Előfizetői tartalom

A koronavírus-járvány vámszedői: csalók tömegei jelentek meg az interneten

Szabó S. László, szaboconsult.eu
Sokan figyelmeztetnek, hogy a távmunkára tömegesen átálló cégek komoly biztonsági kockázatot vállalhatnak, ha nem védekeznek megfelelően. Legtöbb útmutató viszont csak a „békeidőben” szokásos figyelmeztetéseket (szoftverfrissítések letöltése, jelszavak biztonságos kezelése, kétfaktoros azonosítás) ismétli meg. Valóban csak mennyiségi a változás, vagy vannak új veszélyek is?

A számítógépes bűnözők már most is szinte mindent megpróbálnak, hogy közel férkőzhessenek adatainkhoz, megfertőzhessék gépeinket és hasznot húzzanak sebezhetőségeikből. Ezért kétséges, hogy lehetséges-e ehhez képest gyökeresen más veszély. Ugyanakkor olyanok is kitehetik magukat veszélyeknek, akik eddig védve voltak, mert eddig nem alkalmazták a távoli kapcsolatot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés