Előfizetői tartalom

Csábító a szuperállampapír, de hosszú távra részvényt is jó venni

Fekete Beatrix
Meg tud mozdulni a piac, ha megjelenik egy vonzó termék – ez látszik a lakossági megtakarításoknál a MÁP Plusz megjelenése után. A hazai lakosság körében alacsony a kockázatvállalási hajlandóság, kicsi a részvények aránya a megtakarításokon belül, pedig a részvénytulajdonlás fontos lenne, mert ezen a befektetési csatornán keresztül lehet a háztartások megtakarításait a vállalatok felé csatornázni. Ha lenne egy-két nagyobb IPO, az publicitást csinálhatna a hazai tőzsdének. Máté-Tóth Istvánnal, a BÉT vezérigazgató-helyettesével és Horváth Istvánnal, a K&H Bank Private Banking igazgatójával beszélgettünk a lakossági megtakarításokról, a szuperállampapírról és a magyar részvénypiacról.

Folyik a tőzsdefejlesztés a BÉT-nél és az MNB statisztikái szerint idén új csúcsra emelkedett a háztartások tőzsdei részvényállománya. De a lakossági megtakarításon belül még mindig nagyon alacsony a részvények súlya. Mi ennek az oka? Máté-Tóth István: A BÉT a piacfejlesztési stratégiájával nagyrészt a kínálati oldalt tudja befolyásolni. Ezen a téren az egyik...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái