Előfizetői tartalom

Itt a tíz legnagyobb durranás a tőzsdén

Felpörögtek 2019-ben a részvénykibocsátások. Tőzsdére mentek olyan régóta várt vállalatok, mint az Uber, vagy a Saudi Aramco, utóbbi át is vette a vezető helyet a világ legnagyobb tőzsdei vállalatainak listáján (piaci kapitalizáció szerint). 250 elsődleges részvénykibocsátás történt az Egyesült Államokban az elmúlt évben, köztük olyan cégek részvényeivel indult meg a kereskedés, mint a Pinterest, a Levi Strauss, vagy a Beyond Meat. A CNBC összegyűjtötte a 2019-es év 10 legnagyobb tőzsdei kibocsátását a bevont összeg alapján rangsorolva.
10. TeamViewer A top 10-es listára egyetlen európai IPO fért fel, a német szoftvercég, a TeamViewer frankfurti részvénykibocsátása. Több mint 2 milliárd eurós részvénykibocsátást vitt véghez a cég, a társaság piaci kapitalizációja 5,8 milliárd euró volt akkor. Azóta 29 százalékot szárnyalt az árfolyam, amit az is segített, hogy profitja megduplázódásáról számolt...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái