Előfizetői tartalom

Itt a tíz legnagyobb durranás a tőzsdén

Portfolio
Felpörögtek 2019-ben a részvénykibocsátások. Tőzsdére mentek olyan régóta várt vállalatok, mint az Uber, vagy a Saudi Aramco, utóbbi át is vette a vezető helyet a világ legnagyobb tőzsdei vállalatainak listáján (piaci kapitalizáció szerint). 250 elsődleges részvénykibocsátás történt az Egyesült Államokban az elmúlt évben, köztük olyan cégek részvényeivel indult meg a kereskedés, mint a Pinterest, a Levi Strauss, vagy a Beyond Meat. A CNBC összegyűjtötte a 2019-es év 10 legnagyobb tőzsdei kibocsátását a bevont összeg alapján rangsorolva.

10. TeamViewer A top 10-es listára egyetlen európai IPO fért fel, a német szoftvercég, a TeamViewer frankfurti részvénykibocsátása. Több mint 2 milliárd eurós részvénykibocsátást vitt véghez a cég, a társaság piaci kapitalizációja 5,8 milliárd euró volt akkor. Azóta 29 százalékot szárnyalt az árfolyam, amit az is segített, hogy profitja megduplázódásáról számolt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés