FrankfurtTőzsde
Üzlet

Szétverték az amerikai indexeket, itt a medve piac!

Portfolio
Lefordultak ma napon belül az irányadó európai részvényindexek. A magyar tőzsde a nap első felének erősödését ledolgozva lefordult, majd a BUX hatalmasat esett, a magyar tőzsde 4,8 százalékos eséssel zárt, a blue chipek közül az OTP igen jelentős, 7,8 százalékos eséssel fejezte be a szerdai kereskedést. Az amerikai indexek zuhannak, miután a WHO világjárványnak minősítette az új koronavírust. A Dow napközben 20%-ot meghaladó esést mutatott a legutóbbi csúcsához képest, ami egyetlen dolgot jelent: itt a medvepiac!

Csúnya lett a vége

A Dow közel 6%-os eséssel fejezte be a szerdai kereskedést, amivel beköszöntött a medvepiac (az index több mint 20%-ot esett legutóbbi csúcsához képest). A piacon a koronavírus terjedése miatt pánikhangulat alakult ki, amihez hozzájárult, hogy a WHO világjárványnak minősítette az új koronavírust és további terjedésre figyelmeztetett. Az S&P 500 index 4,9%-ot esett, a Nasdaq 4,7%-ot veszített értékéből szerdán. Miután az S&P 500 és a Nasdaq kissé feljebb került napi mélyponthoz képest, így ezek az indexek egyelőre elkerülték a medvepiacot.

A világgazdasági válság óta egyszer sem volt példa arra, hogy a Dow megismerkedjen a medvepiaccal, ami mutatja, hogy mennyire súlyos a jelenlegi helyzet.

Kereskedés DOW indexszel az Alfa Traderen! Start  

Medvepiac

Mostanra mindhárom amerikai vezető tőzsdeindex több mint 20%-ot esett legutóbbi csúcsához képest, így beköszöntött a medvepiac.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Pánikhangulat

Pánikhangulat van a világon, a Dow 1600 pontot zuhant, ami 6,5%-os esésnek felel meg, de az S&P 500 index is közel 6%-kal került lejjebb. A Nasdaq 5,6%-os esést mutat.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Az eladói nyomás azt követően erősödött fel, hogy a WHO világjárványnak minősítette a koronavírust, és közölte, hogy a megbetegedés újabb országokban jelenhet meg, az esetek és a halálos áldozatok száma növekedni fog.

A kormányok megelőző-korlátozó intézkedéseket hoznak, hogy megállítsák a járvány terjedését, ez azonban a gazdasági aktivitás jelentős visszaesésével járhat együtt.

Itt a medvepiac!

A Dow a legutóbbi csúcsához képest 20%-ot esett, ami azt jelenti, hogy megérkezik a medvepiac, ha az index nem tud szépíteni a kereskedés utolsó szakaszában. 

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Nincs vége az esésnek

A Dow már 1300 pontos zuhanást mutat, ami 5,4%-os esésnek felel meg. Az S&P 500 4,8%-kal került lejjebb, a Nasdaq pedig 4,6%-os esést mutat.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Zuhan Amerika

Tovább zuhannak az amerikai vezető részvényindexek. A Dow 1200 pontos mínuszban van, ami 5%-os esésnek felel meg, az S&P 500 4,7%-ot, a Nasdaq pedig 4,4%-ot veszített értékéből.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A WHO világjárványnak minősítette az új koronavírust

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) mai sajtótájékoztatóján kiderült, hogy a szervezet szerint az új koronavírus a világjárvány karakterisztikáját mutatja.

Tovább a cikkhez

Nagy eséssel zárt a magyar tőzsde

Nagyot esett ma a magyar tőzsde, a BUX 4,8 százalékkal került lejjebb. A blue chipek szinte kivétel nélkül estek, a Richter 0,5 százalékos emelkedése mellett, a Magyar Telekom 2,3 százalékkal került lejjebb, míg a Mol 5,2 százalékot esett, a blue chipek közül az OTP teljesített a leggyengébben, a bankpapír árfolyama 7,8 százalékkal került lejjebb. A magyar tőzsdén a leggyengébben a FuturAqua teljesített, melynek árfolyama 18,7 százalékot esett. A legjobban a magyar tőzsdén az Őrmester teljesített, melynek árfolyama 2,5 százalékot emelkedett.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

1000 pontos mínuszban a Dow

Tovább estek a tengerentúli tőzsdék, a Dow már 4 százalékos, azaz 1000 pontos mínuszban is járt, az S&P 500 már 3,7 százalékkal került lejjebb.

Nagyot esett a magyar tőzsde

Zuhan a magyar tőzsde, a BUX már több mint 5 százalékkal került lejjebb, a blue chipek kivétel nélkül esnek, az OTP esett a legnagyobbat, a bankpapír árfolyama 8 százalékot zuhant. Az 5 legrosszabbul teljesítő részvény több mint 10 százalékot esett, a magyar sztárrészvények zuhannak.

Tovább esnek az amerikai tőzsdék

Egyre jobban mélyül az amerikai tőzsdék esése, a Dow már 3,7 százalékot, azaz több mint 900 pontot esett, míg az S&P 500 3,1 százalékkal került lejjebb.

800 pontos mínuszban a Dow

Tovább estek az amerikai részvényindexek, a Dow már több mint 3,2 százalékot, azaz 800 pontot esett, míg az S&P 500 2,9 százalékkal került lejjebb. A piaci kommentárok szerint a befektetők amiatt aggódhatnak, hogy az Egyesült Államok kormánya és a képviselőház koronavírus elleni gazdaságélénkítő lépései csúszhatnak.

Több mint 700 pontot esett a Dow a nyitás után

Jelentős eséssel nyitottak az amerikai tőzsdék, a Dow 2,9 százalékkal, azaz több mint 700 ponttal került lejjebb a nyitás után, míg az S&P 500 2,7 százalékot esett.

Lefordultak az európai tőzsdék

Sorra fordulnak le az európai tőzsdék, a DAX egy órával ezelőtt még 0,6 százalékos pluszban volt, mostanra azonban már előzőnapi záróértéke közelében jár az index, de a többi index pluszai is elolvadtak, ahogy közelítünk az amerikai piacnyitáshoz.

Durva nyitás jöhet Amerikában, több mint 900 pontos mínuszban nyithat a Dow

Nagy eséssel nyithatnak az amerikai tőzsdék, a határidős részvényindex alapján mélyül az esés, hiszen korábban még csak 2,5 százalék körüli esésre lehetett számítani, azonban mostani állás szerint a Dow 3,6 százalékos, tehát több mint 900 pontos mínusza mellett, az S&P 500 3,6 százalékkal kerülhet lejjebb, míg a Nasdaq 3,2 százalékot eshet.

Felfüggesztette a Masterplast részvényeinek kereskedését a BÉT

Felfüggesztette a BÉT a Masterplast részvényeinek kereskedését ma 13:05 perctől a holnapi kereskedés végéig – tette közzé a cég a BÉT-en.

Tovább a cikkhez

Nagy forgalom mellett esik az OTP

Szerdán lefordult a magyar tőzsde, az OTP is nagyot esett, a bankpapír árfolyama 7 százalékos mínuszban is állt. Az OTP 7,2 milliárd forintos forgalmával a legforgalmasabb részvény ma a magyar tőzsdén, az OTP mai forgalma 8,5 százalékkal alacsonyabb a részvény idei, átlagos forgalmával összehasonlítva. Bár érdemes megemlíteni, hogy a nap végéig a forgalom tovább emelkedhet, és a forgalom jelenleg az elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalmához képest lényegesen magasabb.

OTPforgalom20200311

Alaposan elbántak a magyar sztárrészvényekkel

Nagyot estek ma azok a részvények, amiknek az árfolyama a 2016-2019-es időszakban még azért emelkedett, mert Mészáros Lőrinc részesedést vásárolt bennük. Miközben azok működése, és több esetben tulajdonosi struktúrája is átalakult az elmúlt években, egy közös van bennük: a 2018 áprilisi önkormányzati választások óta folyamatosan esik az árfolyamuk.

Tovább a cikkhez

Lefordultak az európai tőzsdék

Nagyobb emelkedéssel indult a szerdai kereskedés az európai tőzsdéken, miután a brit jegybank rendkívüli, 50 bázispontos kamatcsökkentést jelentett be, a koronavírus járvány gazdasági és pénzügyi hatásainak enyhítésére, emellett a Bank of England más, lazító célzatú intézkedéseket is bejelentett. A brit jegybank döntése után emelkedtek az európai tőzsdék, a befektetők kedvezően fogadták a brit monetáris lazítást. A tengerentúli piacnyitás felé közeledve azonban fokozatosan elolvadt a délelőtti erősödés, a DAX 0,6 százalékos emelkedése mellett a brit tőzsde 0,2 százalékkal került feljebb, míg a milánói börze 0,2 százalékot esett.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Zuhan a BUX

Reggel mérsékelt eséssel nyitott a BUX, azonban délelőtt egy felpattanást láthattunk, több mint 1 százalékos emelkedést is mutatott a hazai részvényindex, azonban a délután első feléhez közeledve csúnyán lefordult a BUX, közel 4 százalékot esett.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Nagyot esett az OTP

Már közel 7 százalék mínuszban is állt az OTP árfolyama. Az esés egyrészt annak tudható be, hogy a befektetők árazzák a koronavírus negatív hatásait, például a hitelportfólió minőségének romlását, de ha recesszióról beszél a magyar pénzügyminiszter, az nem túl jó hír a magyar bankszektornak, így az OTP-nek sem.

Ma is az OTP a legforgalmasabb magyar részvény, eddig 5,4 milliárd forint értékben kereskedtek ma a bankpapírral, a forgalom átlag feletti.

otp forgalom

A régióban a lengyel bankpapírok is rosszul teljesítenek.

Ütik a magyar kispapírokat

Nagy eséseket látunk ma a magyar tőzsdén, leginkább az alacsony likviditású kispapírokat ütik. A Delta Technologies (korábbi nevén Est Media), és az OTT One árfolyama több mint 10 százalékot esett, a 4iG, a FuturAqua és az Opus pedig több mint 13 százalékkal került lejjebb. A legnagyobbat a NordTelekom esett, melynek árfolyama több mint 20 százalékot esett.

Leszakadt a Telekom

Már közel 5 százalék mínuszban is állt a Magyar Telekom árfolyama, ami részben technikai hatásnak is betudható, ugyanis elesett a 387 forint körül húzódó technikai szint, ami 2016 februárban és 2018-ban 2 alkalommal is támaszként szolgált.

A forgalom nem kiugró, de átlag feletti.

telekom forgalom

Egyre csúnyább az esés a magyar tőzsdén

Egyre jelentősebb az esés a magyar tőzsdén, a blue chipek közül már csak a Richter tud emelkedni, a többi blue chip viszont esik, a legnagyobbat a Magyar Telekom árfolyama zuhant, az Opus és a 4iG esése is nagyon csúnya. A nemzetközi hangulat egyébként nem indokolja a magyar tőzsde lefordulását, hiszen az irányadó európai részvényindexek emelkednek.

Jelentős eséssel nyithatnak az amerikai tőzsdék

Nagy eséssel nyithatnak a tengerentúli tőzsdék, a Dow tegnap közel 1200 pontos pluszban zárt, ma azonban a határidős részvényindexek állása alapján 2,5 százalékos, azaz több mint 600 pontos mínuszban nyithat. A S&P 500 2,4 százalékkal kerülhet lejjebb, míg a Nasdaq 2,3 százalékot eshet a nyitás után.

Lefordult a magyar tőzsde

A magyar tőzsde a nap első felének erősödését ledolgozva előző napi záró értéke közelébe süllyedt vissza, ezután az index tovább esett, a BUX 170 pontos mínusz mellett 0,4 százalékkal került lejjebb. A blue chipek a Richter kivételével esnek, a gyógyszergyártó papírjai 1,9 százalékkal kerültek feljebb. Az OTP lefordult, a bankpapír 1,1 százalékkal került lejjebb, a Mol 0,4 százalékot esett, míg a Magyar Telekom 2,6 százalékot esett.

Kereskedés OTP-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

Felpattant a Richter

Emelkednek az európai tőzsdék szerdán, miután a befektetők kedvezően fogadták a brit jegybank kamatcsökkentését, míg a piaci kommentárok szerint a befektetők egy része további élénkítő intézkedésekben reménykedett. A DAX 1,6 százalékos erősödése mellett a CAC40 1,5 százalékkal került feljebb. A magyar tőzsde is emelkedik, a BUX 6,5 milliárd forintos forgalom és 185 pontos plusz mellett 0,5 százalékkal került feljebb, a felemásan teljesítő blue chipek közül 2,5 százalékos emelkedésével a Richter teljesít a legjobban.

Kereskedés RICHTER-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

Folytatódik az emelkedés Európában

Folytatódik az emelkedés az európai tőzsdéken, a reggeli emelkedés egyre jelentősebb, a DAX és a CAC már több mint 2 százalékkal került feljebb, de a magyar tőzsdén is folytatódik az emelkedés.

Nagyot esett az Adidas árfolyama

Nagyot esett az Adidas árfolyama, a sportszergyártó arra számít, hogy az első negyedévben akár 1 milliárd euróval is csökkenhet a kínai bevétele, de miközben Kínában már emelkednek az eladások, Japánban és Dél-Koreában jelentős a visszaesés. Kína az Adidas egyik legfontosabb piaca, az értékesítések közel ötödét adja, közel 12 ezer üzletben értékesítik a termékeket. A kínai bevétel az első negyedévben 800 millió és 1 milliárd euró közötti összeggel csökkenhet, az operatív profit 400-500 millió euróval. A vállalat arról is beszélt, hogy a kínai üzemeiben ismét folyik a gyártás, és a beszerzést egyelőre nem érintette a koronavírus terjedése. Az Adidas árfolyama a mai 6 százalékos eséssel idén már 27 százalék mínuszban van.

Egyébként a sportszergyártó az egyetlen olyan DAX komponens, amelynek ma esik az árfolyama.

Felpattantak az európai tőzsdék

Emelkednek az európai tőzsdék a piacnyitás után, a CAC 1,9 százalékos emelkedése mellette, a DAX 1,3 százalékkal került feljebb, míg a FTSE 100 1,4 százalékot erősödött.

A nyitás utáni esés után emelkedéssel próbálkozik a BUX

Emelkedik a magyar tőzsde a nyitást a követően, a BUX már 0,6 százalékkal került feljebb. A blue chipk közül a Magyar Telekom 0,5 százalékkal került lejjebb, az OTP 0,3 százalékot erősödött, a Mol 1,3 százalékot emelkedett, míg a Richter 1,1 százalékkal került feljebb.

Eséssel nyitott a BUX

Mérsékelt eséssel nyitott a magyar tőzsde, a BUX 0,3 százalékkal került lejjebb a nyitás után. A blue chipek szinte kivétel nélkül emelkednek, a Mol 1,2 százalékos emelkedése mellett, a Richter 0,5 százalékkal került feljebb, míg a Magyar Telekom 0,9 százalékot tudott erősödni, az OTP azonban 1,2 százalékot esett.

Emelkedéssel próbálkozhatnak az európai tőzsdék

  • Esnek az ázsiai tőzsdék szerdán, a piaci kommentárok szerint a befektetők egy része csalódottan fogadhatta, hogy az amerikai kormányzat egyelőre nem jelentette be a korábban meglebegtetett élénkítő intézkedéseket. A Nikkei 2,3 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde 0,8 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji börze 0,9 százalékot esett. Ázsia más részein is estek a tőzsdék, a szingapúri tőzsde 1,4 százalékos esése mellett a dél-koreai Kospi 2,8 százalékkal került lejjebb.
  • Az amerikai határidős részvényindexek nagyot estek ma reggel, a határidős Dow és a határidős S&P500 több mint 2,5 százalékos esést vetíthet előre a mai piacnyitásra. A határidős DAX 89 pontos plusza 0,9 százalékos erősödést vetíthet előre a szerdai piacnyitásra. Emellett érdemes megemlíteni, hogy a tengerentúli tőzsdék volatilis kereskedést követően végül jelentős emelkedéssel zárták a keddi kereskedést, a Dow 4,9 százalékos emelkedése mellett az S&P500 4,9százalékot emelkedett.
  • Szerdán az MNB a hitelintézetek negyedik negyedéves prudenciális adatait teszi közzé, az Egyesült Királyságból a januári külkereskedelem és ipari termelési adatsorok érkeznek majd, míg az Egyesült Államokból a februári inflációs statisztikát teszik közzé.
  • A forint kissé gyengült ma reggel az euróval szemben, egy euróért 334,93 forintot kell fizetni, míg egy dollár 295,3 forintba kerül.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Arne Dedert/picture alliance via Getty Images

Ez a magyar boltok nagy trükkje: erre érdemes figyelni
moszkva_voros_ter_shutter
koronavírus coronavirus virus
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
BÉT 4iG