Frankfurti tőzsde
Üzlet

Eséssel zárt a magyar tőzsde

Portfolio
Felemásan teljesítenek az irányadó európai részvényindexek a keddi kereskedés második felében, a magyar tőzsde eséssel zárta a hét második napját, a hazai blue chipek közül a Mol és a Richter teljesített a leggyengébben.

Eséssel zárta a keddi kereskedést a BUX

Eséssel zárta a hét második napját a magyar tőzsde, a BUX 487 pontos mínusz mellett 1,1 százalékkal került lejjebb. A blue chipek kivétel nélkül eséssel zártak, a Magyar Telekom 0,6 százalékos esést követően 441,5 forinton fejezte be a keddi kereskedést, az OTP 1 százalékkal került lejjebb, a bankpapír 14 740 forinton zárt. A Mol 1,2 százalékos esés után 2 850 forinton zárt, míg a Richter 1,4 százalékkal került lejjebb, a gyógyszergyártó részvényei 6 545 forinton vettek búcsút a hét második napjától. Az Est Media 4,2 százalékos erősödése mellett a Kulcs-Soft 3 százalékkal került feljebb, míg az Őrmester 3,5 százalékkal került lejjebb, a NordTelekom pedig 3,3 százalékot esett.

Esnek a hazai blue chipek

Nem javul a hangulat a délután folyamán sem a magyar tőzsdén, a BUX index 0,5 százalékos csökkenést mutat a záráshoz közeledve. A blue chipek közül az OTP húzza lefelé a leginkább az indexet, 0,9 százalékos esésével, de az összes nagypapír árfolyama esik: a Mol 0,3 százalékkal, a Richter 0,5 százalékkal, a Magyar Telekom 0,2 százalékkal került lejjebb.

A kispapírok közül jelentősebb forgalom jellemzi az Est Media részvényeit, a negyedik legforgalmasabb papír a BÉT-en, az árfolyam 3 százalékkal menetelt ma felfelé.

Ütik a Wells Fargót a gyorsjelentés után

Esik a Wells Fargo részvényeinek árfolyama a tőzsdenyitás előtti kereskedésben, miután a bank közzétette tavalyi negyedik negyedéves számait: a bank eredménye és bevétele is elmaradt az elemzők által várttól.

Tovább a cikkhez

Szép számokat közölt a Citigroup

A vártnál valamivel jobb számokat közölt 2019 negyedik negyedéves gyorsjelentésében a Citigroup. Az amerikai nagybank 18,4 milliárd dolláros bevételt ért el az év utolsó szakaszában a várt 17,85 milliárd dollár helyett, míg egy részvényre jutó eredményük 1,9 dollár lett az 1,84 dolláros várakozás helyett. Nyitás előtti kereskedésben 0,9%-ot emelkedett a Citi részvényeinek árfolyama.

Tovább a cikkhez

Itt az első banki gyorsjelentés, jobb lett a vártnál

A nyitás előtti kereskedésben 1,7%-os árfolyamemelkedéssel reagáltak a JP Morgan részvényei a negyedik negyedéves gyorsjelentésre, miután a bevételek 4,5%-kal, az egy részvényre jutó eredmény pedig 9,4%-kal múlta felül az elemzői konszenzust. A JP Morgan az amerikai nagybankok közül elsőként tette közzé gyorsjelentését, elindítva a gyorsjelentési szezont.

Tovább a cikkhez

Esik az OTP, emelkedik az Opus

Előző napi záróértékeik közelében járnak az európai tőzsdék, a keddi kereskedés második felére ráfordulva a DAX 6 pontos mínusza mellett a CAC40 0,3 százalékkal kerül lejjebb, a piaci kommentárok szerint a befektetők egy része kivárhatott az USA és Kína kereskedelmi konfliktusának első fejezetét lezárni hivatott megállapodás előtt, amelyet szerdán írhatnak alá, Washingtonban.

A régiós részvényindexek felemásan teljesítenek, a lengyel tőzsde 0,3 százalékos erősödése mellett a prágai tőzsde stagnál, míg a bécsi börze 0,1 százalékkal került lejjebb. A magyar tőzsde 3,8 milliárd forintos forgalom és 188 pontos mínusz mellett 0,4 százalékkal került lejjebb, a blue chipek közül az OTP teljesít a leggyengébben, míg a BUX komponensei közül 1,6 százalékos erősödésével az Opus teljesít a legjobban.

Lejjebb került a BUX, esik a Mol

Vegyesen teljesítenek az irányadó európai részvényindexek ma reggel, a keddi piacnyitástól távolodva a DAX 0,3 százalékos esése mellett a CAC40 0,1 százalékkal került lejjebb. A magyar tőzsde a kezdeti, minimális esést ledolgozva óvatos erősödéssel próbálkozott meg, majd a BUX ismét előző napi záróértéke közelébe süllyedt vissza. A hazai részvényindex ezután lefordult, a BUX 133 pontos mínusz mellett 0,3 százalékkal került lejjebb. A blue chipek közül az OTP 0,5 százalékot esett, míg a Mol 0,7 százalékkal került lejjebb. A Richter 0,1 százalékos erősödése mellett a Magyar Telekom 0,8 százalékkal került feljebb.

Enyhe eséssel indult a hét második napja a magyar tőzsdén

Enyhe eséssel indult a keddi kereskedés a magyar tőzsdén, a BUX 66 pontos mínusz mellett 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek vegyesen teljesítenek a keddi piacnyitás után. Az OTP 0,3 százalékos esése mellett a Mol 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a Richter 0,2 százalékot esett, a pozitív kivételt 0,8 százalékos erősödésével a Magyar Telekom jelentette.

Mérsékelt emelkedéssel indulhat a hét második napja Európában

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Emelkedtek az amerikai részvényindexek hétfőn, a piaci kommentárok szerint a befektetők a kedden induló vállalati gyorsjelentési szezonra és a szerdán aláírásra kerülő, amerikai-kínai részleges kereskedelmi megállapodás aláírására vártak. A piaci szereplők kedvezően fogadták a hírt, amely szerint az Egyesült Államok megszüntetheti Kína árfolyammanipulátor besorolását.  A Dow végül 83 pontos emelkedést követően 0,3 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,7 százalékot erősödött, míg a Nasdaq 1 százalékos emelkedéssel zárta a hétfői kereskedést, az S&P500 és a Nasdaq új történelmi csúcsokon zárta a hét első napját.

Emelkedéssel zárta a hét első napját a magyar tőzsde, a BUX 83 pontos plusz mellett, 0,2 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. Az OTP 0,8 százalékos esés után 14 890 forinton zárt, míg a Magyar Telekom 0,2 százalékkal került lejjebb, a telekomcég papírjai 444 forinton zártak. A Mol 0,1 százalékos erősödés után 2 884 forinton zárt, míg a Richter nagyot emelkedett, a gyógyszergyártó részvényei 2,5 százalékos erősödés után 6 640 forinton vettek búcsút a hét első napjától.

Mik az előjelek mára?

Felemásan teljesítenek az ázsiai részvényindexek a hét második napján, a piaci kommentárok szerint a befektetők figyelme a szerdai, amerikai-kínai megállapodás felé fordult, miután az amerikai pénzügyminiszter bejelentette, hogy az amerikai kormányzat megszüntette Kína árfolyammanipulátor besorolását. A hétfőn zárva tartó Nikkei 0,7 százalékkal került feljebb, a hongkongi tőzsde 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji részvényindex 0,3 százalékot esett. Ázsia más részein felfelé kapaszkodnak a tőzsdék, a szingapúri börze 0,4 százalékos erősödése mellett a dél-koreai Kospi 0,4 százalékot emelkedett. Az amerikai határidős részvényindexek felemásan teljesítenek ma reggel, míg a határidős DAX néhány pontos plusza minimális emelkedést, illetve iránykeresést vetíthet előre a keddi piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A tengerentúlon kedden a nagybankok beszámolóival elrajtol a negyedik negyedéves gyorsjelentési szezon, a befektetők emellett az amerikai-kínai kereskedelmi megállapodással kapcsolatos hírekre figyelnek, miután az amerikai kormányzat a részleges megállapodás előtt megszüntette Kína árfolyammanipulátor besorolását, továbbá olyan hírek is érkeztek, amelyek szerint felújíthatják a rendszeres tárgyalások korábbi menetrendjét.

Mire érdemes ma figyelni?

Kedden az MNB a decemberi, előzetes statisztikai mérlegét teszi közzé, a KSH a decemberi inflációs adatsora mellett a novemberi ipari termelés részletes számait publikálja majd. A decemberi, kínai külkereskedelmi adatsor mellett az Egyesült Államokból a decemberi inflációs adatra figyelnek majd a befektetők.

Kedden teszi közzé beszámolóját a Citigroup, a JP Morgan és a Wells Fargo is.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Wolfgang Von Brauchitsch/Bloomberg via Getty Images

Közeleg a jelentési szezon - Itt van minden, amire a következő napokban figyelni kell

Újra aggódhatnak a vállalati profitok miatt a befektetők, a héten beindul a negyedik negyedéves jelentési szezon. A szokásokhoz híven a pénzügyi szektor kezdi a sort Amerikában, kedden már több nagybank publikálja az október-decemberi időszak számait. Az elemzői konszenszus szerint csökkenhetett a negyedik negyedévben az amerikai vállalatok profitja, ha ez beigazolódik, akkor sorozatban a negyedik olyan negyedév jöhet, amikor esik a nyereség.

Tovább a cikkhez
Frankfurti tőzsde
Bejelentették a nagy megállapodást az Intesa és az Intrum között
vitézy dávid
brexit
coronavirus
Gázolaj
wall street
Népszerű
HEPA-Startup Campus
Ernyőmegállapodás segíti a hazai startupok globális terjeszkedését

A program képzéseket biztosít a külpiacra lépés iránt érdeklődő startupok számára.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

értékesítési vezető

értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Frankfurti tőzsde