Előfizetői tartalom

Meddig tarthat az olajháború?

Portfolio
A Bloomberg segítségül hívta a történelmet annak érdekében, hogy valamilyen kiindulóalapot találjunk a jelenlegi olajháború hosszát és hatásait tekintve. Összességében megállapítható, hogy a múltból következtetve hosszú lehet a harc és hatalmasat eshet a kőolaj ára, azonban eddig mindig fellélegzés jött a békekötések alkalmával.

Felmerül az emberekben a kérdés, hogy vajon meddig képesek tolerálni a nagy olajpiaci szereplők az árak ilyen mértékű esését, melynek megválaszolásához a Bloomberg a történelmet hívta segítségül. Rijád az elmúlt 35 évben a mostanit is beleértve 4 árháborút vívott. A jelenlegi annyiban különbözik az előzőektől, hogy mindez egy hatalmas keresleti sokk közepette zajlik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés