GettyImages-626282736
Üzlet

Nagyot esett a 4iG

Portfolio
Mérsékelt mozgásokkal nyitottak ma reggel az európai tőzsdék a karácsonyi ünnepekhez közeledve, miután az ázsiai tőzsdéken sem látszott egységes irány. Pedig az amerikai tőzsdék tegnap megint új csúcsra emelkedtek.

Nagyot esett a 4iG

A múlt héten jelentették be, hogy a 4iG mégsem vásárolja meg a T-Systemset. A hír megjelenése után nagyot esett a 4iG árfolyama, december 11-én már 20 százalék mínuszban is állt, azonban nap közben a mélyponthoz képest már emelkedett is az árfolyam, és végül 14,5 százalék mínuszban zárt. Az azt követő 2 napban gyakorlatilag tökéletes gap-betöltés történt, vagyis a T-Systems-felvásárlás meghiúsulását követő esés által hagyott rést töltötte be az árfolyam, ami egészen 688 forintig emelkedett, az elmúlt napokban azonban újra lefelé fordult a 4iG, ma pedig már közel 9 százalék mínuszban is állt az árfolyam, ami a mai eséssel március eleji szintekre esett vissza.

A forgalom átlag feletti, eddig 325 millió forint értékben kereskedtek a 4iG részvényeivel, az 5. legforgalmasabb részvény ma a 4iG a BÉT-en.

Egyelőre mégsem száll ki egymásból a CIG és az Opus?

Visszavonta a CIG Pannónia holnapi rendkívüli közgyűlésének talán legfontosabb napirendi pontját a biztosító menedzsmentje. Úgy fest, egyelőre mégsem vásárolják vissza az Opus tulajdonában lévő részvényeiket és nem adják el Opus-részvényeiket. Megkerestük az érintett társaságokat a tervekről, válaszukat várjuk.

Tovább a cikkhez

Közel 10 milliárd forintos közbeszerzést nyert meg az Opus egyik cége

Újabb közbeszerzési pályázaton nyert az Opus érdekeltségi körébe tartozó R-KORD Építőipari Kft., a projekt összege közel 10 milliárd forint.

Tovább a cikkhez

Több milliárd forintnyi hitelt fizetett vissza az Appeninn

Az Appeninn Vagyonkezelő Holding csaknem 7,5 milliárd forint értékben törlesztette különböző hiteltartozásait, ezzel a társasággal szemben fennálló banki hitelállomány 40 százalékát előtörlesztette. A lépést többek között a Növekedési Kötvényprogram keretében bevont több mint 20 milliárd forint tette lehetővé, amelyet a társaság akvizíciós terveinek támogatása mellett pénzpiaci kockázatainak csökkentésére kíván felhasználni.

Tovább a cikkhez

Eladta Nyomda-részvényeit a cég vezérigazgató-helyettese

Eladta az ANY Biztonsági Nyomda részvényeit a társaság általános vezérigazgató-helyettese, Balla László – közölte a cég.

Tovább a cikkhez

Esik a 4iG

Az indexek szintjén nincsenek különösebben nagy mozgások ma az európai tőzsdéken, a BUX gyakorlatilag a tegnapi záróértékén áll, de az egyedi részvények között van, amelyik jelentősebbet mozdul. A 4iG árfolyama több mint 4 százalékot esett, az AutoWallis, a CIG Pannónia, az Opus, a PannErgy és a Rába pedig több mint 1 százalékos mínuszban áll. 

Felfüggesztették a Nutex részvényeit

Felfüggeszti a Nutex részvényeinek kereskedését a BÉT ma 11 órától – olvasható a tőzsde közleményében. A cég olyan tájékoztatást tervez közzétenni, ami a részvények árfolyamát jelentős mértékben befolyásolhatja.

Tovább a cikkhez

Wood: 1469 forintos célár a Nyomdára

Megemelte az ANY Biztonsági Nyomda célárát a Wood elemzője, az ajánlása azonban továbbra is tartás. Az új, 1469 forintos célár 6 százalékos felértékelődési potenciált jelent.

Tovább a cikkhez

Megütötték a Magyar Telekomot

Az indexek mozgását tekintve unalmasan indul a nap az európai tőzsdéken, a DAX, a CAC-40 és a FTSE-100 is 0,1 százaléknál kisebb mértékű elmozdulást mutat a nyitást követő percekben. A BUX 0,4 százalékos eséssel kezdett, a legnagyobb elmozdulást a Magyar Telekom produkálta,1,2 százalékos csökkenéssel. Az OTP közben 0,2, a Mol 0,3 százalékot esett, míg a Richter árfolyama 0,7 százalékkal került lejjebb. 

Nagy rali idén a tőzsdéken, és ez még csak a kezdet

A vezető amerikai részvényindexek 20 százalék feletti emelkedést mutatnak 2019-ben, ekkora emelkedés után logikus lenne azt várni, hogy 2020 egészében esnek majd a tőzsdék, azonban a statisztikák alapján nagyobb valószínűséggel inkább további emelkedés jöhet.

Tovább a cikkhez

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Nem alakult ki határozott irány csütörtökön az európai tőzsdéken, közben a BUX 0,6 százalékos emelkedéssel zárt, amivel ilyen környezetben felülteljesítő volt Európában. A részvénypiaci forgalom az átlagosnál magasabb volt, 14 milliárd forint értékben cseréltek gazdát részvények. A hazai blue chipek az OTP kivételével 1 százalék feletti emelkedést mutattak, a Mol árfolyama 1 százalékkal, a Magyar Telekom 1,5 százalékkal, a Richter 1,3 százalékkal került feljebb. Az OTP az előző napi záróértékén fejezte be a kereskedést.

Az amerikai tőzsdéket nem igazán hatotta meg a Donald Trump ellen indított alkotmányossági vádeljárás, ismét összejött az új történelmi rekord a csütörtöki kereskedésben. A Dow 0,5%-ot emelkedett, az S&P 500 0,4%-ot gyarapodott, a Nasdaq pedig 0,7%-os pluszban fejezte be a napot.

Mik az előjelek mára?

Az ázsiai tőzsdéken vegyes az irány ma reggel: míg a japán és a kínai tőzsde indexe fél százaléknál kisebb esést mutat, addig a dél-koreai tőzsde emelkedik, a hongkongi index pedig stagnál. Az európai határidős indexek kis eséseket jeleznek előre a nyitásra, a DAX futures 20 pontos mínuszban áll.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

Kereskedelmi frontról jó hírek érkeztek, csütörtökön elfogadta az amerikai képviselőház az új észak-amerikai kereskedelmi megállapodást, ami a NAFTA helyére léphet. Az USA, Mexikó és Kanada közötti megállapodást várhatóan jövőre fogadja el a Szenátus. A megállapodás értelmében az autóalkatrészek 75 százaléka Észak-Amerikából kell, hogy érkezzen (szemben a NAFTA 62,5 százalékos elvárásával), ami hatással lehet a japán autógyártókra, sokuknak ugyanis van gyára jelenleg Mexikóban. A japán autógyártók esnek a ma reggeli kereskedésben, a Toyota árfolyama több mint 1 százalékot veszített értékéből.

Kínában kamatdöntés volt ma reggel, ami azonban nagy meglepetést nem okozott, a várakozásoknak megfelelően nem változtatott irányadó rátáján a kínai jegybank.

Mire érdemes ma figyelni?

A karácsonyi szünethez közeledve is maradtak még izgalmas adatok péntekre, az MNB a fizetési mérleg harmadik negyedéves számait publikálja reggel, a KSH pedig a népmozgalom friss számait teszi közzé. Emellett a Pénzügyminisztérium rukkol még ki az államháztartás novemberi részletes statisztikájával. Napközben a briteknél és Amerikában pedig felülvizsgált GDP-adatok jelennek meg.

Címlapkép: Michael Nagle/Bloomberg via Getty Images

intel logo company
koronavirus2
usacapitolium
imf
koronavirus2
ferihegyi reptér
koronavírus
forint200124
Arab Health
17 magyar orvostechnikai cég mutatkozik be az egyik legnagyobb egészségipari expón

Az Arab Health kiállításon magyar pavilont is építettek.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
intel logo company