NYSES
Üzlet

Több mint 5 százalékot zuhant a Mol, nagy eséssel zárt a BUX

Portfolio
Hatalmasat estek az európai tőzsdék, a vezető részvényindexek több mint 4 százalékos mínuszban is jártak, az olasz tőzsde több mint 5 százalékot zuhant. A befektetők a klasszikus menekülőtermékek felé fordultak, többek között nagyot emelkedett az arany ára. A befektetők a koronavírus globális terjedésének negatív gazdasági hatásai miatt aggódtak.

Nagyot zuhant a Mol, jelentős eséssel zárt a BUX

 A koronavírus terjedése miatti globális aggodalmak a hazai piacra is hatottak, nagyot esett ma a magyar tőzsde, a BUX 3,1 százalékkal került lejjebb. A blue chipek kivétel nélkül estek, a Richter 1,8 százalékos esése mellett, az OTP 2,4 százalékkal került lejjebb, míg a Magyar Telekom 3,7 százalékot gyengült, a leggyengébben teljesítő hazai blue chip a Mol volt, az olajcég árfolyama 5,4 százalékkal került lejjebb. Az hazai tőzsdén legjobban teljesítő részvény az Őrmester volt, melynek részvényei 6,7 százalékkal kerültek feljebb. A leggyengébben a DM-KER teljesített, a cég árfolyama 11,1 százalékkal került lejjebb.

Kereskedés MOL-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

Nagyot esett a BUX, zuhan a Mol

A hétfői piaczárás felé közeledve tovább esett a magyar tőzsde, a BUX 12,3 milliárd forintos forgalom mellett 3,1 százalékkal került lejjebb. A BUX komponensei szinte kivétel nélkül esnek, a legrosszabbul az Opus és a Mol részvényei teljesítenek ma délután.  

Zuhannak az európai tőzsdék

A tengerentúli piacnyitás után az amerikai részvényindexek jelentős, 3 százalék feletti eséssel vágtak neki a hétfői kereskedésnek, a tengerentúli piacnyitástól távolodva az amerikai börzék 2,5 százalék feletti mínuszban járnak. Európában tovább esnek az irányadó részvényindexek, az olasz tőzsde 6 százalékot zuhant, a CAC40 4,4 százalékkal került lejjebb, míg a DAX 4,3 százalékot esett.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A német tőzsde komponensei között a bankpapírok és az autógyártók részvényei mellett a Lufthansa papírjai teljesítenek a leggyengébben, a légitársaság árfolyama 8,7 százalékot zuhant. 

Zuhannak a legforróbb technológiai részvények

Zuhan a FAANG részvények árfolyama, miután a koronavírus terjedésével kapcsolatos hírek kedvezőtlenül hatottak a világ részvénypiacaira. Az ázsiai részvénypiacok után az európai börzék is nagyot estek, majd a nyitás után az amerikai részvényindexek is jelentős mértékben lejjebb kerültek. A tengerentúli tőzsdék vezető indexeiben jelentős súllyal beszámító FAANG cégek több mint 3 százalékot estek. Az Apple 7,6 százalékos mínuszban is járt, azonban visszahúzták a papírt, ma 3 százalékot esett.

Nagy eséssel indul a hétfői kereskedés a tengerentúli tőzsdéken

Lejjebb kerültek hétfőn az irányadó európai részvényindexek, a német tőzsde is nagyot esett, utoljára több mint 3,5 éve, egészen pontosan 2016. június 24-én zuhant a mainál nagyobb értékben a DAX. A befektetőket a koronavírus terjedésével kapcsolatos félelmek és a járvány gazdasági hatásai aggasztják.

A tengerentúli tőzsdék igen nagy eséssel vágtak neki a hétfői kereskedésnek, a Dow 3,4 százalékos esése mellett az S&P500 3,1 százalékkal került ma lejjebb.

Tovább esett az európai légitársaságok részvényárfolyama

Tovább zuhant az európai légitársaságok részvényárfolyama. A korábban tapasztalt utazási korlátozások alapján a befektetők azt árazhatják, hogy Kína után Európában is jelentős visszaesésre lehet számítani a légi utasforgalomban. Az európai légitársaságok árfolyama már délelőtt 10 százalék körüli mínuszban volt, azonban az esés tovább folytatódott. A légitársaságok közül a leggyengébben az easyJet teljesít.

Zuhan a Mol

A koronavírus terjedésével kapcsolatos aggodalmak nyomán nagyot estek az irányadó európai részvényindexek, a DAX 3,6 százalékos esése mellett az olasz tőzsde 4,9 százalékot zuhant, miután vesztegzár alá helyezték az új koronavírus két gócpontjának tartott térséget Olaszországban, az olasz tőzsde reakciója azért is lehetett ilyen heves, mert Milánó és környéke az ország gazdasági központja.

A régiós részvényindexek is esnek, a lengyel WIG 3,6 százalékos esése mellett a bécsi börze 3,8 százalékkal került lejjebb, míg a prágai tőzsde 2,6 százalékot esett. A hazai részvényindex is esik, a BUX 9,1 milliárd forintos forgalom és 1236 pontos mínusz mellett 2,7 százalékkal került lejjebb. A blue chipek kivétel nélkül esnek, míg a hazai nagypapírok közül 4,5 százalékos zuhanásával a Mol teljesít a leggyengébben.

Kereskedés MOL-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

A koronavírus sem tántorítja el a részvényektől Warren Buffettet

Warren Buffett szerint a negatív hírek, mint például a koronavírus terjedése, sem változtat azon a véleményén, miszerint a részvény jó hosszú távú befektetés – mondta el a CNBC-nek adott interjújában.

Tovább a cikkhez

Az olasz bajnokságban első, az olasz tőzsdén utolsó a Juventus

Nagyot esett a Juventus részvényárfolyama, a koronavírussal kapcsolatos hírek miatt zuhanó olasz tőzsde leggyengébben teljesítő komponense a futball klub. A koronavírus hatással lehet a Juventusra is, hiszen a múlt hétvégén már futball meccseket kellet elhalasztani. A klubbot működtető cég legfrissebb gyorsjelentésében veszteségről számolt be.

Tovább a cikkhez

Zuhannak az európai tőzsdék

Igen nagyot estek az európai tőzsdék hétfőn, az olajár is zuhan, a WTI árfolyama 4 százalékkal került ma lejjebb, miután a koronavírus járvány Kínán kívüli terjedése közepette a befektetők a növekedési kilátások romlása miatt aggódhattak. Az európai részvényindexek közül 6,6 százalékos zuhanásával a görög tőzsde teljesít a leggyengébben, míg az olasz részvényindex 4,5 százalékkal került lejjebb.

Hatalmas eséssel nyithatnak a tengerentúli tőzsdék

A koronavírus miatti jelentős részvénypiaci esés az amerikai tőzsdékre is továbbterjedhet, hiszen a határidős részvényindexek állása alapján a Dow 2,9 százalékos eséssel indíthatja a napot, az S&P 500 2,7 százalékos esésére lehet számítani, míg a Nasdaq 3,3 százalékkal kerülhet lejjebb.

Hatalmasat esett a BUX

Hatalmasat esett a BUX, ahogy közeledünk a délelőtti kereskedés végéhez, a BUX 2 százalékot esett. A blue chipek kivétel nélkül nagyot estek, a leggyengébben a Mol teljesít, az olajcég árfolyama 2,8 százalékot esett.

Régen láttunk ekkora zuhanást a tőzsdéken

Egyre súlyosabb globális járvánnyá vált a koronavírus, Európában is egyre több a megbetegedés és a halálos áldozat, a befektetők az elmúlt napokban még ignorálták a globális járvány negatív gazdasági hatásait, ma viszont hirtelen eladási hullám alakult ki, amiben a német tőzsde több mint 3,5 éve nem látott mértékben esett.

Tovább a cikkhez

Zuhan az olasz tőzsde, hatalmasat estek az olasz bankrészvények

Hatalmasat estek hétfőn az európai tőzsdék, az olasz részvényindex pedig több mint 4 százalékot zuhant, miután a befektetők a koronavírus terjedése és a járvány gazdasági hatásai miatt aggódnak.

Tovább a cikkhez

Zuhannak az olasz bankok

Nagyot esett az olasz bankok részvényárfolyama hétfőn, a koronavírussal kapcsolatos európai hírek miatt. Az Intesa Sanpaolo hétfőn arról döntött, hogy 11 észak-olaszországi városban zár be telephelyeket, miután a helyi hatóságok több mint 50 000 emberre szabtak ki karantént. A bejelentett esetek számának hirtelen emelkedése arra késztette a döntéshozókat, hogy mondják le a kiállításokat, a labdarúgó-mérkőzéseket és más nyilvános eseményeket, valamint zárják be az iskolákat.

Elszállt az arany ára, itt vannak az új aranybányák

Az arany elszállásának következtében egy kellemes dilemmába kerültek az aranybányász társaságok. Nagy kérdés, hogy a hirtelen megnövekedett készpénzállományukat osztalék formájában visszajuttassák befektetőiknek, vagy jövőbeli kitermelésük növelésébe forgassák vissza. Mindenesetre most nagyon mennek az aranybányász cégek árfolyamai.

Tovább a cikkhez

Zuhan az európai autógyártók részvényárfolyama

Zuhan az európai autógyártók árfolyama, a koronavírussal kapcsolatos európai hírek miatt. Az autógyártók árfolyamát korábban ütötték, hiszen a Kínában kitört koronavírus járvány miatt gyárleállásokra kényszerültek. Azonban most tovább esett az európai autógyártók árfolyama, a leggyengébben a francia gyártók teljesítenek.

Nagyot emelkedett az arany

A koronavírus terjedésével kapcsolatos félelmek és a járvány gazdasági hatásai aggasztják a befektetőket a hétfői kereskedés első felében. Miközben a vezető európai részvényindexek nagyot estek, az arany árfolyama nagyot emelkedett, miután a piaci szereplők a klasszikus menekülőtermék felé fordultak, a sárga nemesfém árfolyama 2,4 százalékkal került ma feljebb, idén az árfolyam már 10,9 százalékot emelkedett.

Nagy esés a német tőzsdén

Nagyot esett ma a vezető német részvényindex értéke, a DAX 2,8 százalékkal kerül lejjebb. Gyakorlatilag mind a 30 komponens árfolyama esik, a legnagyobb mértékben a Lufthansáé, de nagyot esett a pénzügyi vállalatok és az autógyártók részvényárfolyama is.

Zuhan az európai légitársaságok árfolyama

Zuhan az európai légitársaságok részvényárfolyama, miután Olaszországban jelentős ugrásról számoltak be a koronavírusos esetek számában. A korábban tapasztalt utazási korlátozások alapján a befektetők azt árazhatják, hogy Európában is jelentős csökkenésre lehet számítani a légi utasforgalomban. Az európai légitársaságok közül a leggyengébben az easyJet teljesít.

Nagy eséssel indul a hét Európában

Nagy eséssel indult a hét az európai tőzsdéken, a befektetők a koronavírus terjedése miatt aggódnak, bár több kínai tartomány csökkentette az új típusú koronavírus-járvány miatti készültségi fokozatát hétfőtől, miután az elmúlt napok adatai szerint az ország nagy részén sikerült megfékezni a vírus terjedését, Dél-Koreában és Olaszországban a legmagasabb szintű készültséget vezették be a koronavírus-járvány miatt. Az olasz tőzsde 3,2 százalékos zuhanása mellett a CAC40 2,6 százalékot esett, míg a DAX 2,7 százalékot esett.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Zuhan az olasz tőzsde

Nagyot esett az olasz tőzsde, miután a hétvégén a koronavírus végigsöpört az észak-olaszországi Lombardián, azon a régión, ahol a pénzügyi központnak számító Milánó is található. Olaszországban több tucat várost lezártak, miután a megerősített koronavírusos esetek száma a pénteki 3-ról, 150-re emelkedett hétfőre, továbbá 3 halálesetet is jelentettek. Az FSTE MIB index 4 százalékkal került lejjebb.

Nagy eséssel indult a nap a magyar tőzsdén

Esik a magyar tőzsde hétfőn, a befektetői hangulatra a koronavírussal kapcsolatos hírek vannak hatással, a BUX 1,7 százalékkal került lejjebb. A blue chipek felemásan teljesítenek, az OTP, a Mol és a Richter is 1,5 százalék körüli mínuszban van, a Magyar Telekom mérsékelt 0,2 százalékot tudott erősödni.

Kereskedés OTP-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

Nagy eséssel indulhat a hét Európában

  • Esnek az ázsiai tőzsdék hétfőn, a piaci kommentárok szerint a befektetőket a koronavírus terjedése aggasztotta, a megbetegedések száma Kínán kívül is növekedést mutatott, miután a beszámolók szerint gyorsan terjed a járvány Dél-Koreában, ahol újabb 161 megbetegedést és két további halálesetet jelentettek hétfőn a hatóságok, amelyek az előző napon a legmagasabb szintű készültséget vezették be az új koronavírus miatt. A hongkongi tőzsde 1,6 százalékos esése mellett a sanghaji börze 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a japán tőzsde zárva tartott. Ázsia más részein kifejezetten negatív hangulatban indult a hét, a szingapúri tőzsde 1 százalékos esése mellett a dél-koreai Kospi 3,9 százalékkal került lejjebb.
  • Az amerikai határidős részvényindexek jelentős esést mutatnak ma reggel, míg a határidős DAX 295 pontos mínusza 2,2 százalékos esést vetíthet előre a hétfői piacnyitásra, az európai tőzsdék közül különösen gyengén teljesíthet a milánói börze, az olasz tőzsde 2,7 százalékos eséssel vághat neki a hétfői kereskedésnek. 
  • Hétfőn az MNB devizaswap-tenderét leszámítva nem érkezik hazai makroadat. Kínából a januári ipari termelési adatsor mellett Németországból a februári IFO-indexet teszik majd közzé.  
  • A forint gyengül az euróval szemben ma reggel, egy euróért 337,62 forintot kell fizetni, míg egy dollár 312,29 forintba kerül.  

Hétfőn teszi közzé beszámolóját a HP. 

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Spencer Platt/Getty Images

kórház getty
koronavírus 2020 03 14
olaszorszag lombardia koronavirus halalozas
dramai olasz figyelmeztetes guiseppe conte kozos kotveny
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
gázmaszkos ember bénázik egy moslékos hordóval a menzán