Tesla
Üzlet

Bedurrantja a kínai gyártást a Tesla, minden Musk tervei szerint alakul

Portfolio
A Tesla kínai üzemében októberben megkezdődhet a termelés, a társaság az üzemben hetente legalább ezer darab Model 3 előállítását tervezi. A pontos gyártási volumennel kapcsolatban azonban egyelőre nagy a bizonytalanság, a Reuters forrásai szerint a tervezett mennyiséget nagyban befolyásolhatják a kapott megrendelések, és az új kínai munkaerő teljesítménye is.

A Tesla kínai gyárában a tervek szerint hamarosan megkezdődhet a termelés, az elektromos-autógyártó az év végéig legalább heti ezer darab Model 3 előállítását tervezi. Az új üzemmel a cég növelné a kínai eladásait és elkerülné az amerikai járműveket sújtó magasabb importvámokat is. A Tesla első tengerentúli gyára fontos kormányzati engedélyeket szerzett meg a múlt hónapban és a 2 milliárd dolláros üzemben októberben indulat el a termelés a Reuters forrásai szerint.

Az üzemben októberben kezdődhet meg a gyártás, azonban az előállított mennyiség nagysága nagyban függ a kapott megrendelésektől, az új kínai munkaerő teljesítményétől és az ellátási lánctól is a Reutersnek név nélkül nyilatkozó források beszámolója szerint. A megszólaltatott forrás szerint egyelőre bizonytalan, hogy elérik-e az egy hétre kitűzött 1000-2000 darab járműves gyártási volument.

A gyártás az USA és Kína kereskedelmi háborúja mellett a kínai autópiac is gyengélkedése közepette indul majd, miután a kínai elektromos autó eladások augusztusban sorozatban a második hónapja csökkentek, és várhatóan lassabb ütemű lesz az idei év bővülése, mint azt az iparági szereplők korábban becsülték. A Tesla emellett jól teljesített, a cég kínai eladásai 98 százalékkal nőttek az idei év első hét hónapja során, a köszönhetően a Model 3 iránti erős keresletnek.

A Tesla 1,6 százalékos erősödéssel zárta a keddi kereskedést, míg a társaság részvényárfolyama idén 26,7 százalékkal került lejjebb.

Tesla

(Reuters)

Címlapkép forrása: Zhang Peng/LightRocket via Getty Images

koronvavirus
sme kkv csomag laptop
kínai jüan
A lány, aki végrehajtotta a világ egyik legnagyobb hackertámadását, majd ezzel hencegett
zöld környezet levél
DSZZS20200216016
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Cimlap_Shell