Előfizetői tartalom

Ezért menekülnek el a cégektől az emberek az első három hónapban

Portfolio
Manapság a csapból is az employer branding kifejezés folyik, és gyakran halljuk, hogy a megtartás az új toborzás. A hazai cégek jelentős részénél azonban továbbra is borzasztó magas a fluktuáció, és egyre többször fordul elő, hogy a munkavállaó egyszerűen nem jelenik meg az első munkanapján. Hogyan növelhető az elkötelezettség már a belépés előtt? Milyen a jó beillesztési folyamat? A HR vagy a kommunikáció feladata, hogy ezt megoldja? Erről is szó lesz a november 20-ai Big Office Day Konferencián, ahol Barathi Tamás, a Colibri HR Solutions alapítója is beszél a fentiekről.
Kevés munkáltató tudja azt magáról, hogy ő milyen munkáltató, pedig ezzel stratégiai szinten kellene foglalkozni. Ehelyett egyre inkább jellemző, hogy egy új munkatárs úgy érzi, nem kap megfelelő támogatást a beilleszkedésben, és korán elhagyja a céget. Ez nem meglepő, ha belegondolunk abba, hogy a jelenlegi munkaerőpiaci helyzetben sokan mindent megígérnek, aztán annyit...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái