Frankfurt Stock Exchange
Üzlet

Felpattant az Opus

Portfolio
Az európai tőzsdék felfelé kapaszkodnak ma délután, a magyar tőzsde is emelkedik, míg a blue chipek felemásan teljesítenek. Az Opus részvényeit ma reggel felfüggesztették fontos bejelentés előtt, a bejelentés megérkezett, amelyből kiderült, hogy az Opus szerezheti meg az E.Ontól a Tiszántúli Áramhálózati Zrt.-t. A kereskedés ezután újraindult az Opus részvényeivel, a társaság részvényei végül 2,2 százalékos emelkedéssel zárták a pénteki kereskedést, míg a BUX is erősödéssel zárta a hét utolsó napját.

Emelkedéssel zárta a hét utolsó napját az Opus

Emelkedéssel zárta a hét utolsó napját a magyar tőzsde, a BUX 279 pontos plusz mellett 0,7 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek kivétel nélkül erősödéssel zárták a pénteki kereskedést. Az OTP 0,6 százalékos erősödés után 12 590 forinton zárt, a Mol 0,7 százalékkal került feljebb, az olajcég papírjai 2 826 forinton fejezték be a pénteki kereskedést. A Magyar Telekom 0,1 százalékos erősödés után 438,5 forinton búcsúzott a hét utolsó napjától, míg a Richter 1 százalékos emelkedés után 4 828 forinton zárt. Az Opus árfolyama 2,2 százalékos emelkedéssel zárta a pénteki kereskedést a társaság fontos bejelentései után.

Emelkedéssel zárta a hét utolsó napját az Opus

Emelkedéssel zárta a hét utolsó napját a magyar tőzsde, a BUX 279 pontos plusz mellett 0,7 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek kivétel nélkül erősödéssel zárták a pénteki kereskedést. Az OTP 0,6 százalékos erősödés után 12 590 forinton zárt, a Mol 0,7 százalékkal került feljebb, az olajcég papírjai 2 826 forinton fejezték be a pénteki kereskedést. A Magyar Telekom 0,1 százalékos erősödés után 438,5 forinton búcsúzott a hét utolsó napjától, míg a Richter 1 százalékos emelkedés után 4 828 forinton zárt. Az Opus árfolyama 2,2 százalékos emelkedéssel zárta a pénteki kereskedést a társaság fontos bejelentése után.

Felpattant az Opus

A mai bejelentés után újraindult a kereskedés az Opus részvényeivel, amelyet követően a társaság papírjai 5 százalékot emelkedtek, majd az Opus a korábbi erősödés egy részét ledolgozva 2,7 százalékkal került ma feljebb.

Opus

Szárnyal az Opus a mai bejelentés után

Az Opus részvények kereskedését a pénteki piacnyitás előtt egész napra felfüggesztették, miután a társaság olyan bejelentést kívánt tenni, ami a részvényei árfolyamát jelentős mértékben befolyásolhatja. A bejelentés megérkezett, amelyből kiderült, hogy az Opus szerezheti meg az E.On Tiszántúli Áramhálózati Zrt. 100 százalékos részvénycsomagját, miután a tőzsdei társaság és az E.on Hungária Zrt. német anyavállalata megállapodást kötött a társaság értékesítésének feltételeiről. A bejelentés utánújraindult a kereskedés az Opus részvényeivel, a társaság részvényárfolyama 5,7 százalékkal került ma feljebb.

Opus

Bejelentése sorozata érkezett: a szemünk láttára alakul át teljesen a magyar árampiac

Hatalmas átalakulás jöhet a hazai árampiacon - derül ki a ma délutáni bejelentések sorozatából. Az Opus szerezheti meg az E.Ontól a Tiszántúli Áramhálózati Zrt.-t, közben az E.Onhoz kerülhet az MVM-től az Elmű és az Émász részesedése.

Tovább a cikkhez

Felfelé kapaszkodik Európa, emelkednek a félvezetőgyártók részvényei

A vártnál gyengébb szolgáltatói ISM beszerzési menedzserindex után lefordultak csütörtökön az amerikai részvénypiacok, ezt követően érkezett a fordulat, miután Donald Trump tegnap a Fehér Házban azt nyilatkozta, hogy a jövő héten folytatódnak az USA és Kína kereskedelmi tárgyalásai. A piaci kommentárok szerint a hangulatjavulásban az is közrejátszhatott, hogy a gyengébb amerikai makroadatok után a befektetők nagyobb esélyt adtak annak, hogy a Fed az októberi ülésén újabb kamatcsökkentést hajthat végre. Az emelkedés egészen a piaczárásig kitartott, a Dow 0,5 százalékos erősödése mellett az S&P500 0,8 százalékos erősödéssel zárta a hét negyedik napját.

A sanghaji börze továbbra is zárva tartott, míg Ázsia más részein nem volt egyértelmű az irány a hét utolsó napján, az ázsiai tőzsdék felemásan teljesítettek pénteken, a piaci kommentárok szerint a befektetők egy része kivárhatott, a hazai idő szerint ma délután beérkező, amerikai foglalkoztatottsági adatsorok közzététele előtt. A Nikkei 0,3 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde 1,1 százalékkal került ma lejjebb.

Az európai tőzsdék emelkednek a pénteki kereskedés első felében, a hangulatot az újabb Fed kamatcsökkentéssel kapcsolatos, erősödő várakozások mellett az is javíthatta, hogy a Reuters szerint az Apple arra kérte beszállítóit, hogy 10 százalékkal növeljék a gyártást, miután az iPhone 11 eladásai jobban alakultak, mint ahogyan arra az Apple számított. Az Apple-lel kapcsolatos hírek nyomán a félvezető- és a chipgyártó-cégek részvényei erősödnek, az Infineon 1,1 százalékos erősödése mellett az STMicroelectronics árfolyama 2,1 százalékkal került feljebb. Az európai tőzsdék mérsékelt erősödést mutatnak, a DAX 0,1 százalékos erősödése mellett a CAC40 0,3 százalékkal került ma feljebb.

Emelkedik a BUX, felpattant a Mol

A pénteki piacnyitástól távolodva tovább emelkedett a hazai részvényindex, a BUX 208 pontos plusz mellett 0,5 százalékkal került feljebb, a blue chipek a stagnáló Magyar Telekomot leszámítva erősödnek. Az OTP 0,4 százalékos erősödése mellett a Richter 0,5 százalékkal került feljebb. A Mol 1 százalékot erősödött, az olajcég részvényei tegnap a 2800 forintos támaszon zártak, az árfolyam a szint tesztelése után ma felpattant és a Mol emelkedéssel próbálkozott meg.

Mol

Néhány pontos erősödéssel indult a hét utolsó napja a magyar tőzsdén

Emelkedéssel indult a pénteki kereskedés a magyar tőzsdén, a BUX 56 pontos plusz mellett 0,1 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek a stagnáló Magyar Telekom kivételével emelkednek, az OTP 0,1 százalékkal került feljebb, a Richter árfolyama 0,2 százalékot erősödött, míg a Mol 0,3 százalékot emelkedett.

BUX

Mérsékelt emelkedéssel indulhat a hét utolsó napja Európában

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

A szerdai nagy esés után a csütörtöki kereskedés első felében tovább estek a tengerentúli tőzsdék, miután a szolgáltói ISM beszerzési menedzserindex szeptemberi értéke alulmúlta a várakozásokat. Az amerikai részvényindexek ezután a korábbi esést ledolgozva emelkedni kezdtek, Donald Trump Fehér Házban tartott sajtótájékoztatója megmozgatta a befektetőket, miután pozitív hangvételű nyilatkozatot tett az USA és Kína folytatódó kereskedelmi tárgyalásaival kapcsolatban. A hangulatot piaci kommentárok szerint emellett a Fed újabb kamatcsökkentésével kapcsolatos várakozások is javították, miután az újabb gyenge beszerzési menedzserindex után a befektetők nagyobb része számított arra, hogy a Fed októberi ülésén tovább lazíthat majd. A Dow végül 122 pontos erősödés után 0,5 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,8 százalékot emelkedett, míg a Nasdaq 1,1 százalékos erősödéssel zárta a hét negyedik napját.

Az egyedi részvények esetében a Tesla 4,2 százalékot esett csütörtökön, miután a társaság 97 ezer darab autót gyártott és értékesített a harmadik negyedévben, azonban az elemzők ennél is többet, 99 ezer darabos eladásokat vártak. A Pepsi 3 százalékos emelkedéssel zárta a csütörtöki kereskedést, miután a cég harmadik negyedéves profitja nem esett vissza olyan mértékben, mint azt az elemzők várták.

Emelkedéssel zárta a csütörtöki kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 131 pontos plusz mellett 0,3 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan zárták a hét negyedik napját. A Mol 0,1 százalékos emelkedés után 2 804 forinton zárt, a Magyar Telekom 0,7 százalékos erősödés után 438 forinton fejezte be a csütörtöki kereskedést, míg az OTP 0,9 százalékos erősödés után 12 520 forinton búcsúzott a hét negyedik napjától. A negatív kivételt a Richter jelentette, a gyógyszergyártó részvényei 4 780 forinton zártak.

Mik az előjelek mára?

A tengerentúli tőzsdék csütörtöki emelkedése után az ázsiai részvényindexek mérsékelt elmozdulás mellett felemásan teljesítettek a hét utolsó napján, a piaci kommentárok szerint a befektetők egy része kivárhatott az Egyesült Államokból pénteken beérkező, átfogó munkaerőpiaci adatközlés előtt. A Nikkei 0,3 százalékos emelkedése mellett a hongkongi tőzsde 1,4 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji börze továbbra is zárva tartott. Ázsia más részein inkább borús volt a hangulat, a dél-koreai Kospi 0,2 százalékos esése mellett a szingapúri tőzsde 0,4 százalékkal került lejjebb. Az amerikai határidős részvényindexek lejjebb kerültek ma reggel, míg a határidős DAX 42 pontos plusza 0,4 százalékos emelkedést vetíthet előre a pénteki piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A héten beérkező és a várakozásokat alulmúló amerikai makroadatok után a befektetők nagyobb esélyt adtak annak, hogy a Fed az októberi ülésén újabb kamatcsökkentést hajthat végre, a hét utolsó napján a piaci szereplők az Egyesült Államokból beérkező, átfogó szeptemberi munkaerőpiaci adatközlésre várnak, amennyiben a foglalkoztatottsági adat a vártnál gyengébb lenne, az tovább erősíthetné az újabb amerikai kamatcsökkentéssel kapcsolatos várakozásokat.

Mire érdemes ma figyelni?

Pénteken nem érkezik kiemelt hazai makroadat, az Egyesült Államokból az augusztusi külkereskedelmi statisztikák mellett a szeptemberi munkaerőpiaci adatsor érkezik majd, emellett Jerome Powell Fed elnök beszédére figyelek majd a befektetők.

Pénteken nem érkezik kiemelt vállalati gyorsjelentés.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Krisztian Bocsi/Bloomberg via Getty Images

Bejelentés jön az Opustól - Felfüggesztik a kereskedést

Felfüggeszti az Opus részvényeinek kereskedését a BÉT mára - tette közzé a tőzsde.

Tovább a cikkhez

Bejelentés várható: felfüggesztették az Elműt és az Émászt

A csütörtöki tőzsdezárást követően jelent meg a BÉT vezéruigazgatójának határozata a két részvény kereskedésének felfüggesztéséről, október 4. reggeltől. Ahogyan azt korábban valószínűsítettük: nyilvános vételi ajánlat jöhet.

Tovább a cikkhez
FrankfurtiTőzsde
végítéletórája
fertozes
paks
terézváros
ursula
Népszerű
HEPA-Startup Campus
Ernyőmegállapodás segíti a hazai startupok globális terjeszkedését

A program képzéseket biztosít a külpiacra lépés iránt érdeklődő startupok számára.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
FrankfurtiTőzsde