Előfizetői tartalom

Ismét 3 hónapig elegendő Magyarország olajtartaléka

Portfolio
Ismét teljes az ország olajtartaléka - írja szerdán a Népszava a Mol arról szóló tájékoztatása alapján, hogy a cég az év végi határidőig visszatöltötte a biztonsági tárolókba a 246 ezer tonna kőolajat, amelyet májusban megvásárolt az illetékes miniszter, Palkovics László által az orosz nyersanyagszennyezés miatt számára felszabadított 400 ezer tonnából.

Az intézkedésre azért volt szükség, mert szennyezett kőolaj érkezett a Barátság vezetéken, amelynek kitisztításáig így a Mol finomítói az ország biztonsági tartalékaiból és adriai szállítmányokból készítettek üzemanyagot. A visszatöltés nyomán ismét 589 ezer tonna nyersolaj, valamint 515 ezer tonna dízel és 269 ezer tonna benzin vésztartalék áll rendelkezésre....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés