Előfizetői tartalom

Láthatatlan fizetés és globális deviza - Új problémákat szül a készpénzmentes világ?

Két évtized múlva teljesen másképpen fizetünk, mint ma: csak besétálunk a boltba, levesszük a kenyeret a polcról, és kisétálunk.  A jegybankok pedig hiába is ragaszkodnak a hagyományos devizákhoz, a fogyasztói igények létrehozzák a globális elektronikus pénzt, de ez nem feltétlenül  a Libra lesz. A készpénzmentes világ azonban problémákat szül, a szegények, a társadalom peremén élők még nagyobb hátrányba kerülhetnek emiatt, de ahogy a betegséget, a gyógyulást is innovációk és új technológiák hozhatják el – véli Gauder Milán, a Mastercard Europe termékfejlesztési és innovációs vezetője, akivel a Portfolio 2040-es interjúsorozatának keretein belül beszélgettünk.

Portfolio Banking Technology 2019 Az elektronikus fizetések jövőjéről is szó lesz a Portfolio november 14-ei Banking Technology konferenciáján. Érdemes eljönni! Információ és jelentkezés 2040-et írunk, Magyarországon élek, szeretnék venni egy csokit. Mit gondolsz, hogyan fogom megvenni? Ma reggel hallgattam...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés