Üzlet

Átszervezések jöhetnek a SET Group-nál

Portfolio
Több bejelentést is tett kedden a SET Group, amely szerint a céget a most lezárult, valamint a jövendőbeli akvizíciókból kifolyólag strukturálisan átalakítanák, és egy új, nagyvállalati alapokon nyugvó rendszert hoznának létre. A cég leszerződött egy új könyvvizsgálóval, valamint a társaság azt is bejelentette, hogy a vállalatcsoporton belül a továbbiakban az értékmegőrző üzletágat kívánja előtérbe helyezni. A vállalat kijelölt új mérföldköve az 500 millió forintos konszolidált eredmény elérése, mely a tervezett osztalékfizetésen felül stabil alapokat biztosít az innovációs üzletág sikeres, jövőbeni piacteremtéséhez.

Több bejelentést is tett kedden a SET Group, a cég által közzétett közlemény szerint a társaság menedzsmentje felismerte, hogy a most lezárult, valamint a jövendőbeli akvizíciókból kifolyólag a társaságot strukturálisan át kell alakítania; egy új, nagyvállalati alapokon nyugvó rendszert kell létrehozni. Első lépésként az igazgatóság elhatározta, hogy megvizsgálja a jelenlegi cégstruktúrát, azon belül a portfólió cégeinek esetleges egyesülését vagy eladásának lehetőségeit. A rendelkezésre álló adatok és elemzések feldolgozását követően az igazgatóság külsős szakértők bevonásával cselekvési tervet készít, melynek végleges formájáról tájékoztatja a befektetőket.

Mindezek elérése érdekében fontos a vállalatcsoport egészére kiható szemléletváltás, mely elsősorban egy szakmailag professzionálisnak ítélt vezetés felállítását, valamint a kiszervezésekből fakadó kitettségek kockázatának csökkentését jelenti. Az új holding-struktúra kiépítéséhez elengedhetetlen egy stabil, naprakész, átlátható ügyviteli rend felállítása, mely biztos szakmai hátteret biztosít. Éppen ezért döntött úgy a társaság igazgatósága, hogy leszerződik a nemzetközi szinten nagyvállalati ügyfelekkel foglalkozó PricewaterhouseCoopers magyarországi leányvállalatával a cég könyvelési feladatainak ellátása tekintetében. Az új, kialakítandó belső cégstruktúra és ügyviteli rend cégcsoportszintű létrehozása kapcsán jelentős többletmunka hárul a társaság együttműködő partnereire. Hosszas tárgyalások eredményeképpen a SET Group közös megegyezés útján megszüntette szerződését a BDO Magyarország Könyvvizsgáló Kft.-vel. Ennek okán hívta össze az igazgatóság a társaság közgyűlését. A társaság javaslatot tesz arra, hogy a közgyűlés a HK Adócontroll Kft.-t, személyében felelős könyvvizsgálónak dr. Hegedűs Mihályt, a Magyar Könyvvizsgálói Kamara egyik alelnökét, válassza meg könyvvizsgálónak a 2019. és 2020. év vonatkozásában. Az új könyvvizsgáló szakmai tapasztalatára támaszkodva a SET Group igazgatóságának elsődleges célja, hogy a holding beszámolói a gyors növekedés ellenére a jövőben is hitelesen és megbízhatóan mutassák be a cég pénzügyi helyzetét.

A SET Group a vállalatcsoporton belül a továbbiakban az értékmegőrző üzletágat kívánja előtérbe helyezni, melyhez elengedhetetlenül szükséges a fentiekben részletezett lényeges változtatások véghezvitele. A cégcsoport a korábban ismertetett irányoknak megfelelően dolgozik tovább, vagyis ezentúl is sikeres, azonban a generációváltás problematikájával szembesülő vállalatok akvizícióját kívánja végrehajtani a 2020. üzleti évben. Ennek a következő mérföldköve az 500 millió forintos konszolidált eredmény elérése, mely a tervezett osztalékfizetésen felül stabil alapokat biztosít az innovációs üzletág sikeres, jövőbeni piacteremtéséhez.

A SET Group részvényárfolyama 1,4 százalékkal került ma feljebb, a cég papírjai idén 0,1 százalékot emelkedtek.

japan01
koronvavirus
bkv troli
sme kkv csomag laptop
kínai jüan
A lány, aki végrehajtotta a világ egyik legnagyobb hackertámadását, majd ezzel hencegett
zöld környezet levél
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Cimlap_Shell