Előfizetői tartalom

Hogyan kaphatnának a hazai kkv-k új forrásokat?

Fáykiss Péter, MNB
|
Nagy Benjámin
Világszerte egyre elterjedtebb az alternatív online finanszírozási formák - köztük a közösségi finanszírozás (crowdfunding) - használata. Ausztriában például már 2015-ben elfogadtak egy közösségi finanszírozást szabályozó törvényt, és ennek köszönhetően néhány év alatt több tíz millió eurónyi, addicionális forrást tudtak bevonni az osztrák kkv-k ezeken a platformokon. Bár ezen a területen is készül EU-szintű jogszabály, annak hatályba lépése leghamarabb 2021-2022 körül várható és elősorban a határon átnyúló szolgáltatásokra fókuszál. Így a közösségi finanszírozásra vonatkozó hazai szabályozás mihamarabbi, a jövőre való felkészülés jegyében akár idei kialakítása komoly lehetőséget hordozna a banki forrásokhoz sokszor nehezebben hozzáférő kkv-k finanszírozásában.

Financial and Corporate IT 2020 A banki digitalizáció és a hazai fintech szektor fejlődése is kiemelt téma lesz szeptember harmadikai Financial and Corporate IT konferenciánkon. Regisztráció itt! Információ és jelentkezés Miért fontosak az alternatív finanszírozási formák? A kis- és középvállalkozások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés