dsl kábel
Üzlet

Több ezer háztartásban nem lesz internet, telefon, TV a következő napokban

Portfolio
Több szolgáltatónál is a hetekben végeznek szokásos, előre beütemezett karbantartási munkákat, amelyek most különösen kellemetlenek a koronavírus miatt otthon tartózkodó fogyasztóknak. A napokban a UPC is karbantartást végez, az érintett háztartásokban órákon keresztül nincs internet, telefon vagy TV-szolgáltatás. UPDATE! Szerdán arról tájékoztatta a Portfolio-t a UPC, hogy minden nem létfontosságú karbantartási munkát elhalaszt, csak a legszükségesebb karbantartási munkákat végzik el annak érdekében, hogy az ügyfelek számára zavartalanul működjenek a szolgáltatások.  

FRISSÍTÉS: A UPC Magyarország minden nem létfontosságú karbantartási munkát elhalaszt, csak a legszükségesebb karbantartási munkákat végzik el annak érdekében, hogy az ügyfelek számára zavartalanul működjenek a szolgáltatások.

A múlt héten írtunk arról, hogy átfogó, "nem halasztható" karbantartási munkálatokat végez a következő két hétben az Elmű több városban, köztük Budapesten is, így számos kerületben hosszabb-rövidebb áramszünetekre kell készülni. A munkálatok többnyire csak pár órát vesznek igénybe, bizonyos területeken ugyanakkor csaknem tíz órán át dolgoznak majd a szakemberek, ami esetlegesen akár ilyen hosszú áramkimaradásokat is jelenthet az adott városrészekben. A téma azért különösen fontos most, mert a járványhelyzet miatt sokan tartózkodnak otthon, egyre többen dolgoznak is otthon, az áram így értelemszerűen home office-ban végzett munkájukhoz is elengedhetetlen.

Olvasóink arra hívták fel a figyelmünket, hogy az elmúlt napokban a UPC is karbantartásokat végzett, ezért megnéztük, mi várható a következő napokban. A UPC honlapján található tájékoztatás alapján

a UPC Magyarország Kft. kábelhálózatán illetve az annak működését befolyásoló közműhálózatokon karbantartási munkálatok várhatóak több településen.

A szolgáltató honlapján elérhető táblázat alapján

  • országszerte várhatók karbantartási munkák, Gyulától Székesfehérvárig, Balatonfüredtől Hajdúnánásig nagyon sok településen várhatók munkálatok, de a karbantartások több budapesti kerületet is érintenek,
  • van, ahol áramszolgáltató karbantartás, van, ahol hálózat karbantartás vagy átépítés, és van, ahol rendszerkarbantartás történik,
  • a munkálatok március 16-án kezdődtek és egészen április 23-ig tartanak,
  • a karbantartás időtartama változó, van ahol csak 4, de olyan is, ahol előre láthatólag 12 órát vesz igénybe
  • az érintett szolgáltatás az esetek többségében internet, analóg kábeltévé, telefon, digitális kábeltévé.

Az olvasói visszajelzések alapján a táblázatban szereplő információk inkább csak iránymutatásnak tekinthetők. Egy budapesti, XI. kerületi olvasónk semmilyen előzetes információt (email, sms, telefonhívás stb.) nem kapott, már csak az internetkimaradásra reagálva a UPC honlapján találta meg a cikkünkben is szereplő linket a karbantartásokról szóló táblázattal. A kerületükben előre jelzett 00:00-06:00 helyett már előző nap 23 óra előtt nem működött a net, és a kimaradás és bizonyos szolgáltatások akadozása egészen 11:00-ig tartott.

Közben megérkezett a UPC reakciója a témához:

A UPC Magyarországnál felkészültünk a már tapasztalható, jelentősen megnövekedett hálózati forgalomra, biztosítjuk ügyfeleink számára a szükséges feltételeket ahhoz, hogy otthonról dolgozhassanak, tanulhassanak és szórakozhassanak a következő időszakban. Az előzetes munkaterveket folyamatosan felülvizsgáljuk a jelenlegi helyzet figyelembevételével, azonban a szükséges és halaszthatatlan karbantartásokat kollégáink az előre ütemezett módon továbbra is elvégzik, és a lehető legrövidebb szükséges időre korlátozzák.

Címlapkép: Thomas Trutschel/Photothek via Getty Images

vadász
kijárási korlátozás orbán viktor koronavírus járvány
app alkalmazás mobiltelefon
koronavirus
nyugdijas_budapest_shutterstock-20170824
koronavirus2
Elözönlik a turisták Horvátországot - Soha nem látott tömegre és magas árakra kell számítani idén
argentina_peso_argentin
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
app alkalmazás mobiltelefon