Előfizetői tartalom

PSD2 – Új korszak kezdődött?

Dávid Attila, Rowanhill Digital
Mindjárt meg is válaszolom a címben szereplő kérdést: igen is, meg nem is. Több mint másféléves fejlesztést és felkészülést követően, szeptember 14-én életbe léptek az európai uniós, PSD2-nek nevezett pénzforgalmi irányelv nyílt bankolással (open banking) és erős ügyfélhitelesítéssel (strong customer authentication – SCA) kapcsolatos rendelkezései. Nézzük meg röviden mi változott, és egyelőre mi nem!

A PSD2-nek a legalapvetőbb célja, hogy minden eddiginél kedvezőbb környezetet teremtsen a digitális pénzügyi szolgáltatások fejlődéséhez és versenyéhez, ezáltal nyíltan támogassa az új szolgáltatók belépését a pénzügyi piacokra. Nyílt bankolás – nyílnak az új interfészek Néhány nappal az indulás után úgy tűnik, hogy a legnagyobb hazai szereplők túlnyomó többsége...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés