dsl kábel
Üzlet

Több ezer háztartásban nem lesz internet, telefon, TV a következő napokban

Portfolio
Több szolgáltatónál is a hetekben végeznek szokásos, előre beütemezett karbantartási munkákat, amelyek most különösen kellemetlenek a koronavírus miatt otthon tartózkodó fogyasztóknak. A napokban a UPC is karbantartást végez, az érintett háztartásokban órákon keresztül nincs internet, telefon vagy TV-szolgáltatás. UPDATE! Szerdán arról tájékoztatta a Portfolio-t a UPC, hogy minden nem létfontosságú karbantartási munkát elhalaszt, csak a legszükségesebb karbantartási munkákat végzik el annak érdekében, hogy az ügyfelek számára zavartalanul működjenek a szolgáltatások.  

FRISSÍTÉS: A UPC Magyarország minden nem létfontosságú karbantartási munkát elhalaszt, csak a legszükségesebb karbantartási munkákat végzik el annak érdekében, hogy az ügyfelek számára zavartalanul működjenek a szolgáltatások.

A múlt héten írtunk arról, hogy átfogó, "nem halasztható" karbantartási munkálatokat végez a következő két hétben az Elmű több városban, köztük Budapesten is, így számos kerületben hosszabb-rövidebb áramszünetekre kell készülni. A munkálatok többnyire csak pár órát vesznek igénybe, bizonyos területeken ugyanakkor csaknem tíz órán át dolgoznak majd a szakemberek, ami esetlegesen akár ilyen hosszú áramkimaradásokat is jelenthet az adott városrészekben. A téma azért különösen fontos most, mert a járványhelyzet miatt sokan tartózkodnak otthon, egyre többen dolgoznak is otthon, az áram így értelemszerűen home office-ban végzett munkájukhoz is elengedhetetlen.

Olvasóink arra hívták fel a figyelmünket, hogy az elmúlt napokban a UPC is karbantartásokat végzett, ezért megnéztük, mi várható a következő napokban. A UPC honlapján található tájékoztatás alapján

a UPC Magyarország Kft. kábelhálózatán illetve az annak működését befolyásoló közműhálózatokon karbantartási munkálatok várhatóak több településen.

A szolgáltató honlapján elérhető táblázat alapján

  • országszerte várhatók karbantartási munkák, Gyulától Székesfehérvárig, Balatonfüredtől Hajdúnánásig nagyon sok településen várhatók munkálatok, de a karbantartások több budapesti kerületet is érintenek,
  • van, ahol áramszolgáltató karbantartás, van, ahol hálózat karbantartás vagy átépítés, és van, ahol rendszerkarbantartás történik,
  • a munkálatok március 16-án kezdődtek és egészen április 23-ig tartanak,
  • a karbantartás időtartama változó, van ahol csak 4, de olyan is, ahol előre láthatólag 12 órát vesz igénybe
  • az érintett szolgáltatás az esetek többségében internet, analóg kábeltévé, telefon, digitális kábeltévé.

Az olvasói visszajelzések alapján a táblázatban szereplő információk inkább csak iránymutatásnak tekinthetők. Egy budapesti, XI. kerületi olvasónk semmilyen előzetes információt (email, sms, telefonhívás stb.) nem kapott, már csak az internetkimaradásra reagálva a UPC honlapján találta meg a cikkünkben is szereplő linket a karbantartásokról szóló táblázattal. A kerületükben előre jelzett 00:00-06:00 helyett már előző nap 23 óra előtt nem működött a net, és a kimaradás és bizonyos szolgáltatások akadozása egészen 11:00-ig tartott.

Közben megérkezett a UPC reakciója a témához:

A UPC Magyarországnál felkészültünk a már tapasztalható, jelentősen megnövekedett hálózati forgalomra, biztosítjuk ügyfeleink számára a szükséges feltételeket ahhoz, hogy otthonról dolgozhassanak, tanulhassanak és szórakozhassanak a következő időszakban. Az előzetes munkaterveket folyamatosan felülvizsgáljuk a jelenlegi helyzet figyelembevételével, azonban a szükséges és halaszthatatlan karbantartásokat kollégáink az előre ütemezett módon továbbra is elvégzik, és a lehető legrövidebb szükséges időre korlátozzák.

Címlapkép: Thomas Trutschel/Photothek via Getty Images

korhaz
koronavirus fauci
traders
repulo
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
2020. június 9.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
traders