Előfizetői tartalom

Itt egy újabb menedék azoknak, akik félnek a koronavírustól

Portfolio
Az energiaszektoron belül a közművek vészelték át a legjobban az eheti piaci vérengzést, átlagosan fele akkorát estek, mint a nagyobb nyugati indexek. Globális tendencia, hogy a kínai társaságok erősen felülteljesítők a héten, hiszen a járvány ott már lecsengőben van, azonban az európai alulteljesítés leginkább a közműveknél érhető tetten, hiszen lokális üzletről van szó. A nagy olajcégek esetében az olajpiac globális mivoltának köszönhetően az amerikai társaságok estek a legnagyobbat annak ellenére, hogy a koronavírus Olaszországban terjed drámaian.
Megvizsgáltuk, hogy ezen a héten mekkora ütést szenvedtek el az energiaszektor különböző ágazatai, elsősorban a nagy és jelentős cégekre fókuszálva. Hatalmas tőzsdei esésnek lehettünk szemtanúi a héten, amint Olaszországban is jelentős mértékben felütötte a fejét az új koronavírus, a vezető indexek a hét első három napján 6 százalékot megközelítő esést szenvedtek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái