SZG_9452
Üzlet

Eladja Opus-részvényeit a CIG Pannónia, és visszavásárolja az Opusnál lévő papírjait

Portfolio
Rendkívüli közgyűlést tart a CIG Pannónia, ahol a részvényesek több tranzakcióról is döntenek. A részvényesek szempontjából az egyik legizgalmasabb, hogy megszűntetnék a CIG Pannónia és az Opus közötti kereszttulajdonlást.

Rendkívüli közgyűlést tart idén december 21-én, szombaton a CIG Pannónia. A részvényesek több napirendi pontról is döntenek:

  1. Saját részvény vásárlására adott közgyűlési felhatalmazás módosítása: A közgyűlés felhatalmazhatja az igazgatóságot a társaság tőkéjének csökkentése érdekében 23,6 millió darab törzsrészvényt vásároljon az eredeti határozatban foglalt feltételekkel.
  2. Az igazgatóság felhatalmazása az alaptőke módosítására: A közgyűlés felhatalmazhatja az igazgatóságot, hogy a saját részvény vásárlásához szükséges fedezet biztosítása érdekében a társaság alaptőkéjét módosítsa.
  3. Döntés a stratégiai befektetésekről: Itt több tranzakcióra kerülhet sor. A közgyűlés felhatalmazhatja az igazgatóságot, hogy a CIG Pannónia a tulajdonában álló valamennyi Opus-részvényt értékesítse. Az értékesítés ellenértéke részvényenként minimum a 2019. november 27. napi záró árfolyam (267,80 forint) mínusz 10% (241 forint) lehet. A másik tranzakció az, hogy a közgyűlés felhatalmazása alapján a CIG Pannónia visszavásárolja az Opus tulajdonában állórészvényeit. A vételárat a társaság meglévő pénzeszközei terhére, a 6,84 millió darab Opus részvény értékesítése, valamint az MKB-Pannónia Alapkezelő Zrt.-ben lévő 16 százalékos mértékű részesedés tervezett értékesítéséből kívánja fedezni.

Tavaly januárban jelentették be, hogy stratégiai együttműködésre lép a CIG Pannónia és a Konzum. A két vállalat kereszttulajdonlásról is megállapodott, amelynek keretében a Konzum 24,85 százalékos tulajdonrészt szerzett a CIG Pannóniában, utóbbi pedig 6,16 százalékos részesedést szerzett a Konzumban. Időközben a Konzum és az Opus összeolvadt, így a CIG Pannónia Opus-részvények tulajdonosává vált, az Opus pedig 24,85 százalékos tulajdonosa lett a CIG Pannóniának. A most bejelentett tranzakciókkal megszűnne a kereszttulajdonlás a két vállalat között.

Az Opusnál 23,47 millió darab CIG Pannónia részvény van, annak a piaci értéke a mai záróárral számolva 5 milliárd forint. A CIG Pannóniánál lévő 6,85 millió darab Opus-részvény piaci értéke 2,1 milliárd forint.

Az Opus BÉT-közleményben erősítette meg, hogy az Opus és a CIG egyező akarattal tárgyalásokat folytat az egymásban fennálló részesedéseik átrendezéséről.

A CIG Pannónia árfolyama ma 0,2 százalékkal csökkent, 214 forinton zárt. A CIG árfolyama idén 48 százalékkal került lejjebb.

Az Opus árfolyama ma közel 15 százalékot emelkedett, és 307,80 forinton zárt. Idén 37 százalékkal került lejjebb az árfolyam.

parlament
GettyImages-618656563
mcdonald's
bigben
boeing 737 max
1,5 év tanulás után már 500 ezres álomfizetés jár az informatikusoknak
nyse tőzsde usa részvény
Népszerű
HEPA-Startup Campus
Ernyőmegállapodás segíti a hazai startupok globális terjeszkedését

A program képzéseket biztosít a külpiacra lépés iránt érdeklődő startupok számára.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
1,5 év tanulás után már 500 ezres álomfizetés jár az informatikusoknak