Előfizetői tartalom

Koronavírus: előre tudták a cégek, milyen katasztrófa várhat a globális ellátási láncra

Portfolio
2003-ban a SARS-vírus, 2011-ben pedig a fukusimai atomkatasztrófa is előre sejtette, mit tud okozni egy nagyobb, előre nem várt esemény a globális ellátási láncban. A vállalatok döntő többsége azonban nem tanult a múltból, ezt bizonyítja, hogy ilyen nagy károkat okoz a cégeknek a koronavírus elterjedése a világon. Pedig megoldások lennének. A Harvard Business Review, a Deloitte és a Világgazdasági Fórum írásán keresztül mutatjuk be, mi biztosíthatja az ellátási lánc jövőbeni zavartalan működését.

A Harvard Business Review által közölt cikk meglehetősen élesen bírálja a gyártócégeket amiatt, hogy hagyták idáig elfajulni a koronavírus hatását az ellátási láncaikra. Ugyanis a probléma, amit most a koronavírus terjedése előhozott, már évek óta ismert volt és javítani is kellett volna. Kapcsolódó cikkünk 2020. 02. 27. Megkongatták a vészharangokat a koronavírus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés