Előfizetői tartalom

Árháború az olajpiacon - Akár 100 forintos elmozdulás is jöhet a benzinnél

Összefoglaltuk a jelenlegi komplex kőolajpiaci helyzetet, és megvizsgáltuk, hogy milyen jövőbeli forgatókönyvek mekkora valószínűséggel és milyen mértékben mozdíthatnák el a kőolaj árát. Nagyon érdekes az olajpiac jelenlegi állása, ugyanis egy dolog biztos, hogy az aktuális állapot hosszútávon nem fenntartható, tehát valamelyik nagyhatalom előbb-utóbb lépésre kényszerül, melynek hatása lesz a mindennapi emberek életére is a benzin árán keresztül.

A jelenlegi helyzet, és a lehetséges kimenetek Egyre többeket foglalkoztat a kérdés, hogy vajon meddig maradhat fent ez a jelenlegi alacsony olajár környezet. Az aktuális helyzet két jól megkülönböztethető hatás kombinációja, egyszerre éri az olajat egy keresleti és egy kínálati sokk is. A keresleti oldalt a koronavírus járvány okozta drasztikus üzemanyagfogyasztás csökkenésének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés