Vodafone
Üzlet

Jövő áprilisban megszűnik Magyarországon a UPC márkanév

Portfolio
A HWSW úgy tudja, hogy jövő áprilisban megszűnik a jelenleg a Vodafone Magyarország által használt UPC brand, ezt követően a brit tulajdonú távközlési cég kizárólag a Vodafone márkanéven értékesíti majd szolgáltatásait.

Tavaly májusban jelentették be, hogy közel 18,4 milliárd euróért eladja a magyar UPC-t is üzemeltető Liberty Global a német, a magyar, a román és a cseh tevékenységeit a Vodafone-nak, aminek keretében egyesülhet Magyarországon a Vodafone és a UPC. A tranzakciót hónapokig vizsgálta az Európai Bizottság, de a döntést többször elhalasztották, most azonban július közepén pont került a történet végére. A felvásárlással a Vodafone Európa vezető konvergens szolgáltatójává válik, 116,3 millió mobil- és 22,1 millió televíziós ügyféllel, valamint egy olyan újgenerációs vezetékes hálózattal, amely összesen 122 millió otthont és vállalkozást ér el.

A tranzakció eredményeként augusztus elején a Vodafone Magyarország tulajdonába került a UPC Magyarország, és csak idő kérdése volt, hogy meddig használ két márkanevet a cégcsoport. A HWSW a cég elnök-vezérigazgatójától, Amanda Nelsontól megtudta, hogy jövő áprilistól nem használja a UPC márkanevet vezetékes szolgáltatásainál a Vodafone Magyarország. A lap úgy tudja, hogy a márkahasználat egységesítése a kezdetek óta a tervek részét képezte, már csak azért is, mert a Liberty csak az akvizíciót követő hároméves időszakra adott engedélyt az új tulajdonosnak a UPC és Unitymedia márkanevek használatára.

A UPC és a Vodafone egyes szolgáltatásainak és arculati elemeinek egységesítése már megkezdődött, az új tulajdonos szeptember elején jelentette be az első olyan kedvezményeket, melyek kifejezetten azoknak kedveznek, akik vezetékes- és mobilszolgáltatásokkal egyaránt rendelkeznek az egyesült cégnél, vagyis korábban UPC előfizetők voltak és rendelkeznek vodafone-os szolgáltatással is, gyakorlatilag ugyanebben az időpontban nyilvánvalóvá vált, hogy a Vodafone Magyarország nem kívánja tovább értékesíteni a UPC Mobil díjcsomagokat, melyeket a UPC Magyarország még mint virtuális mobilszolgáltató vezetett be 2014. novemberében.  A UPC márka beolvasztásával - jövő áprilistól - a szolgáltató által kínált összes vezetékes elérés Vodafone márkanéven lesz elérhető a UPC jelenlegi szolgáltatási körzeteiben, írja a HWSW.

Címlapkép: Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

Tobias Adrian - IMF
GettyImages-502905714
Pillar_irodaház
GettyImages-500406320
GettyImages-1181803301
D_MTZ20191209005
NYSE, trader, broker, válság
Frankfurti Tőzsde
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Frankfurti Tőzsde