Bosch
Üzlet

Már csak rosszabb évek jönnek, valószínűleg túl vagyunk az autógyártás csúcsán

Portfolio
A Bosch közzétette legfrissebb számait, ennél is érdekesebb azonban, hogy a cég vezetője hogyan vélekedik az autóipar kilátásairól. A Bosch vezére szerint elképzelhető, hogy túl vagyunk az autógyártás csúcsán, Volkmar Denner a következő néhány év során nem is számít a növekedésre a globális autógyártásban. A cég elbocsátásokat jelentett be, bár ennek pontos nagyságával kapcsolatban a társaság nem szolgált további információkkal.  
Érdekel, hogy mi a véleménye a szakembereknek a globális és a magyar járműipar legnagyobb kihívásairól és az azokra adható legjobb válaszokról, megoldásokról? Jelentkezz még ma a Járműipar 2020 konferenciára!

A világ legnagyobb autóipari beszállítója szerdán tette közzé legfrissebb számait, az igazán érdekes azonban az, hogy az autóipar kilátásaival kapcsolatban hogyan vélekedett a cég vezére. A Bosch szerint a globális gépjárműgyártás várhatóan tovább csökkenhet, az előállított járművek száma 2,6 százalékkal 89 millió darabra csökkenhet 2020-ban, a kínai, az európai és amerikai kereslet visszaesése miatt.

A Bosch vezére szerint elképzelhető, hogy túl vagyunk az autógyártás csúcsán. Volkmar Denner hozzátette, hogy a termelés alacsony szinten maradhat, és 2025 előtt nem is számít a növekedésre a globális autógyártásban és a piac 10 millió járművel csökkenhet idén 2017-tel összehasonlítva.

Denner kiemelte, hogy az elektromos autók elterjedése várhatóan lehetőségeket teremt hosszú távon, azonban rövid távon már hatással lesz a munkahelyekre. Az autóipari beszállító vezetője szerint tíz munkás kell egy dízel befecskendező rendszer elkészítéséhez, három egy benzines rendszerhez, míg egy elektromos motor elkészítéséhez egy munkás szükséges.

Ennek következtében a Bosch elvégzi a szükséges módosításokat a saját munkaereje esetében ahol szükséges, beleértve a rövidebb munkaórákat, az önkéntes felmondást és távozási csomagokat is, azonban a cég a globális munkaerejének csökkentésére vonatkozóan nem szolgált információkkal. A társaság tavaly 6 800 fővel 402 800-ra csökkentette az alkalmazotti létszámát, ebből 2000 állást Németországban, míg 3 600-at az ázsiai régióban szüntetett meg.

A Bosch bevétele tavaly 77,9 milliárd euró volt, az üzemi eredmény 44 százalékkal 3 milliárd euróra csökkent 2019-ben, míg a cég üzemi marzsa hét százalékról négy százalékra csökkent az alacsonyabb kínai-, és indiai kereslet következtében.

(Reuters)

Címlapkép forrása: Sebastian Gollnow/picture alliance via Getty Images

wall_street_shutterstock_1089431897-20180518
koronavírus vuhan kína járvány
koronavírus maszk ruha
scarlet lady_virgin
EU csucs koltsegvetes Charles Michel Emmanuel Macron Antonio Costa
moszkva_shutterstock-20170929
Frankfurti tőzsde
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
scarlet lady_virgin