Előfizetői tartalom

Sikertörténetet írt, mégis elbukhat a célban Magyarország az energiapazarlás miatt

Miközben az úgynevezett Virtuális Erőmű Program önmagában jelentősen hozzájárult az energiafelhasználás hatékonyságának javulásához, amit Áder János köztársasági elnök a New York-i ENSZ-klímacsúcs résztvevőinek figyelmébe ajánlott a héten, és a kezdeményezés nyomán már több ország is beindította a maga saját programját, összességében valószínűleg mégsem teljesül a kormány által az EU felé vállalt 2020-as energiahatékonysági cél. Ennek legnagyobb vesztese a magyar lakosság; a forrás hiányában elmaradó komplex energetikai felújításokkal az energiaköltségek és a levegőminőség tekintetében sem érhető el a sok helyen égetően szükséges előrelépés.

A Virtuális Erőmű Program (VEP) a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. (MI6) által 2011-ben indított kezdeményezés, amelynek fő célja a Magyarországon megvalósított jelentősebb energiahatékonysági és megújuló energia fejlesztések összegyűjtése és bemutatása. A program nevének magyarázata: az egyes fejlesztések által elért éves energiamegtakarítást, illetve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés