equilor_bet_csengetes_200115_szecsenyi_balint
Üzlet

30 éves az Equilor, a befektetési szolgáltatónál szólalt ma meg a BÉT csengője

Portfolio
Rendhagyó módon indult a szerdai kereskedési nap. Az Equilor Befektetési Zrt. és a Budapesti Értéktőzsde vezetői a befektetési szolgáltató székházában indították el a kereskedést a tőzsde csengőjének jelképes megszólaltatásával abból az alkalomból, hogy az Equilor, mint a legrégebbi magyar befektetési szolgáltató 30 évvel ezelőtt, 1990-ben kezdte meg működését, majd ebben az évben részt vett a BÉT újraalapításában.

Ünnepélyes keretek között Gereben András az Equilor Befektetési Zrt. elnöke és Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) vezérigazgatója indította el a tőzsdei kereskedést szerdán abból az alkalomból, hogy az Equilor idén ünnepli alapításának 30. évfordulóját, ezzel a legrégebbi magyar befektetési szolgáltató a piacon.

equilor_bet_csengetes_200115_csoportkep

Az eseményen a tőzsde vezérigazgatója mellett köszöntőt mondott Szécsényi Bálint, az Equilor vezérigazgatója is. Gereben András, az Equilor elnöke az évforduló kapcsán elmondta: büszke arra, hogy a szolgáltató harminc év alatt az egyik legelismertebb befektetési vállalkozássá vált Magyarországon és a régióban. Végh Richárd köszöntő beszédében kiemelte: az Equilor és a Budapesti Értéktőzsde három évtizede tartó együttműködése olyan alapvető értékeken nyugszik, mint az értékteremtésre való törekvés, vagy a bizalom építése, annak folyamatos ápolása. Mindkét társaság minden munkatársa azért dolgozik, hogy a feladatát az elvárható legnagyobb gondossággal végezze el. Szécsényi Bálint, a társaság vezérigazgatója elmondta, hogy miként erős gazdaságok nem létezhetnek erős tőkepiac nélkül, úgy erős tőkepiacok és tőzsdék nem létezhetnek erős helyi független befektetési szolgáltatók nélkül. Az Equilor az elmúlt három évtizedben több tucat magyar vállalkozást segített tőkéhez jutni a tőkepiacon keresztül, több tízezer lakossági ügyfél befektetési döntését támogatta elemzéseivel és szakértelmével.

equilor_bet_csengetes_200115_szecsenyi_balint

Az Equilor Befektetési Zrt. néhány nap különbséggel a magyar tőkepiac, valamint a magyar tőzsde újraalapításával egy időben kezdte meg működését Rotter és Társai Rt. néven 1990. május 7-én. 1991-től Confides néven működött, 1995-től pedig mai nevét viseli. Az Equilor csoport több mint száz munkavállalót foglalkoztat, a csoport szolgáltatásai közé tartozik az alapkezelés, a portfólió- és vagyonkezelés, valamint a vállalati pénzügyi tanácsadás. Az Equilor teljes jogú tagja a budapesti, a varsói és a prágai értéktőzsdének. A Budapesti Értéktőzsde szakmai zsűri döntése alapján az elmúlt években „Az év befektetési szolgáltatója”, „Az év csapata”, valamint „Az év tőzsdei hitelpapír kibocsátás szervezője” díjat adta az Equilornak.

intel logo company
koronavirus2
usacapitolium
imf
koronavirus2
ferihegyi reptér
koronavírus
forint200124
Arab Health
17 magyar orvostechnikai cég mutatkozik be az egyik legnagyobb egészségipari expón

Az Arab Health kiállításon magyar pavilont is építettek.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
intel logo company