Előfizetői tartalom

Elszállt az arany ára, itt vannak az új aranybányák

Portfolio
Az arany elszállásának következtében egy kellemes dilemmába kerültek az aranybányász társaságok. Nagy kérdés, hogy a hirtelen megnövekedett készpénzállományukat osztalék formájában visszajuttassák befektetőiknek, vagy jövőbeli kitermelésük növelésébe forgassák vissza. Mindenesetre most nagyon mennek az aranybányász cégek árfolyamai.

Nem mindegyik részvény akkor teljesít jól, amikor globális konjunktúra van a világban. Ilyenek például az aranybányász társaságok, amelyek az arany árának elszállásakor bontanak pezsgőt, ami jellemzően akkor következik be, amikor valami baj van a világban. Az arany árfolyama csak idén már 10 százalékot menetelt felfele, egy éves időtávon azonban már 25 százalékos emelkedésben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés