Frankfurt Stock Exchange
Üzlet

Nagy eséssel zárta a keddi kereskedést a BUX

Portfolio
A keddi kereskedés második felében felemásan teljesítettek az európai részvényindexek kedden, míg a magyar tőzsde nagy eséssel fejezte be a hét második napját, a hazai blue chipek közül az OTP és a Richter teljesített a leggyengébben.

Nagyot esett kedden a magyar tőzsde

Eséssel zárta a hét második napját a magyar tőzsde, a BUX 528 pontos mínusz mellett 1,3 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek kivétel nélkül eséssel zárták a keddi kereskedést. A Magyar Telekom 0,1 százalékos esés után 420 forinton zárt, a Mol 1,2 százalékkal került lejjebb, az olajcég papírjai 2 928 forinton zártak. Az OTP 1,4 százalékos esést követően 12 430 forinton búcsúzott a hét második napjától, míg a hazai blue chipek közül 2 százalékos esésével a Richter teljesített a leggyengébben. A gyógyszergyártó részvényei 4 840 forinton fejezték be a keddi kereskedést.

Esik az OTP, lefordult a Richter

Az irányadó részvényindexek felemásan teljesítenek ma délután, a DAX 0,3 százalékos erősödése mellett a CAC40 0,1 százalékkal került lejjebb. A magyar tőzsde azonban tovább esett a keddi piaczárás felé közeledve, a BUX 6 milliárd forintos forgalom 597 pontos mínusz mellett 1,5 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek minimális erősödést mutató Magyar Telekom kivételével esnek. A Mol 1,4 százalékos esése mellett az OTP 1,7 százalékkal került lejjebb, míg a Richter 2,1 százalékot esett.

Esnek a tengerentúli tőzsdék

Eséssel indult a hét második napja a tengerentúli tőzsdéken, a részvénypiaci hangulatra a recessziós félelmek vetetettek árnyékot, miután a befektetők a globális gazdaság lassulása miatt aggódtak. Az amerikai piacnyitástól távolodva a Nasdaq 0,9 százalékkal került lejjebb, az S&P500 0,7 százalékot esett, míg a Dow 0,3 százalékkal került lejjebb.

Esik a magyar tőzsde, lefordult az OTP

Lejjebb kerültek az európai tőzsdék kedden, míg a régiós részvényindexek felemásan teljesítenek, a bécsi börze 0,1 százalékos esése mellett a prágai tőzsde 0,4 százalékkal került lejjebb, a pozitív kivételt 0,4 százalékos erősödésével a lengyel WIG jelentette. A magyar tőzsde is lejjebb került, a BUX 2,6 milliárd forintos forgalom és 381 pontos mínusz mellett 0,9 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek közül az OTP és a Richter teljesít a leggyengébben, míg a BUX komponensei közül a hétfőn szárnyaló Waberer’s részvényei teljesítenek a leggyengébben.

Megrángatták a Waberer's-t

A keddi piacnyitástól távolodva lejjebb került a magyar tőzsde, a BUX 242 pontos mínusz mellett 0,6 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek kivétel nélkül esnek, a Magyar Telekom 0,1 százalékos esése mellett a Richter és az OTP árfolyama egyaránt 0,6 százalékkal került lejjebb, míg a Mol 0,7 százalékot esett. A hétfői szárnyalása után a Waberer’s árfolyama 3,1 százalékkal került feljebb ma reggel, majd a keddi piacnyitástól távolodva a részvény a korábbi erősödését ledolgozva 3,1 százalékot esett, majd a Waberer’s a délelőtti esése után ismét előző napi záróértékére kapaszkodott vissza.

Eséssel indul a keddi kereskedés a magyar tőzsdén

Eséssel indul a hét második napja a magyar tőzsdén, a BUX 175 pontos mínusz mellett 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek vegyesen teljesítenek a keddi piacnyitás után. A Richter stagnál, a Mol 0,5 százalékkal került lejjebb, az OTP árfolyama 0,7 százalékot esett. A pozitív kivételt a Magyar Telekom részvényei jelentik, a telekomcég papírjai 0,6 százalékkal kerültek feljebb.

Mérsékelt eséssel indulhat a hét második napja Európában Mi történt tegnap a tőzsdéken? Mik az elő

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

A hétfői piacnyitást követően emelkedtek a tengerentúli tőzsdék, majd az amerikai részvényindexek pénteki záróértékeik alá süllyedtek vissza, majd a zárás felé közeledve ismét felfelé kapaszkodtak a tengerentúli börzék, a Dow végül 38 pontos emelkedés után 0,1 százalékkal került feljebb, az S&P500 stagnált, míg a Nasdaq 0,2 százalékos eséssel zárta a hét első napját.

Az egyedi részvények esetében az AT&T árfolyama 1,5 százalékot emelkedett hétfőn, miután az Egyesült Államok egyik legismertebb aktivista befektetője, az Elliott Management felfedte, 3,2 milliárd dollár értékben vásárolt részesedést az AT&T-ben. Az Elliott szerint a cég részvényei alultértékeltek, továbbá az Elliott felszólította az AT&T menedzsmentjét, hogy a költségek csökkentése mellett váljon meg néhány nem kiemelt üzletágától, így teremtve több értéket a részvényesek számára.

Emelkedéssel zárta a hét első napját a magyar tőzsde, a BUX 172 pontos plusz mellett 0,4 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. Az OTP 0,4 százalékos emelkedés után 12 600 forinton zárt, a Mol 1,4 százalékos erősödést követően 2 964 forinton búcsúzott a hétfői kereskedéstől. A Richter mindemellett 0,6 százalékos esés után 4 940 forinton zárt, míg a Magyar Telekom 0,6 százalékkal került lejjebb, a telekomcég papírjai 420,5 forinton zárták a hétfői kereskedést.

Mik az előjelek mára?

Nem volt egyértelmű az irány az ázsiai tőzsdéken a hét második napján, a befektetők a beérkező kínai inflációs adatsorok mellett az amerikai pénzügyminiszter hétfői nyilatkozatát emésztették, miután Steven Mnuchin kedvezően értékelte a kereskedelmi tárgyalások októberi folytatódását, míg a piaci szereplők egy része továbbra is az Európai Központi Bank csütörtöki kamatdöntő ülésére várhatott. A Nikkei 0,3 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde stagnál, míg a sanghaji börze 0,2 százalékkal került lejjebb. Az amerikai határidős részvényindexek lejjebb kerültek ma reggel, míg a határidős DAX 18 pontos mínusza 0,2 százalékos esést vetíthet előre a keddi piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A hét második napján nem érkezik kiemelt, piacmozgató makroadat, a piaci szereplők az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos hírekre fókuszálnak majd, míg a piaci szereplők egy része az Európai Központi Bank csütörtöki kamatdöntő ülésére vár, ahol az előzetes várakozások szerint a jegybank nagy valószínűséggel kamatot csökkenthet.

Mire érdemes ma figyelni?

Kedden a KSH teszi közzé az augusztusi inflációs adatsorát, míg az ÁKK 3 hónapos kincstárjegy aukciót tart. A hét második napján beérkező augusztusi, kínai inflációs statisztikákat leszámítva sem az eurozónából, sem az Egyesült Államokból nem érkezik majd kiemelt makroadat.

Mi történt a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Alex Kraus/Bloomberg via Getty Images

BET
öngondi
elektromosauto0922
spurs190920egy
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
BET
Olvasta már? Áttörte a falat az OTP