FrankfurtTőzsde
Üzlet

Nagyot emelkedett a Mol és a Richter

Portfolio
Az irányadó európai részvényindexek felfelé kapaszkodtak a keddi kereskedés második felében, a vállalati gyorsjelentések mellett a befektetők Donald Trump beszédére vártak a nap folyamán. A magyar tőzsde a kezdeti iránykeresés után erősödni kezdett, a BUX végül 1,1 százalékos emelkedéssel zárt, míg a hazai blue chipek közül a Mol és a Richter teljesített a legjobban.

Emelkedéssel zárta a hét második napját a magyar tőzsde

Emelkedéssel zárta a hét második napját a magyar tőzsde, a BUX 454 pontos plusz mellett 1,1 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek közül a Mol és a Richter teljesített a legjobban. A Magyar Telekom 0,1 százalékos emelkedés után 440,5 forinton zárt, a Richter 1,9 százalékos erősödést követően 5 685 forinton zárta a keddi kereskedést, míg a Mol 1,9 százalékos emelkedés után 3 078 forinton búcsúzott a hét második napjától. A negatív kivételt az OTP jelentette, a bankpapír 0,1 százalékos esés után 13 830 forinton zárt.  

Új csúcsra kapaszkodtak az amerikai részvényindexek

A keddi piacnyitástól távolodva, a Dow, az S&P500 és a Nasdaq is új napon belüli történelmi csúcsaikra kapaszkodtak. A piaci kommentárok szerint a befektetők az amerikai elnök ma esti beszédére várnak, Donald Trump a New York Economic Club-ban tart majd beszédet. A Dow 0,2 százalékos erősödése mellett az S&P500 0,4 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq 0,5 százalékot erősödött.

Az irányt keresik a tengerentúli tőzsdék

Néhány pontos elmozdulással indult a hét második napja az amerikai részvénypiacokon, a piaci kommentárok szerint a befektetői fókusz a vállalati gyorsjelentések felől az amerikai elnök mai nyilatkozata felé fordul majd, miután Donald Trump New York Economic Club-ban tart majd beszédet, a piaci szereplők egy része abban reménykedhetett, hogy az elnök az USA és Kína kereskedelmi egyeztetéseivel kapcsolatban új információkat árulhat majd el. Emellett a befektetők a Fed elnök holnapi, kongresszusi meghallgatására várnak. A keddi piacnyitás után a Dow stagnál, míg az S&P500 2 ponttal került feljebb.

Felemásan teljesítenek a régiós tőzsdék

Emelkednek az irányadó európai részvényindexek kedden délután, a DAX 0,5 százalékos erősödése mellett a CAC40 0,2 százalékkal került feljebb, míg a milánói börze 1 százalékot emelkedett. A régiós részvényindexek felemásan teljesítenek, a lengyel tőzsde 0,2 százalékos esése mellett a prágai börze 0,2 százalékot erősödött, míg a bécsi részvényindex 0,1 százalékkal került feljebb. A magyar tőzsde is emelkedik, a BUX 7,3 milliárd forintos forgalom és 387 pontos plusz mellett 0,9 százalékkal került feljebb, a blue chipek közül a Mol teljesít a legjobban, míg a BUX komponensei közül az Opus teljesít a legjobban.

Rekordok az OTP-nél, mégis esik az árfolyam

Kifejezetten erős volt a harmadik negyedév az OTP-nél, a múlt hét pénteken megjelent gyorsjelentés közzététele óta azonban esik az árfolyam. Ebben leginkább technikai hatások játszanak szerepet.

Tovább a cikkhez

Nagyot esett az Est Media

Az Est Media október végén felpattant, az árfolyam október 25. és november 8. között 35,4 százalékot emelkedett, bár a részvény ezután hétfőn még 159 forintnál új lokális csúcsra emelkedett, majd a lendület elfogyott és az Est Media lefordult. A lejtmenet a keddi kereskedésben is folytatódott, az Est Media 12,7 százalékot esett ma, majd a részvény a korábbi esés egy részét ledolgozva 8,4 százalékkal került ma lejjebb. Az Est Media nagy forgalom mellett esik, a részvény 438 millió forintos forgalmával a harmadik legforgalmasabb részvény ma a magyar tőzsdén az OTP és a Mol után. Az Est Media mai forgalma több mint háromszor magasabb a részvény idei, átlagos forgalmához képest.

Felpattant a Mol, emelkedik a hazai részvényindex

A keddi kereskedés második felére ráfordulva, tovább kapaszkodik felfelé a magyar tőzsde, a BUX 5,2 milliárd forintos forgalom és 344 pontos plusz mellett 0,8 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek kivétel nélkül erősödnek. A Richter 0,2 százalékos erősödése mellett az OTP 0,4 százalékkal került feljebb, míg a Magyar Telekom 0,6 százalékot emelkedett. A hazai blue chipek közül 1,5 százalékos erősödésével a Mol teljesített a legjobban, a Mol a múlt héten felfelé tört ki a korábbi hónapok során irányadó csökkenő csatornából, majd a trendcsatorna felső élének visszatesztelése után tovább tudott emelkedni. Amennyiben az erősödés folytatódik, a Mol számára a következő megállót a 3 125 forint közelében található szint jelenti majd a későbbiekben.

Nagyot emelkedett az Infineon

Kedden tette közzé legfrissebb számait az Infineon, a félvezetőgyártó negyedik pénzügyi negyedévében 2,062 milliárd eurós árbevételt ért el, míg a cég adózott eredménye 311 millió euró lett. A társaság várakozásai szerint a 2020-as pénzügyi évben 5 százalékkal nőhet az árbevétel, míg a cég most zárult pénzügyi évében 6 százalékos volt az árbevétel növekedése. A társaság a marzsa enyhe szűkülésére számít, a Reuters által idézett Infineon vezér szerint a cég megérzi a gyenge autóipari kereslet hatásait, és egyelőre nem is számítanak javulásra. Az Infineon ennek ellenére is nagyot emelkedett, a társaság részvényárfolyama 6,8 százalékkal került ma feljebb.

Felpattant az Opus

Az októberi nagy esés után az Opus árfolyama a 300 forintos szint közeléből pattant fel, majd az elmúlt hetek lecsorgása után az árfolyam ismét a 300 forintos szinthez érkezett meg. A 300 forintos szint közeléből újra felpattant az Opus, a részvény 5,8 százalékkal került ma feljebb. Az Opus 92,3 millió forintos forgalmával a negyedik legforgalmasabb részvény ma a magyar tőzsdén, az OTP, a Mol és az Est Media után, az Opus mai forgalma 55 százalékkal alacsonyabb a cég részvényeinek idei, átlagos forgalmával összehasonlítva.

Jó hírek a Vodafone-tól

A szeptember végével véget ért pénzügyi első félév jól alakult a Vodafone-nál, a bevételek és az EBITDA is emelkedett, a menedzsment megemelte az idei várakozását, emiatt emelkedik az árfolyam.

Tovább a cikkhez

Felfelé kapaszkodik a BUX, emelkedik az OTP

A keddi piacnyitás után az irányadó európai részvényindexek felfelé kapaszkodtak, a magyar tőzsde a kezdeti iránykeresés után emelkedéssel próbálkozott meg, a BUX 109 pontos erősödés mellett 0,3 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek. A Richter 0,2 százalékos esése mellett a Magyar Telekom 0,3 százalékkal került feljebb, a Mol 0,2 százalékot erősödött, míg az OTP 0,4 százalékot emelkedett.

Érdemes eljönni a Portfolio befektetői klubjára

Az elmúlt időszak folyamán több jó hír is érkezett az Alteotól, a társaság a korábbi befektetési programjának lezárása után újat indított, amelyhez csaknem 3,5 milliárd forint friss tőkét vont be a tőzsdén keresztül és nemrégiben az is eldőlt, hogy a cég a Növekedési Kötvényprogram keretében 9 milliárd forintnyi forrást tervez bevonni. Annak érdekében, hogy a befektetők részletesen megismerjék az Alteo jövőbeni terveit, a Portfolio befektetői klubot szervez, érdemes eljönni!

Mérsékelt emelkedéssel indult a hét második napja a magyar tőzsdén

Minimális, néhány pontos erősödéssel indult a hét második napja a magyar tőzsdén, a BUX 29 pontos plusz mellett 0,1 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek vegyesen teljesítenek ma reggel. A keddi piacnyitás után a Mol stagnált, a Richter 0,5 százalékkal került lejjebb, míg a Magyar Telekom 0,3 százalékos emelkedése mellett az OTP 0,4 százalékot erősödött.

Emelkedéssel indulhat a keddi kereskedés az európai tőzsdéken

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Az S&P500 és a Nasdaq mérsékelt eséssel zárta a hétfői kereskedést, a piaci kommentárok szerint a hangulatra az USA és Kína kereskedelmi egyeztetéseivel kapcsolatos bizonytalanság vetett árnyékot.  Az egyedi részvények esetében a Dow komponensei közül különösen jól teljesítettek a Walgreens és a Boeing részvényei, a Boeing azt követően emelkedett 4,6 százalékot, miután a cég szerint a társaság 737 Max repülőgépei januárban újra repülhetnek majd. A Dow végül 10 pontos erősödést követően új történelmi csúcson zárt, az S&P500 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a Nasdaq 0,1 százalékos eséssel fejezte be a hét első napját.

Eséssel zárta a hét első napját a magyar tőzsde, a BUX 403 pontos mínusz mellett 0,9 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan zárták a hétfői kereskedést. A Richter 0,2 százalékos esés után 5 580 forinton zárt, a Mol 0,8 százalékkal került lejjebb, az olajcég papírjai 3 020 forinton vettek búcsút a hét első napjától. Az OTP 1,4 százalékos esés után 13 840 forinton zárt. A pozitív kivételt a Magyar Telekom jelentette, a telekomcég papírjai 0,3 százalékos emelkedés után 440 forinton zártak.

Mik az előjelek mára?

A keddi kereskedés első felében az irányt keresték az ázsiai börzék, a piaci kommentárok szerint a kereskedelmi háborús bizonytalanság óvatosságra intette a befektetőket, míg a piaci szereplők egy része Donald Trump mai beszédére várt, hátha az elnök újabb részleteket árul el a kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatban. A távol-keleti részvényindexek a keddi piaczárás felé közeledve emelkedéssel próbálkoztak meg, a Nikkei 0,8 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde 0,4 százalékot erősödött, míg a sanghaji börze stagnált. Ázsia más részein is emelkednek a tőzsdék a keddi kereskedés második felében, a dél-koreai Kospi 0,8 százalékos erősödése mellett a szingapúri tőzsde 0,6 százalékot emelkedett. Az amerikai határidős részvényindexek feljebb kerültek ma reggel, míg a határidős DAX 53 pontos plusza 0,4 százalékos emelkedést vetíthet előre a keddi piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A beérkező vállalati gyorsjelentések mellett a befektetők továbbra is a kereskedelmi háborús hírfolyamra fókuszálnak majd, a piaci szereplők Donald Trump mai, New York Economic Club-ban tartott mai beszédére figyelnek, abban a reményben, hogy az amerikai elnök többek között a kereskedelmi egyeztetésekkel kapcsolatban újabb információkat hozhat majd nyilvánosságra.

Mire érdemes ma figyelni?

Kedden a KSH az építőipar szeptemberi számait teszi közzé, míg Németországból a novemberi ZEW-indexet publikálják majd.

Kedden teszi közzé beszámolóját többek között az Infineon és a Continental is.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Education Images/Universal Images Group via Getty Images

nyse tőzsde usa részvény
fehér ház getty stock
rossmann_getty_editorial
corvinus_getty_editorial
honcsaruk ukrajna_getty_editorial
bkk_busz_bkv
Népszerű
HEPA-Startup Campus
Ernyőmegállapodás segíti a hazai startupok globális terjeszkedését

A program képzéseket biztosít a külpiacra lépés iránt érdeklődő startupok számára.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
rossmann_getty_editorial