email számítógép shutter
Üzlet

Hamarosan egy csomó mindent robotok intéznek helyetted a számítógépeden

Portfolio
Gőzerővel dolgoznak a vállalatok az informatikai folyamatok automatizációján: számos egyszerűbb művelet (pl. egy e-mail megírása, adatbejegyzések készítése) már most is teljesen elvégezhető emberi beavatkozás nélkül. Az IT Central Station most készített gyűjtést arról, hogy melyek azok a vállalatok, amelyek a legaktívabbak a robotikus folyamatautomatizálás (RPA) területén.
Az informatikai fejlesztések jövőjéről is szó lesz a Portfolio Big Office Consumption Based IT szemináriumán. Jöjjön el Ön is!

Az RPA-val foglalkozó vállalatok piaca most viszonylag még kicsi, alig 850 millió dollár árbevételre tettek szert az itt aktív cégek. A növekedésük viszont dinamikus: 2018-ban 63%-ot hízott a piac.

Jelenleg az IT Central szerint a legaktívabb játékosok a következők:

  • A UiPath 2005 óta működik, egy román cég, amely 2012 óta foglalkozik RPA-val, nemrég zártak le sikeresen 1 milliárd dollárnyi tőkebevonást sikeresen és átköltöztek New Yorkba.
  • Az Automation Anywhere 2003-ban alakult meg, jelenleg 2300 embernek adnak munkát. RPA-eszközöket fejlesztettek többek közt a bankszektornak, a biztosítóknak, egészségügyi szervezeteknek, iparvállalatoknak és a telekom-szektornak is.
  • 2011-ben jött létre a Blue Prism, egy brit cég, amely most 1000 embernek ad munkát, 1500 ügyfélnek nyújtanak RPA-megoldásokat világszerte.
  • A Kryon 2008 óta működik, Tel Avivban és New Yorkban van központjuk, elsősorban az egér mozgása és billentyűzethasználat alapján automatizálnak IT-folyamatokat.
  • Mint a vállalati informatikai piac egyik kulcsszereplője, az IBM is foglalkozik RPA-val, az automatizációért külön üzletág felelős a multicégen belül. Ezeknek a projekteknek a fő célja, hogy az egyszerűbb munkafolyamatokat automatizálni tudják, így az alkalmazottak több időt tudnak fordítani értékteremtő tevékenységre.
  • A Kofax 1985 óta működik, 2400 alkalmazottjuk és 25 000 ügyfelük van.
  • A WorkFusion 2012 óta működik, volt MIT-s kutatók alapították. Ez a cég bár, „jó termékkel” rendelkezik saját elmondásuk szerint, a marketing erőforrások hiányában „alulmarad nagyobb riválisaival szemben.”
  • A New Jersey-i NICE Robotic Automation elsősorban a HR-ben segíti a felhasználóit, legyen szó akár toborzásról, akár visszajelzés-menedzsmentről.

Az IT-szakemberek egyébként a UiPath és a Kofax megoldásaival a legelégedettebbek a listán.

(Business Insider)

SZG_9486
german manufacturing
GettyImages-505440596
DLAPE20190501316
csapatépítő_greenfield hr
digitalis jolet tokeprogram GettyImages-1048727098
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online előadás
Első lépések a tőzsdei megtakarítások felé.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
SZG_9486