Wall Street
Üzlet

Ma is ugrott egy laza 5 százalékot a Tesla árfolyama

Portfolio
Megállíthatatlanul emelkednek az amerikai tőzsdék, az S&P és a Nasdaq ismét új csúcson áll. Közben a Tesla is ugrott egy nagyot felfelé.

Itt a vége

A nap végére valamelyest csökkent a lelkesedés az amerikai tőzsdéken, de az S&P 500 és a Nasdaq így is új csúcson tudott zárni, a Dow 0,4, az S&P 0,5 százalék pluszban zárt.

+5%

Ha így marad, akkor új csúcson zárhat a Tesla árfolyama, a korábbi zárócsúcs még február elején, 886 dolláron volt, ma pedig bőven 900 dollár felett állnak a jegyzések. Az emelkedés mögött részben az áll, hogy újabb elemzőház gondolta meg magát, és jött ki magas célárral, a Piper Sandler célára 928 dollár, ami egyelőre még magasabb a Tesla árfolyamánál. Az elemzői célárak átlaga egyébként 492 dollár, vagyis az egyre magasabb célárak mellett is sok a pesszimista (vagy a lassan reagáló) elemző, jelenleg 9 elemző ajánlja vételre, 11 tartásra, 15 pedig eladásra a Tesla részvényeit.

Az elmúlt hónapokban szinte minden héten volt néhány nap, amikor leírhattuk, hogy új történelmi csúcsra emelkedtek az amerikai tőzsdék. Most is így van ez, ma éppen az S&P 500 és a Nasdaq van új csúcson, a Dow Jones az elmúlt három nap esésével valamelyest távolabb került a rekordszinttől, de itt is csak 0,6 százalékról beszélünk, ennyi hiányzik az új rekordhoz.

A vezető amerikai részvényindexek értéke ma 0,5-1 százalékkal került feljebb, ami részben annak tudható be, hogy a befektetők újabb kínai gazdaságélénkítő lépésekre számítanak, ráadásul a koronavírus terjedése is lassult valamelyest az elmúlt két napban.

Elsősorban a kínai hírekre érzékenyebben reagáló szektorok vállalatainak részvényárfolyama emelkedett ma nagyot, az emelkedést a technológiai szektor vállalatai vezetik, miközben a defenzívebb szektorok, így a közműcégek és az ingatlanvállalatok részvényei alulteljesítenek. A tech szektort az Apple is húzza, a vállalat részvényárfolyama nagyot esett tegnap, miután a vállalat a koronavírus negatív hatásaira figyelmeztetett, most pedig megérkeztek a vevők, de az is pozitívan hatott, hogy az Nvidiára vételi elemzői ajánlás érkezett, amire közel 5 százalékot ralizott az árfolyam.

Címlapkép: Drew Angerer/Getty Images

kórház getty
koronavírus 2020 03 14
olaszorszag lombardia koronavirus halalozas
dramai olasz figyelmeztetes guiseppe conte kozos kotveny
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
gázmaszkos ember bénázik egy moslékos hordóval a menzán