Előfizetői tartalom

Durva mozgások az olajpiacon, meddig tarthat ez még?

Portfolio
Dróntámadások érték szombaton a szaúd-arábiai Aramco állami olajvállalat két olajterminálját, köztük a világ legnagyobb olajfinomítóját, melynek következtében a kőolaj árfolyama évtizedek óta nem látott mértékben emelkedett. Összeszedtük a főbb fundamentális és technikai tényezőket, hogy következtetéseket tudjunk levonni a kőolaj árfolyamának jövőbeli alakulására vonatkozóan. Nagy valószínűséggel hosszabb távon visszatérhet az olaj ára a pénteki szintekre, de a nagy volatilitás miatt érdemes lehet még várni a belépéssel.

Nyílhatnak a stratégiai készletek A Brent ára a történéseket követően 19,5 százalékkal 71,9 dollárra ugrott, ez a legnagyobb emelkedés az 1991-es Öbölháború óta. Napi 5,7 millió hordónyi kapacitás esett ki, ekkora kínálati sokkra még nem volt példa, nagyobb, mint az 1990 augusztusi kuvaiti és iraki kapacitáskiesés. A nagy kérdés, hogy mennyi időn belül lesznek képesek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés