BÉT
Üzlet

800 milliós többletbevétel az Appeninn-nél

Portfolio
Sikeresen értékesítette három érdekeltségét, így összesen 784 millió forint bevételhez jut az ingatlanbefektetéssel foglalkozó Appeninn. A Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett vállalat a Budapest, Egyenes út 4. cím alatt található ipari ingatlant tulajdonló üzletrészétől, a Kelenhegyi út 43. alatti iroda kisebb tulajdonrészétől, valamint biatorbágyi kereskedelmi ingatlanjától vált meg. A portfóliótisztítás, illetve a sikeres értékesítésekből származó bevétel a társaság akvizíciós terveinek megvalósítását alapozza meg.

Három sikeres ingatlan-adásvételről adott tájékoztatást az Appeninn Vagyonkezelő Holding: a legnagyobb üzlet keretében a társaság közel 396 millió forintért értékesítette 5 160 négyzetméteres biatorbágyi kereskedelmi ingatlanját. Továbbá a társaság döntést hozott a Budapest XIV. kerületében, az Egyenes út 4. szám alatt található, 1 867 négyzetméteres ipari ingatlant teljes egészében tulajdonló, 100 százalékos leányvállalatának eladásáról. Ez a tranzakció várhatóan az év végén zárul le; a vételárról a felek mintegy 293 millió forintban állapodtak meg. Megközelítőleg 95 millió forintért került eladásra az Appeninn egy másik fővárosi érdekeltsége, a XI. kerület Kelenhegyi út 43. szám alatti irodaépület kisebb tulajdonrésze.

,,Maga az ingatlanportfólió megtisztítása, valamint a sikeres adásvételekből származó bevétel is a további növekedést, akvizíciós terveket támogatja” – nyilatkozta Bernáth Tamás, a társaság az október 14-ei rendkívüli közgyűlésen megválasztott vezérigazgatója. A társaság az üzleti tevékenység fókuszterületein kívül eső vagyonelemeket magasabb kategóriájú, nagyobb értékű, hozamtermelő ingatlanokra tervezi cserélni az elkövetkezendő időszakban, a stratégiai célok mentén haladva, a részvényesi érték további növelése érdekében.

Az Appeninnről:
Az Appeninn Vagyonkezelő Holding Magyarország egyik dinamikusan növekvő ingatlanbefektetési és vagyonkezelő társasága. 2018-as árbevétele elérte a 7 millió eurót (2,2 milliárd forint), 2019. első félévét pedig 4,7 millió eurós, azaz közel 1,5 milliárd forintos árbevétellel zárta. Az Appeninn folyamatosan bővíti ingatlanportfólióját a hazai iroda-, valamint kiskereskedelmi piacon. A 2009-ben alapított, a Budapesti Értéktőzsdére 2010-ben bevezetett, Prémium kategóriában jegyzett vállalat közel teljes kihasználtsággal működő portfólióval rendelkezik. Az Appeninn tőkepiac-orientált, transzparens működésével a magán- és intézményi befektetők számára skálázható és diverzifikált belépési lehetőséget jelent az iroda- és kiskereskedelmi ingatlanpiacra.

Lejjebb került idén az árfolyam

Az Appeninn 1,6 százalékot esett csütörtökön, míg a társaság részvényárfolyama idén 4,6 százalékkal került lejjebb.

1,5 év tanulás után már 500 ezres álomfizetés jár az informatikusoknak
nyse tőzsde usa részvény
fehér ház getty stock
rossmann_getty_editorial
corvinus_getty_editorial
honcsaruk ukrajna_getty_editorial
Népszerű
HEPA-Startup Campus
Ernyőmegállapodás segíti a hazai startupok globális terjeszkedését

A program képzéseket biztosít a külpiacra lépés iránt érdeklődő startupok számára.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
1,5 év tanulás után már 500 ezres álomfizetés jár az informatikusoknak