Előfizetői tartalom

Annyi gáz van a tárolókban, amennyivel még egy telet lazán kibírna Magyarország

Az enyhe télnek, a rekord betárolt mennyiségnek és a tartalékot tudatosan kímélő felhasználásnak köszönhetően a magyarországi gáztárolók töltöttsége január vége felé még mindig 86 százalék körül alakul. A január 22-én rendelkezésre állt mintegy 5,574 milliárd köbméteres töltöttséggel az ország önmagában, az egyébként fennálló importlehetőségek és hazai kitermelés nélkül is képes lenne átvészelni egy keményebb telet is. Bár az engedély szerinti maximális kapacitás "mindösszesen" 6,33 milliárd köbméter, decemberben a tartalék mennyisége elérte a 6,451 milliárd köbmétert is.

Még január elején is jóval több mint 6 milliárd köbméter gáz volt a hazai tárolókban - derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) rendelkezésünkre bocsátott adataiból. Ez úgy lehetséges, hogy az aktuális fűtési szezon korábbi hónapjaiban az ellátást nagyrészt az ukrán, osztrák és szlovák irányból érkező behozatallal oldotta meg az FGSZ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés