Frankfurti tőzsde
Üzlet

Nagyot esett a Mol

Portfolio
Lejjebb kerültek szerdán az irányadó európai részvényindexek, a magyar tőzsde is eséssel zárta a szerdai kereskedést, a hazai blue chipek közül a Mol teljesített a leggyengébben.

Nagy eséssel zárta a szerdai napot a Mol

Eséssel zárta a hét harmadik napját a magyar tőzsde, a BUX 276 pontos mínusz mellett 0,6 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek közül egyedül a Richter tudott emelkedni, a gyógyszergyártó papírjai 0,6 százalékos erősödés után 5 720 forinton zártak. Az OTP 0,6 százalékos esést követően 13 750 forinton zárt, a Magyar Telekom 0,1 százalékos esést követően 440 forinton fejezte be a szerdai kereskedést. A hazai blue chipek közül a Mol teljesített a leggyengébben, az olajcég részvényei 2 százalékos esés után 3 016 forinton vettek búcsút a hét harmadik napjától.

Lejjebb kerültek a tengerentúli tőzsdék

Lejjebb kerültek az irányadó európai részvényindexek a szerdai kereskedés második felében, a DAX 0,6 százalékos esése mellett a CAC40 0,3 százalékkal került lejjebb. A tengerentúli tőzsdék kissé lejjebb kerültek előző napi záróértékeikhez képest, a befektetők a Fed elnökének kongresszusi meghallgatására figyelnek. Powell szerint bár az USA és Kína kereskedelmi háborúja mellett a világgazdaság lassulása is kockázatot jelent, azonban az amerikai jegybankárok azt valószínűsítik, hogy az USA gazdasága növekszik majd, amelyet a Fed legutóbbi kamatvágásai is támogatnak. A szerdai piacnyitástól távolodva a Dow 0,1 százalékkal került lejjebb, míg az S&P500 0,1 százalékot esett.

Esnek az európai tőzsdék, lejjebb került a BUX

Lejjebb kerültek az ázsiai tőzsdék szerdán, a piaci kommentárok szerint a befektetőket a hongkongi tüntetések mellett Donald Trump keddi nyilatkozata intette óvatosságra, miután az amerikai elnök nem árult el új részleteket az USA és Kína kereskedelmi egyeztetéseivel kapcsolatban, azonban az amerikai elnök meglebegtette, hogy alaposan megemeli a Kínai termékekre kivetett vámokat, amennyiben Kína nem állapodna meg az Egyesült Államokkal. A Nikkei -0,9 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde 1,8 százalékot esett, míg a sanghaji börze 0,3 százalékot esett.

Az európai tőzsdék is esnek szerdán, a befektetőket Donald Trump szavai kedvetleníthették el, miután az amerikai elnök szerint bár közel járnak a kínai, előzetes kereskedelmi megállapodáshoz, azonban az elnök nem szolgált további részletekkel ezzel kapcsolatban. A DAX 1 százalékos esése mellett a CAC40 0,7 százalékot esett.

A magyar tőzsde is lejjebb került a szerdai kereskedés első felében, a BUX 168 pontos plusz mellett 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek vegyesen teljesítenek, a hazai nagypapírok közül a Mol teljesített a leggyengébben. Az OTP 0,6 százalékos esése mellett a Mol 0,9 százalékkal került lejjebb, míg a Richter 0,2 százalékot esett. A pozitív kivételt a Magyar Telekom jelentette, a telekomcég részvényei 0,3 százalékkal kerültek feljebb,

Lejjebb került a BUX a szerdai piacnyitás után

Mérsékelt eséssel indult a hét harmadik napja a magyar tőzsdén, míg a blue chipek felemásan teljesítenek a szerdai piacnyitás után. A Magyar Telekom 0,3 százalékos erősödése mellett az OTP 0,3 százalékkal került feljebb. A kedden nagyot emelkedő Mol 0,7 százalékkal került lejjebb ma reggel, míg a Richter 0,8 százalékot esett.

Eséssel indulhat a szerdai kereskedés Európában

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

A kezdeti emelkedés után napon belül új csúcsokra kapaszkodtak a tengerentúli tőzsdék, majd az amerikai részvénypiacok Donald Trump beszéde után lefordultak, miután az amerikai elnök szerint hamarosan megállapodás születhet Kínával, azonban Donald Trump nem szolgált további részletekkel ezzel kapcsolatban. Az amerikai elnök emellett azt is meglebegtette, hogy alaposan megemeli a Kínai termékekre kivetett vámokat, amennyiben Kína nem állapodna meg az Egyesült Államokkal. A keddi piaczárás felé közeledve az amerikai tőzsdék ismét erősödni kezdtek, a Dow végül előző napi záróértékén fejezte be a keddi kereskedést, az S&P500 0,2 százalékos emelkedéssel zárt, míg a Nasdaq 0,3 százalékos erősödés után új csúcson fejezte be a hét második napját.

Emelkedéssel zárta a hét második napját a magyar tőzsde, a BUX 454 pontos plusz mellett 1,1 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek közül a Mol és a Richter teljesített a legjobban. A Magyar Telekom 0,1 százalékos emelkedés után 440,5 forinton zárt, a Richter 1,9 százalékos erősödést követően 5 685 forinton zárta a keddi kereskedést, míg a Mol 1,9 százalékos emelkedés után 3 078 forinton búcsúzott a hét második napjától. A negatív kivételt az OTP jelentette, a bankpapír 0,1 százalékos esés után 13 830 forinton zárt.

Mik az előjelek mára?

Esnek az ázsiai részvényindexek a hét harmadik napján, a piaci kommentárok szerint a befektetők az amerikai elnök keddi nyilatkozatát emésztették, miután Donald Trump szerint a részleges kereskedelmi megállapodásra hamarosan sor kerülhet, azonban a megállapodás hiányában az amerikai elnök meglebegtette, hogy kész megemelni a kínai termékekre kivetett vámokat. Donald Trump emellett az egyeztetésekkel kapcsolatban nem árult el további részleteket. A Nikkei 0,9 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde 2 százalékot esett, míg a sanghaji börze 0,4 százalékkal került lejjebb. Ázsia más részein is borús hangulatban telt a hét harmadik napja, a szingapúri tőzsde 0,8 százalékos esése mellett a dél-koreai Kospi 0,9 százalékkal került lejjebb. Az amerikai határidős részvényindexek lejjebb kerültek ma reggel, míg a határidős DAX 50 pontos mínusza 0,4 százalékos esést vetíthet előre a szerdai piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A beérkező makroadatok és vállalati gyorsjelentések mellett a befektetők Donald Trump keddi nyilatkozatát emésztik, a piaci szereplők figyelme ezután Jerome Powell Fed elnök szerdai, kongresszusi meghallgatása felé fordul majd.

Mire érdemes ma figyelni?

Szerdán a KSH a szeptemberi ipar részletes számait teszi közzé, Németországból és az Egyesült Királyságból egyaránt az októberi, inflációs adatsorokat publikálják. Az eurozónából a szeptemberi ipari termelési statisztikát teszik közzé. Az Egyesült Államokból az októberi inflációs adat mellett Jerome Powell Fed elnök kongresszusi meghallgatására figyelnek majd a befektetők.

Szerdán teszi közzé beszámolóját többek között a Rába.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Horacio Villalobos/Corbis via Getty Images

European parliament building, Brussels, Belgium
kína
Tranzakciós illetékből fizetnék a csalásokat a briteknél
BÉT
német200117
India merriage
napelem magyar zoldites
Népszerű
HEPA-Startup Campus
Ernyőmegállapodás segíti a hazai startupok globális terjeszkedését

A program képzéseket biztosít a külpiacra lépés iránt érdeklődő startupok számára.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
BÉT