Előfizetői tartalom

Elveszik a robotok a jogászok munkáját? A sztárprofesszor elmondta, mi jön 10 év múlva

Portfolio
2030-ra a jogászok életét is gyökerestül megváltoztatja majd az automatizáció és a mesterséges intelligencia; a számítógépek exponenciális fejlődése miatt olyan megoldások lepik el az igazságszolgáltatást a következő évtizedben, melyekről most még álmodni sem mernénk – mondta el Richard Susskind professzor a Wolters Kluwer Hungary és a KPMG által szervezett Jogi Innovációs Napon Budapesten. A szakember ugyanakkor nem aggódik: a robotok nem veszik el a jogászok munkáját, de átalakítják azt, ráadásul több milliárd embernek segíthetnek abban, hogy hozzáférést nyerjenek a számukra jelenleg még elérhetetlen igazságszolgáltatáshoz.

Az igazságügyi szektorban zajló digitalizáció jelenleg arra fókuszál, hogy a meglévő folyamatokat egyszerűsítse, ahelyett, hogy magukat a folyamatokat is megváltoztatná – mondta el Richard Susskind. A szakember kiemelte: az ügyfelek célja, hogy az ügyükben döntés szülessen, ezt veszik meg, amikor ügyvédhez fordulnak, nem pedig az ügyvédet. Susskind úgy látja, jelenleg három...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái