Frankfurti tőzsde
Üzlet

Fontos szint felett zárt a Richter

Portfolio
Az irányadó európai részvényindexek felemásan teljesítenek a csütörtöki piaczárás felé közeledve. A magyar tőzsde emelkedéssel zárta a hét negyedik napját, a BUX 0,8 százalékkal került feljebb, a hazai blue chipek közül 2,3 százalékos emelkedésével a Richter teljesített a legjobban, a gyógyszergyártó papírjai a fontos 5 000 forintos szint felett zártak.

Az 5 000 forintos szint felett zárt a Richter

A magyar tőzsde emelkedéssel zárta a csütörtöki kereskedést, a BUX 313 pontos plusz mellett 0,8 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan zárták a hét negyedik napját. A Magyar Telekom 0,9 százalékos erősödés után 450 forinton zárt. A Mol 1,4 százalékkal került feljebb, az olajcég részvényei 2 850 forinton fejezték be a csütörtöki kereskedést. A Richter 2,3 százalékkal került feljebb, a gyógyszergyártó papírjai az 5 000 forintos szint felett tudtak bezárni, a részvény ezzel felfelé tört ki az elmúlt hónapok során irányadó, csökkenő trendcsatornából, a Richter 5 085 forinton zárta a hét negyedik napját. A negatív kivételt az OTP jelentette, a bankpapír 0,4 százalékos esés után 13 070 forinton búcsúzott a csütörtöki kereskedéstől.

Richter

Emelkednek az amerikai részvényindexek

Felfelé kapaszkodnak a tengerentúli tőzsdék a csütörtöki piacnyitás után, a befektetők a Brexit-megállapodás legfrissebb részletei mellett a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek a befektetők. A Netflix a tegnapi piaczárás után tette közzé legfrissebb számait, a cég a harmadik negyedévben 6,77 millió új előfizetőt szerzett, felülteljesítve ezzel az elemzői várakozásokat. Bár a Netflix bevétele a harmadik negyedévben 31 százalékkal 5,25 milliárd dollár lett, az elemzők ennél is magasabb, 5,52 milliárd dolláros bevételt vártak, a cég 1,47 dolláros egy részvényre jutó eredménye felülmúlta az 1,04 dolláros EPS-várakozásokat. A Netflix árfolyama 5 százalékkal került ma feljebb.

A Morgan Stanley árfolyama 2,8 százalékkal került feljebb, miután a bank a csütörtöki piacnyitás előtt közzétett gyorsjelentésében a várt 9,6 milliárd dolláros bevétellel szemben 10 milliárd dolláros bevételről számolt be, míg a harmadik negyedéves profit is jobb lett a vártnál, a társaság egy részvényre jutó nyeresége 1,27 dollár lett, míg az elemzők 1,11 dollárt vártak. A tengerentúli piacnyitásól távolodva az amerikai részvényindexek emelkednek, a Dow 0,2 százalékos erősödése mellett az S&P500 0,5 százalékkal került feljebb.

Dow

Nagyot esett a Faurecia

Nagyot esett a Faurecia árfolyama csütörtökön: az autóipari beszállító ma tette közzé harmadik negyedéves eladásait, a cég értékesítései a (konstans devizaárfolyamok és a Clarion-akvizíció kiszűrése mellett) 3,7 százalékkal csökkentek a harmadik negyedévben. A globális autóipari termelés csökkenése mellet többek között egyedi tényezők is hozzájárultak a visszaeséshez, a General Motors amerikai üzemeiben szeptemberben kezdődött sztrájkok hatása 23 millió euróval vetette vissza a cég eladásait, míg a sztrájk hatása nyomán a negatív hatás 40-45 millió eurós visszaesést okozhat októberben, a cég a Reuters által idézett pénzügyi vezetője szerint. A vártnál gyengébb értékesítési számokat rosszul fogadták a befektetők, a Faurecia árfolyama 5,4 százalékkal került ma lejjebb.  

Faurecia

Fontos támaszról pattant fel a Mol

A délutáni, Brexit-megállapodással kapcsolatos bejelentés után felpattantak az európai tőzsdék, majd a híreket megemésztve az európai tőzsdék a korábbi erősödés egy részét ledolgozták a tengerentúli piacnyitás felé közeledve, a DAX 0,3 százalékos emelkedése mellett a CAC40 0,1 százalékkal került feljebb.  

A régiós tőzsdék emelkednek ma délután, a lengyel WIG 0,6 százalékos erősödése mellett a prágai tőzsde 0,7 százalékkal került feljebb, míg a bécsi börze stagnál. A hazai részvényindex is erősödik, a BUX 5,1 milliárd forintos forgalom és 222 pontos plusz mellett 0,6 százalékkal került feljebb. A blue chipek az OTP kivételével emelkednek, a Richter áttörte az 5 000 forintos szintet, erről itt írtunk részletesen. A Magyar Telekom 0,9 százalékos erősödése mellett a blue chipek közül a Mol teljesít a legjobban, az olajtársaság részvényei 1,8 százalékkal kerültek ma feljebb, miután a Mol ismét a 2 800 forintos támasz közeléből pattant fel.

Mol

10 milliárdos bevétel a Morgan Stanleynél

A várt 9,6 milliárd dollárhoz képest több mint 10 milliárdos bevételről adott számot a Morgan Stanley a harmadik negyedéves gyorsjelentésében. Az egy részvényre jutó 1,27 dolláros nyereség is jobb lett a várt 1,11-nél. A bank részvényeinek árfolyama a nyitás előtti kereskedésben több mint 4%-os erősödést mutat.

Tovább a cikkhez

Rápörögtek az emberek a Netflixre

A vártnál több új előfizetőt szerzett a harmadik negyedévben a Netflix, ami némileg megnyugtathatta a felpörgő streaming verseny miatt aggódó befektetőket, ahová hamarosan olyan nagy nevek lépnek be, mint az Apple vagy a Disney. A Netflix árfolyama 10 százalékkal ugrott meg a zárás utáni kereskedésben.

Tovább a cikkhez

Megvan a Brexit-megállapodás, felpattantak az európai tőzsdék

Enyhe eséssel zárták a hét harmadik napját a tengerentúli tőzsdék, a piaci kommentárok szerint a befektetők a kedvező vállalati gyorsjelentésekkel szemben az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos hírekre figyeltek, a kereskedelmi megállapodással kapcsolatos bizonytalanság mellett a hangulatra a vártnál gyengébb kiskereskedelmi eladási adat is árnyékot vethetett. A Dow 0,1 százalékos esése mellett az S&P500 0,2 százalékkal került lejjebb.

Ázsiában nem volt egyértelmű az irány csütörtökön, a Nikkei 0,1 százalékos esése mellett a sanghaji börze stagnált, míg a hongkongi részvényindex 0,7 százalékot erősödött. Ázsia más részein borús hangulatban telt a hét negyedik napja, a dél-koreai Kospi 0,4 százalékos esése mellett a szingapúri tőzsde 0,3 százalékot esett.

Az irányadó európai részvényindexek felemásan teljesítettek ma délelőtt, majd a kontinens börzéi emelkedni kezdtek, miután a brit miniszterelnök bejelentette, hogy megegyeztek a Brexit feltételeiről, amit az Európai Bizottság elnöke is megerősített, Jean-Claude Juncker szerint mindkét fél számára igazságos és kiegyensúlyozott megállapodás született, vagyis a britek rendezett módon léphetnek ki az Európai Unióból. A brit tőzsde 0,6 százalékos erősödése mellett a DAX 1 százalékkal került feljebb, míg a CAC40 0,5 százalékot erősödött.

A Brexit-megállapodás bejelentése után az európai tőzsdék felpattantak, az európai bankrészvények is emelkednek, a kontinens bankpapírjai közül a brit bankok részvényei teljesítenek a legjobban ma délután.

Érdemes eljönni a Portfolio befektetői klubjára

Az elmúlt időszak folyamán több jó hír is érkezett az Alteotól, a társaság a korábbi befektetési programjának lezárása után újat indított, amelyhez csaknem 3,5 milliárd forint friss tőkét vont be a tőzsdén keresztül és nemrégiben az is eldőlt, hogy a cég a Növekedési Kötvényprogram keretében 9 milliárd forintnyi forrást tervez bevonni. Annak érdekében, hogy a befektetők részletesen megismerjék az Alteo jövőbeni terveit, a Portfolio befektetői klubot szervez, érdemes eljönni!

Felfelé kapaszkodik a BUX, emelkedik a Mol

A kezdeti, mérsékelt esését ledolgozva immár felfelé kapaszkodik a hazai részvényindex, a BUX a csütörtöki piacnyitástól távolodva 86 pontos plusz mellett 0,2 százalékkal került feljebb. A Magyar Telekom stagnál, míg a Richter 0,3 százalékkal került lejjebb, a gyógyszergyártó részvényei annak ellenére is esnek, hogy a JP Morgan 6 300 forintra emelte meg a Richter-célárát. Az OTP mindemellett 0,2 százalékkal került feljebb, míg a Mol árfolyama 0,6 százalékot emelkedett.

Mol

Néhány pontos eséssel indult a hét negyedik napja a magyar tőzsdén

Minimális eséssel indult a csütörtöki kereskedés a magyar tőzsdén, a BUX 30 pontos mínusz mellett 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek a piacnyitás után. A Magyar Telekom árfolyama stagnál, az OTP 0,2 százalékkal került lejjebb, a Richter 0,1 százalékot esett, míg a Mol 0,1 százalékot emelkedett ma reggel.

BUX

OTP: 62 százalékkal ér többet a Pannergy

Az OTP 1196 forintra emelte a Pannergy célárfolyamát a korábbi 1106-os értékről, ami a tegnapi 738 forintos záróárhoz viszonyítva 62 százalékos felértékelődési potenciált jelent.

Tovább a cikkhez

Megemelte a Richter-célárát a JP Morgan

Megemelte a Richter-célárát a JP Morgan, az új célár 26,8 százalékkal magasabb a Richter szerdai záróárfolyamával összehasonlítva.

Tovább a cikkhez

Eséssel indulhat a csütörtöki kereskedés Európában

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Mérsékelt eséssel zárták a szerdai kereskedést az amerikai részvényindexek, a piaci kommentárok szerint a befektetők a kedvező vállalati gyorsjelentésekkel szemben az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos hírekre figyeltek, a kereskedelmi megállapodással kapcsolatos bizonytalanság mellett a hangulatra a vártnál gyengébb kiskereskedelmi eladási adat is árnyékot vethetett. A Dow végül 23 pontos esés után 0,1 százalékkal került lejjebb, az S&P500 0,2 százalékot esett, míg a Nasdaq 0,3 százalékos eséssel zárta a hét harmadik napját.

A Bank of America a szerdai piacnyitás előtt tette közzé legfrissebb számait, a cég bevétele 23 milliárd dollár lett a harmadik negyedévben, felülteljesítve a 22,8 milliárd dolláros elemzői várakozásokat, míg a társaság egy részvényre eső eredménye a várt 51 centtel szemben 75 cent lett, miután a lakossági üzletág jó teljesítménye ellensúlyozni tudta a kereskedési üzletág gyengélkedését. A Bank of America végül 1,5 százalékos emelkedéssel zárta a szerdai kereskedést.

Eséssel zárta a hét harmadik napját a magyar tőzsde, a BUX 174 pontos mínusz mellett 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan zárták a szerdai kereskedést. A Magyar Telekom 0,2 százalékos emelkedés után 446 forinton zárt, míg a Richter 0,8 százalékos erősödést követően 4 970 forinton fejezte be a hét harmadik napját. Az OTP 0,2 százalékkal került lejjebb, a bankpapír 13 120 forinton búcsúzott a szerdai kereskedéstől. A hazai blue chipek közül a Mol teljesített a leggyengébben, az olajcég papírjai 1,3 százalékos eséssel zártak.

Mik az előjelek mára?

Nem volt egyértelmű az irány az ázsiai tőzsdéken a hét negyedik napján, a piaci kommentárok szerint a befektetőket óvatosságra inthette az amerikai pénzügyminiszter nyilatkozata, miután Steven Mnuchin a South China Morning Postnak elmondta, hogy az USA és Kína kereskedelmi tárgyalásait lezáró megállapodásra remélhetőleg a következő hónapban sor kerülhet. Azonban a magasabb szintű kereskedelmi egyeztetések a pekingi meghívás hiányában egyelőre nem folytatódnak. A Nikkei 0,1 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde 0,4 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji börze 0,2 százalékot esett. Ázsia más részein borús hangulatban telt a hét negyedik napja, a szingapúri tőzsde 0,6 százalékos esése mellett a dél-koreai Kospi 0,4 százalékkal került lejjebb. Az amerikai határidős részvényindexek lejjebb kerültek ma reggel, míg a határidős DAX 21 pontos mínusza 0,2 százalékos esést vetíthet előre a csütörtöki piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A beérkező makroadatok és vállalati gyorsjelentések mellett a befektetők az Európai Tanács csütörtökön kezdődő kétnapos csúcstalálkozójára figyelnek majd, amelynek központi témája Nagy-Britannia uniós tagsága megszűnésének (Brexit) kérdése lesz, a kilépésről rendelkező új megállapodást a várhatóan éjszakába nyúló tárgyalások eredményének fényében a vezetők el is fogadhatják majd.

Mire érdemes ma figyelni?

Csütörtökön az ÁKK 12 hónapos kincstárjegy aukciót tart. Az Egyesült Államokból a szeptemberi megkezdett lakásépítések mellett a szeptemberi kiadott építési engedélyek számát publikálják, emellett a szeptemberi ipari termelési statisztikára figyelnek majd a befektetők.

Csütörtökön teszi közzé gyorsjelentését többek között a Morgan Stanley.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Jasper Juinen/Bloomberg via Getty Images

Megszólalt Jászai Gellért a T-Systems tranzakcióról és az állami megrendelésekről

Nem sokáig tart az állami megrendelések bejelentésétől mentes időszak, senki ne gondolja, hogy ha két hónapig nem jelentenek be semmit, akkor semmi sem történik a cégnél – jelentette ki Jászai Gellért, a 4iG elnök-vezérigazgatója és nagytulajdonosa az Infotér konferenciáján. A T-Systems tranzakció jó ütemben halad, „november közepén felszállhat a füst”, az év végi határidő tartható. A tranzakció után nemzetközi terjeszkedés a terv, és nemzetközi tőkebevonásban is gondolkoznak. Jászai Gellért nemrég ért haza egy kínai üzleti útról, ahol sikeres tárgyalásokat folytattak.

Tovább a cikkhez
applearfolyam
trump, christmas
GettyImages-140837560
Kiderült, kik irányíthatják a Lánchíd melletti szállodát
Minister of Finance of Hungary, Mihaly Varga
Paks nuclear power plant
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
applearfolyam