SZG_9486
Üzlet

Két nap alatt 12 százalék, ez a magyar részvény nagyot ugrott

Portfolio
Hónapokig esett a 4iG árfolyama, az elmúlt két napban azonban közel 12 százalékot emelkedett az árfolyam, az emelkedés mögött most hír is van.

Július 9-én jelentették be, hogy a 4iG megvásárolja a Magyar Telekom leányvállalatát, a T-Systemset, ezzel a hazai informatikai piac egyik meghatározó szereplője lesz, több szegmensben piacvezető. A bejelentés napján már közel 9 százalék pluszban is állt az árfolyam, ami 2 forint híján új történelmi csúcsra, 1182 forintra emelkedett, de már aznap, napon belül elindult a profitrealizálás (sell on news), és végül csak 1 százalék pluszban zárt az árfolyam, másnap pedig tovább esett.

A profitrealizálás hónapokig tartott, a bejelentés után 3 hónappal már csak 742 forinton állt az árfolyam, vagyis 37 százalékkal lejjebb, mint a T-Systems felvásárlás bejelentésekor. Azóta viszont felfelé araszol az árfolyam, az elmúlt 2 napban pedig begyorsult az emelkedés, tegnap 7,3, ma pedig 4,2 százalékot emelkedett a 4iG árfolyama, a keddi záróérték és a mai csúcs között közel 12 százalékot ralizott az árfolyam.

Hír is volt az emelkedéshez, kedd éjszaka ugyanis megjelent a közbeszerzési törvény újabb módosító indítványa, amiből többek között kiderült, hogy a módosítás biztosítja a kormány számára, hogy az informatikai beszerzések tekintetében önálló szabályozást alkosson, ezzel gyakorlatilag ágazati szinten más típusú közbeszerzési szabályozásnak adnak lehetőséget. A befektetők egy részének várakozása most az, hogy a korábbi közbeszerzéseken már eddig is sikeres 4iG a jövőben még könnyebben juthat majd megbízásokhoz.

Ha az idei évet nézzük, akkor nem magas az elmúlt napokban a forgalom, hiszen idén a napi átlag 1,2 milliárd forint, miközben tegnap 270 millió forint, ma pedig eddig 160 millió forint volt a forgalom, de abban rövid időszakok több milliárd forintos napi átlagforgalma is benne van, ha csak a T-Systems-bejelentés óta eltelt időszakot nézzük, akkor a napi átlagforgalom már csak 130 millió forint, ez alapján pedig átlag feletti a forgalom az elmúlt napokban.

berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
bika wall street index tőzsde