warrenbuffettt
Üzlet

Ez ijesztő, a legsikeresebb befektetőt másolja egy gép

Portfolio
Londoni traderek egy csoportja arra tanítgatja az algoritmikus kereskedési modelljét, hogy Warren Buffett-módra fektessen be – írja a Business Insider. A Havelock London az értékalapú befektetésben hisz, amit Warren Buffett és mentora, Benjamin Graham is követett, vagyis olyan vállalatok részvényeire vadásznak, amelyeknél a cég belső értéke nincs összhangban a piaci értékével.

Jelenleg a Havelock irodájában, ami egyébként egy pincében van egy kínai étterem és egy kocsma között, 6 alkalmazott összesen 38 céget figyel most és igyekszik a gépekkel együtt belőni, hogy melyek az alulértékelt cégek, amelyekbe érdemes hosszú távon befektetni.

A Havelock alapítója és vezérigazgatója, Matthew Beddall elmondta, hogy az üzletük különlegessége, hogy nem csak az algoritmusokra hagyatkoznak, amelyek alapvetően a részvényárfolyamot figyelik, hanem megpróbálják megbecsülni a cég fundamentális értékét is. Az ötlet, hogy a befektetőknek a teljes figyelmüket arra kell fordítaniuk, hogy mennyit érnek a cégek, alapvetően Buffett tanításaiból ered – tette hozzá.

Warren Buffett, a Berkshire Hathaway elnök-vezérigazgatója a világ egyik leggazdagabb embere, olyan befektetései vannak, mint a Coca-Cola, vagy a Bank of America, de vannak Apple-részvényei is. Az utóbbi időben azonban sokat bírálták rossz döntések és elszalasztott lehetőségek miatt. De Beddall megvédte, szerinte a milliárdos befektetési guru inkább készpénzt tart, minthogy csatlakozzon a befektetői rohamhoz, akik hatalmas prémiumot is hajlandók fizetni a növekedési részvényekért. Hozzátette, hogy valóban hozott mostanában néhány olyan döntést a Berkshire, ami nem volt túl bölcs, például az IBM-részvények vásárlásával. De Buffett is csak ember, lehet valaki akármilyen jó, nem tud mindig gólt lőni.  

Beddall, aki korábban a világ egyik legnagyobb kvantitatív kereskedést folytató hedge fundja, a Winton Capital Management befektetési igazgatója volt, 2018 augusztusában alapította meg saját cégét, a Havelockot. Jelenleg mintegy 14 millió fontnyi eszközt kezel, részvényekbe és államkötvényekbe fektetnek, nem shortolnak és nem alkalmaznak tőkeáttételt. Eddig 5 százalékos hozamot csinált az indulása óta, felülmúlva az MSCI World indexet ugyanezen időtávon.

(Business Insider)

Címlapkép: George Pimentel/Getty Images

SZG_9486
german manufacturing
GettyImages-505440596
DLAPE20190501316
csapatépítő_greenfield hr
digitalis jolet tokeprogram GettyImages-1048727098
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online előadás
Első lépések a tőzsdei megtakarítások felé.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
SZG_9486