Frankfurti tőzsde
Üzlet

Fontos szint felett zárt a Richter

Portfolio
Az irányadó európai részvényindexek felemásan teljesítenek a csütörtöki piaczárás felé közeledve. A magyar tőzsde emelkedéssel zárta a hét negyedik napját, a BUX 0,8 százalékkal került feljebb, a hazai blue chipek közül 2,3 százalékos emelkedésével a Richter teljesített a legjobban, a gyógyszergyártó papírjai a fontos 5 000 forintos szint felett zártak.

Az 5 000 forintos szint felett zárt a Richter

A magyar tőzsde emelkedéssel zárta a csütörtöki kereskedést, a BUX 313 pontos plusz mellett 0,8 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan zárták a hét negyedik napját. A Magyar Telekom 0,9 százalékos erősödés után 450 forinton zárt. A Mol 1,4 százalékkal került feljebb, az olajcég részvényei 2 850 forinton fejezték be a csütörtöki kereskedést. A Richter 2,3 százalékkal került feljebb, a gyógyszergyártó papírjai az 5 000 forintos szint felett tudtak bezárni, a részvény ezzel felfelé tört ki az elmúlt hónapok során irányadó, csökkenő trendcsatornából, a Richter 5 085 forinton zárta a hét negyedik napját. A negatív kivételt az OTP jelentette, a bankpapír 0,4 százalékos esés után 13 070 forinton búcsúzott a csütörtöki kereskedéstől.

Richter

Emelkednek az amerikai részvényindexek

Felfelé kapaszkodnak a tengerentúli tőzsdék a csütörtöki piacnyitás után, a befektetők a Brexit-megállapodás legfrissebb részletei mellett a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek a befektetők. A Netflix a tegnapi piaczárás után tette közzé legfrissebb számait, a cég a harmadik negyedévben 6,77 millió új előfizetőt szerzett, felülteljesítve ezzel az elemzői várakozásokat. Bár a Netflix bevétele a harmadik negyedévben 31 százalékkal 5,25 milliárd dollár lett, az elemzők ennél is magasabb, 5,52 milliárd dolláros bevételt vártak, a cég 1,47 dolláros egy részvényre jutó eredménye felülmúlta az 1,04 dolláros EPS-várakozásokat. A Netflix árfolyama 5 százalékkal került ma feljebb.

A Morgan Stanley árfolyama 2,8 százalékkal került feljebb, miután a bank a csütörtöki piacnyitás előtt közzétett gyorsjelentésében a várt 9,6 milliárd dolláros bevétellel szemben 10 milliárd dolláros bevételről számolt be, míg a harmadik negyedéves profit is jobb lett a vártnál, a társaság egy részvényre jutó nyeresége 1,27 dollár lett, míg az elemzők 1,11 dollárt vártak. A tengerentúli piacnyitásól távolodva az amerikai részvényindexek emelkednek, a Dow 0,2 százalékos erősödése mellett az S&P500 0,5 százalékkal került feljebb.

Dow

Nagyot esett a Faurecia

Nagyot esett a Faurecia árfolyama csütörtökön: az autóipari beszállító ma tette közzé harmadik negyedéves eladásait, a cég értékesítései a (konstans devizaárfolyamok és a Clarion-akvizíció kiszűrése mellett) 3,7 százalékkal csökkentek a harmadik negyedévben. A globális autóipari termelés csökkenése mellet többek között egyedi tényezők is hozzájárultak a visszaeséshez, a General Motors amerikai üzemeiben szeptemberben kezdődött sztrájkok hatása 23 millió euróval vetette vissza a cég eladásait, míg a sztrájk hatása nyomán a negatív hatás 40-45 millió eurós visszaesést okozhat októberben, a cég a Reuters által idézett pénzügyi vezetője szerint. A vártnál gyengébb értékesítési számokat rosszul fogadták a befektetők, a Faurecia árfolyama 5,4 százalékkal került ma lejjebb.  

Faurecia

Fontos támaszról pattant fel a Mol

A délutáni, Brexit-megállapodással kapcsolatos bejelentés után felpattantak az európai tőzsdék, majd a híreket megemésztve az európai tőzsdék a korábbi erősödés egy részét ledolgozták a tengerentúli piacnyitás felé közeledve, a DAX 0,3 százalékos emelkedése mellett a CAC40 0,1 százalékkal került feljebb.  

A régiós tőzsdék emelkednek ma délután, a lengyel WIG 0,6 százalékos erősödése mellett a prágai tőzsde 0,7 százalékkal került feljebb, míg a bécsi börze stagnál. A hazai részvényindex is erősödik, a BUX 5,1 milliárd forintos forgalom és 222 pontos plusz mellett 0,6 százalékkal került feljebb. A blue chipek az OTP kivételével emelkednek, a Richter áttörte az 5 000 forintos szintet, erről itt írtunk részletesen. A Magyar Telekom 0,9 százalékos erősödése mellett a blue chipek közül a Mol teljesít a legjobban, az olajtársaság részvényei 1,8 százalékkal kerültek ma feljebb, miután a Mol ismét a 2 800 forintos támasz közeléből pattant fel.

Mol

10 milliárdos bevétel a Morgan Stanleynél

A várt 9,6 milliárd dollárhoz képest több mint 10 milliárdos bevételről adott számot a Morgan Stanley a harmadik negyedéves gyorsjelentésében. Az egy részvényre jutó 1,27 dolláros nyereség is jobb lett a várt 1,11-nél. A bank részvényeinek árfolyama a nyitás előtti kereskedésben több mint 4%-os erősödést mutat.

Tovább a cikkhez

Rápörögtek az emberek a Netflixre

A vártnál több új előfizetőt szerzett a harmadik negyedévben a Netflix, ami némileg megnyugtathatta a felpörgő streaming verseny miatt aggódó befektetőket, ahová hamarosan olyan nagy nevek lépnek be, mint az Apple vagy a Disney. A Netflix árfolyama 10 százalékkal ugrott meg a zárás utáni kereskedésben.

Tovább a cikkhez

Megvan a Brexit-megállapodás, felpattantak az európai tőzsdék

Enyhe eséssel zárták a hét harmadik napját a tengerentúli tőzsdék, a piaci kommentárok szerint a befektetők a kedvező vállalati gyorsjelentésekkel szemben az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos hírekre figyeltek, a kereskedelmi megállapodással kapcsolatos bizonytalanság mellett a hangulatra a vártnál gyengébb kiskereskedelmi eladási adat is árnyékot vethetett. A Dow 0,1 százalékos esése mellett az S&P500 0,2 százalékkal került lejjebb.

Ázsiában nem volt egyértelmű az irány csütörtökön, a Nikkei 0,1 százalékos esése mellett a sanghaji börze stagnált, míg a hongkongi részvényindex 0,7 százalékot erősödött. Ázsia más részein borús hangulatban telt a hét negyedik napja, a dél-koreai Kospi 0,4 százalékos esése mellett a szingapúri tőzsde 0,3 százalékot esett.

Az irányadó európai részvényindexek felemásan teljesítettek ma délelőtt, majd a kontinens börzéi emelkedni kezdtek, miután a brit miniszterelnök bejelentette, hogy megegyeztek a Brexit feltételeiről, amit az Európai Bizottság elnöke is megerősített, Jean-Claude Juncker szerint mindkét fél számára igazságos és kiegyensúlyozott megállapodás született, vagyis a britek rendezett módon léphetnek ki az Európai Unióból. A brit tőzsde 0,6 százalékos erősödése mellett a DAX 1 százalékkal került feljebb, míg a CAC40 0,5 százalékot erősödött.

A Brexit-megállapodás bejelentése után az európai tőzsdék felpattantak, az európai bankrészvények is emelkednek, a kontinens bankpapírjai közül a brit bankok részvényei teljesítenek a legjobban ma délután.

Érdemes eljönni a Portfolio befektetői klubjára

Az elmúlt időszak folyamán több jó hír is érkezett az Alteotól, a társaság a korábbi befektetési programjának lezárása után újat indított, amelyhez csaknem 3,5 milliárd forint friss tőkét vont be a tőzsdén keresztül és nemrégiben az is eldőlt, hogy a cég a Növekedési Kötvényprogram keretében 9 milliárd forintnyi forrást tervez bevonni. Annak érdekében, hogy a befektetők részletesen megismerjék az Alteo jövőbeni terveit, a Portfolio befektetői klubot szervez, érdemes eljönni!

Felfelé kapaszkodik a BUX, emelkedik a Mol

A kezdeti, mérsékelt esését ledolgozva immár felfelé kapaszkodik a hazai részvényindex, a BUX a csütörtöki piacnyitástól távolodva 86 pontos plusz mellett 0,2 százalékkal került feljebb. A Magyar Telekom stagnál, míg a Richter 0,3 százalékkal került lejjebb, a gyógyszergyártó részvényei annak ellenére is esnek, hogy a JP Morgan 6 300 forintra emelte meg a Richter-célárát. Az OTP mindemellett 0,2 százalékkal került feljebb, míg a Mol árfolyama 0,6 százalékot emelkedett.

Mol

Néhány pontos eséssel indult a hét negyedik napja a magyar tőzsdén

Minimális eséssel indult a csütörtöki kereskedés a magyar tőzsdén, a BUX 30 pontos mínusz mellett 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek a piacnyitás után. A Magyar Telekom árfolyama stagnál, az OTP 0,2 százalékkal került lejjebb, a Richter 0,1 százalékot esett, míg a Mol 0,1 százalékot emelkedett ma reggel.

BUX

OTP: 62 százalékkal ér többet a Pannergy

Az OTP 1196 forintra emelte a Pannergy célárfolyamát a korábbi 1106-os értékről, ami a tegnapi 738 forintos záróárhoz viszonyítva 62 százalékos felértékelődési potenciált jelent.

Tovább a cikkhez

Megemelte a Richter-célárát a JP Morgan

Megemelte a Richter-célárát a JP Morgan, az új célár 26,8 százalékkal magasabb a Richter szerdai záróárfolyamával összehasonlítva.

Tovább a cikkhez

Eséssel indulhat a csütörtöki kereskedés Európában

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Mérsékelt eséssel zárták a szerdai kereskedést az amerikai részvényindexek, a piaci kommentárok szerint a befektetők a kedvező vállalati gyorsjelentésekkel szemben az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos hírekre figyeltek, a kereskedelmi megállapodással kapcsolatos bizonytalanság mellett a hangulatra a vártnál gyengébb kiskereskedelmi eladási adat is árnyékot vethetett. A Dow végül 23 pontos esés után 0,1 százalékkal került lejjebb, az S&P500 0,2 százalékot esett, míg a Nasdaq 0,3 százalékos eséssel zárta a hét harmadik napját.

A Bank of America a szerdai piacnyitás előtt tette közzé legfrissebb számait, a cég bevétele 23 milliárd dollár lett a harmadik negyedévben, felülteljesítve a 22,8 milliárd dolláros elemzői várakozásokat, míg a társaság egy részvényre eső eredménye a várt 51 centtel szemben 75 cent lett, miután a lakossági üzletág jó teljesítménye ellensúlyozni tudta a kereskedési üzletág gyengélkedését. A Bank of America végül 1,5 százalékos emelkedéssel zárta a szerdai kereskedést.

Eséssel zárta a hét harmadik napját a magyar tőzsde, a BUX 174 pontos mínusz mellett 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan zárták a szerdai kereskedést. A Magyar Telekom 0,2 százalékos emelkedés után 446 forinton zárt, míg a Richter 0,8 százalékos erősödést követően 4 970 forinton fejezte be a hét harmadik napját. Az OTP 0,2 százalékkal került lejjebb, a bankpapír 13 120 forinton búcsúzott a szerdai kereskedéstől. A hazai blue chipek közül a Mol teljesített a leggyengébben, az olajcég papírjai 1,3 százalékos eséssel zártak.

Mik az előjelek mára?

Nem volt egyértelmű az irány az ázsiai tőzsdéken a hét negyedik napján, a piaci kommentárok szerint a befektetőket óvatosságra inthette az amerikai pénzügyminiszter nyilatkozata, miután Steven Mnuchin a South China Morning Postnak elmondta, hogy az USA és Kína kereskedelmi tárgyalásait lezáró megállapodásra remélhetőleg a következő hónapban sor kerülhet. Azonban a magasabb szintű kereskedelmi egyeztetések a pekingi meghívás hiányában egyelőre nem folytatódnak. A Nikkei 0,1 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde 0,4 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji börze 0,2 százalékot esett. Ázsia más részein borús hangulatban telt a hét negyedik napja, a szingapúri tőzsde 0,6 százalékos esése mellett a dél-koreai Kospi 0,4 százalékkal került lejjebb. Az amerikai határidős részvényindexek lejjebb kerültek ma reggel, míg a határidős DAX 21 pontos mínusza 0,2 százalékos esést vetíthet előre a csütörtöki piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A beérkező makroadatok és vállalati gyorsjelentések mellett a befektetők az Európai Tanács csütörtökön kezdődő kétnapos csúcstalálkozójára figyelnek majd, amelynek központi témája Nagy-Britannia uniós tagsága megszűnésének (Brexit) kérdése lesz, a kilépésről rendelkező új megállapodást a várhatóan éjszakába nyúló tárgyalások eredményének fényében a vezetők el is fogadhatják majd.

Mire érdemes ma figyelni?

Csütörtökön az ÁKK 12 hónapos kincstárjegy aukciót tart. Az Egyesült Államokból a szeptemberi megkezdett lakásépítések mellett a szeptemberi kiadott építési engedélyek számát publikálják, emellett a szeptemberi ipari termelési statisztikára figyelnek majd a befektetők.

Csütörtökön teszi közzé gyorsjelentését többek között a Morgan Stanley.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Jasper Juinen/Bloomberg via Getty Images

Megszólalt Jászai Gellért a T-Systems tranzakcióról és az állami megrendelésekről

Nem sokáig tart az állami megrendelések bejelentésétől mentes időszak, senki ne gondolja, hogy ha két hónapig nem jelentenek be semmit, akkor semmi sem történik a cégnél – jelentette ki Jászai Gellért, a 4iG elnök-vezérigazgatója és nagytulajdonosa az Infotér konferenciáján. A T-Systems tranzakció jó ütemben halad, „november közepén felszállhat a füst”, az év végi határidő tartható. A tranzakció után nemzetközi terjeszkedés a terv, és nemzetközi tőkebevonásban is gondolkoznak. Jászai Gellért nemrég ért haza egy kínai üzleti útról, ahol sikeres tárgyalásokat folytattak.

Tovább a cikkhez
borkai zsolt_győr_mti
Varga Mihály
Szekesfehervar panelbeszelgetes cimlap1500
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Alteo klub