Frankfurti tőzsde
Üzlet

Új csúcson zárt az OTP

Portfolio
Az irányadó európai részvényindexek többsége emelkedett a keddi kereskedés második felében, a BUX végül 1,5 százalékkal került feljebb, a blue chipek kivétel nélkül emelkedéssel zárták a hét második napját, míg az OTP új történelmi csúcson zárta a keddi kereskedést.

Új csúcson zárt be az OTP

Emelkedéssel zárta a hét második napját a magyar tőzsde, a BUX 611 pontos plusz mellett 1,5 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek kivétel nélkül emelkedéssel zárták a keddi kereskedést. A Magyar Telekom 0,8 százalékos erősödést követően 451,5 forinton zárt, a Richter 1,7 százalékkal került feljebb, a gyógyszergyártó részvényei 5 220 forinton fejezték be a keddi kereskedést. A Mol 1,9 százalékos emelkedés után 2 914 forinton búcsúzott a hét második napjától, Az OTP hétfőn új történelmi csúcson zárt be, a bankpapír ma 13 550 forintnál újabb napon belüli történelmi csúcsot ütött, a keddi piaczárásra kissé alábbhagyott a kezdeti lendület, az OTP 13 540 forinton zárta a keddi kereskedést, ami újabb történelmi zárócsúcsot jelentett.

Felemásan teljesítenek a tengerentúli tőzsdék

Az európai tőzsdék többsége emelkedik ma délután, míg a tengerentúli tőzsdék mérsékelt erősödést mutatnak a keddi piacnyitástól távolodva, miután a piaci kommentárok szerint a befektetők az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos kommentárok mellett a beérkező vállalati gyorsjelentésekre figyeltek. A Hasbro árfolyama 13,9 százalékot zuhant, miután a cég egyszeri tételektől tisztított profitja 1,84 dollár lett, alulmúlva az elemzők 2,21 dolláros EPS-várakozásait. A cég szállítási és raktározási költségei megemelkedtek, miután a kereskedők kivártak a megrendelésekkel az USA és Kína kereskedelmi konfliktusa, és a játékokat várhatóan terhelő vámok miatt. A McDonald’s árfolyama 2,9 százalékot esett, miután a cég két év után előszőr múlta alul az elemzők profitvárakozásait, a cég eredménye 2 százalékkal 1,61 milliárd dollárra eset, míg az EPS 2,11 dollár lett szemben a 2,21 dolláros elemzői várakozásokkal. A Harley-Davidson részvényei viszont 5 százalékkal kerültek feljebb, a miután az ikonikus motorgyártó fenntartotta az idei évre vonatkozó kiszállítási várakozásait, és a társaság felülteljesítette az elemzői profitvárakozásokat, a Harley-Davidson egyszeri tételektől tisztított egy részvényre eső eredménye 0,7 dollár lett, míg az elemzők 0,52 dollárt vártak. A keddi piacnyitástól távolodva a Dow 0,1 százalékkal került lejjebb, az S&P500 0,2 százalékot erősödött, míg a Nasdaq 0,1 százalékot emelkedett.

sp500

Emelkedik a BUX, új csúcsa közelében jár az OTP

Emelkednek az irányadó európai részvényindexek kedden délután, a régiós részvényindexek is felfelé kapaszkodnak, a prágai tőzsde 0,2 százalékos erősödése mellett a bécsi börze 0,4 százalékkal került feljebb, míg a lengyel részvényindex 1 százalékot erősödött. A magyar tőzsde is emelkedik, a BUX 5,2 milliárd forintos forgalom és 311 pontos plusz mellett 0,8 százalékkal került feljebb, a blue chipek kivétel nélkül emelkednek, míg az OTP a 0,9 százalékos emelkedésével az új, 13 550 forintos történelmi csúcsa közelében jár. A BUX komponensei közül az Opus és a 4iG részvényei teljesítenek ma a legjobban.

Tovább emelkedik az OTP, itt az új történelmi csúcs

A keddi piacnyitástól távolodva emelkedik a BUX, a magyar tőzsde 174 pontos plusz mellett 0,4 százalékkal került feljebb. A blue chipek felemásan teljesítenek ma reggel, a Mol és a Richter árfolyama egyaránt 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a Magyar Telekom 0,5 százalékkal került feljebb.

A hazai nagypapírok közül 1 százalékos erősödésével az OTP teljesít a legjobban ma reggel, az OTP 13 500 forintig emelkedett, ami újabb történelmi csúcsot jelentett. Érdemes megemlíteni, hogy az OTP az elmúlt hetekben több alkalommal is megközelítette az áprilisi, 13 250 forintos történelmi csúcsát, amelyet a bankpapír tegnap tudott áttörni, az OTP 13 370 forintos új csúcson zárta a hét első napját, majd a keddi kereskedés első felében újabb csúcsdöntés következett.

OTP

Lejjebb került a BUX a keddi piacnyitás után

Mérsékelt eséssel indult a keddi kereskedés a magyar tőzsdén, a BUX 58 pontos mínusz mellett 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek a keddi piacnyitás után. A Richter 0,1 százalékos esése mellett a Mol 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a hétfőn új történelmi csúcson záró OTP 0,2 százalékkal került lejjebb ma reggel. A pozitív kivételt a Magyar Telekom jelentette, a telekomcég papírjai 0,2 százalékkal kerültek feljebb.

BUX

Nagy bejelentés jön a CIG Pannóniától, felfüggesztették a kereskedést

A CIG Pannónia tegnap arról tájékoztatta a tőzsdét, hogy a mai napon olyan tájékoztatást kíván közzétenni, amely az általa kibocsátott értékpapírok árfolyamát jelentős mértékben befolyásolhatja, erre tekintettel kérelmezte értékpapírjai kereskedésének felfüggesztését.

Tovább a cikkhez

Olajipari óriáscéget fogtak perbe a klímavédelem miatt

Példátlan klímavédelmi per készülődik New Yorkban az amerikai Exxon Mobil olajtársasággal szemben, az állam azzal vádolja a vállalatot, hogy feélrevezető információkat tett közzé az üzletet érintő klímaváltozással kapcsolatos költségekről.

Tovább a cikkhez

Emelkedéssel indulhat a keddi kereskedés Európában

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Emelkedtek a tengerentúli tőzsdék hétfőn, a piaci kommentárok szerint a befektetők a vállalati gyorsjelentések mellett a kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatos, pozitív kommentárokra figyeltek: a kínai miniszterelnök-helyettes, Liu He korábban azt nyilatkozta, hogy Kína együttműködik az Egyesült Államokkal, a kereskedelmi háborúval kapcsolatos kölcsönös aggályok kezelése érdekéken, míg Donald Trump szerint a két ország kereskedelmi konfliktusát lezárni hivatott törekvések jól haladnak. A Dow végül 57 pontos emelkedés után 0,2 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,7 százalékot erősödött, míg a Nasdaq 0,9 százalékos emelkedéssel zárta a hét első napját.

Emelkedéssel zárta a hétfői kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 408 pontos plusz mellett 1 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan zárták a hét első napját. A Magyar Telekom 1,4 százalékos esés után 448 forinton zárt, a Richter 0,4 százalékkal került lejjebb, a gyógyszergyártó részvényei 5 135 forinton fejezték be a hétfői kereskedést. A Mol 0,5 százalékos erősödés után 2 860 forinton búcsúzott a hét első napjától, a hazai nagypapírok közül az OTP teljesített a legjobban, az OTP 2,5 százalékos emelkedés után 13 370 forinton zárt, ami új történelmi csúcsot jelentett.

Mik az előjelek mára?

A tengerentúli tőzsdék hétfői erősödése után az ázsiai tőzsdék emelkednek, a piaci kommentárok szerint az USA és Kína kereskedelmi tárgyalásaival kapcsolatos optimista nyilatkozatok javíthatták a hangulatot, a kínai külügyminiszter-helyettes szerint az egyeztetések mindkét fél számára előrelépést hoztak, míg Larry Kudlow, a Fehér Ház gazdasági tanácsadója szerint a kínai termékeket sújtó vámok decemberre ütemezett emelése elmaradhat, ha jól haladnak a kereskedelmi tárgyalások. A hongkongi tőzsde 0,2 százalékos erősödése mellett a sanghaji börze 0,1 százalékot erősödött, míg a Nikkei zárva tartott. Ázsia más részein is emelkedtek a tőzsdék kedden, a szingapúri részvényindex 1 százalékos erősödése mellett a dél-koreai Kospi 1,1 százalékkal került feljebb. Az amerikai határidős részvényindexek feljebb kerültek ma reggel, míg a határidős DAX 27 pontos plusza 0,2 százalékos emelkedést vetíthet előre a keddi piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A beérkező vállalati gyorsjelentések mellett a befektetők a Brexittel kapcsolatos új hírekre figyelnek majd, míg az USA és Kína kereskedelmi egyeztetéseivel kapcsolatos nyilatkozatok szintén piacmozgató hatásúak lehetnek a nap folyamán.

Mire érdemes ma figyelni?

Kedden az ÁKK 3 hónapos kincstárjegy aukciója mellett a Magyar Nemzeti Bank kamatdöntő ülésére figyelnek majd a befektetők, az előzetes várakozások szerint az alapkamat az eddigi szinten maradhat, a befektetők leginkább arra lehetnek kíváncsiak, hogy utal-e a jegybank a jövőbeli esetleges lépésekre. Az eurozónából nem érkezik majd kiemelt makroadat, míg az Egyesült Államokból a szeptemberi használtlakás eladási adatokat teszik közzé.

Kedden teszi közzé gyorsjelentését többek között a Hasbro, a Harley-Davidson és a McDonald’s is.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Martin Leissl/Bloomberg via Getty Images

karacsony2019
Frankfurti tőzsde
Csúnya veszteségbe szaladt bele a CIG Pannónia
Mozit kaphat a Köki
Nincs meg a harmadik: nem is foglalkozott ma velünk a Moody’s
deutsche bank_getty
applearfolyam
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
karacsony2019