Csúnya veszteségbe szaladt bele a CIG Pannónia
Üzlet

Nem lesz holnap CIG-gyorsjelentés

Portfolio
Február 18-áról március 26-ára tette át negyedéves jelentésének közzétételét a CIG Pannónia.
Hasonló témák is terítékre kerülnek a Portfolio március 5-ei Biztosítás 2020 konferenciáján, érdemes mielőbb regisztrálni az eseményre!

A CIG Pannónia éves rendes közgyűlésére az eseménynaptárban meghirdetettől eltérően 2020. április 17. napján kerül sor. A társaság a 2019. évi I-IV. negyedéves eredményéről szóló jelentését – az éves beszámolóval egyidejűleg - 2020. március 26. napján teszi közzé – közölte most a CIG Pannónia a BÉT honlapján.

A biztosító sajtóközleményében hozzátették: a vagyonbiztosító leányvállalat, az EMABIT Zrt. rendbetétele jelenleg is zajlik az ügyfél- és tulajdonosi érdekek figyelembevételével. Ennek keretében a menedzsment teljes körűen felülvizsgálja a kárigényeket, szerződéseket, azoknak a tőkemegfelelésre és eredményekre gyakorolt hatását. Ez a folyamat a terveknek megfelelően halad és várhatóan az éves jelentés közzétételének idejére befejeződik.

A második negyedévi 692 millió forint után a harmadik negyedévben újabb 604 millió forintos veszteséget számolt el a CIG Pannónia „olasz kalandja” miatt a legutóbbi, november 19-én közzétett gyorsjelentés szerint. Ez ugyan több az október végén jelzett 525 millió forintnál, ugyanakkor az alapfolyamatok biztatóak voltak ősszel a biztosítónál: nemcsak a díjbevételek, de az új szerzések és az egyszeri tételektől tisztított adózott eredmény is erőteljesen növekedett, így a 256 milliós nyereséget sikerült elérnie a biztosítócsoportnak a harmadik negyedévben (az év első három negyedévében így 354 millió forint lett a nettó veszteség).

A CIG EMABIT olaszországi veszteségeinek végső összegét és ennek a CIG Pannónia életbiztosítási tevékenységére gyakorolt hatását egyelőre nem ismerjük, legközelebb a március 26-ai gyorsjelentés alapján lehetünk okosabbak.

Kereskedés CIGPANNONIA-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start
koronavirus, mikroszkop
15 tőzsdei összeomlást okozott a Bank of America, most megfizeti az árát
kórház
kórház
kórház getty
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
gázmaszkos ember bénázik egy moslékos hordóval a menzán