Előfizetői tartalom

Történelmi zuhanás az amerikai tőzsdéken

Portfolio
Nagyon csúnyán indult a hét a világ tőzsdéin, a koronavírus globális terjedésével kapcsolatos aggodalmak miatt ütötték a részvényeket, az olajár pedig 1991 óta nem látott mértékben esett, miután Szaúd-Arábia és Oroszország árháborút indított. Az olaj WTI jegyzésára 30 dollár alatt is járt. Az európai tőzsdék nagyot estek, a magyar tőzsde a kezdeti 8 százalékos mínusz kis részét ledolgozva 7,6 százalékkal került lejjebb, a blue chipek közül a Mol teljesített a leggyengébben. A tengerentúli részvényindexek hatalmas eséssel indították a hétfői kereskedést, az amerikai tőzsde akkorát esett, hogy nem sokkal a nyitás után 15 percre felfüggesztették a kereskedést. Végül 2000 pontnál is nagyobbat zuhant a hétfői kereskedésben a Dow.

2020. március 09. 21:14 Megosztás Borzasztó lett a vége Több mint 2000 pontos eséssel zárta a hétfő kereskedést a Dow, ami 7,8%-os zuhanást jelent. Az S&P 500  7,6%-ot esett, amire utoljára 2008. október 9-én volt példa, és minden idők 20 legnagyobb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés