Előfizetői tartalom

Olajháború ide vagy oda, brutálisan alacsony maradhat az olaj ára

Portfolio
Zömében igen pesszimisták a kőolajpiaci elemzők az olaj árának második negyedévi alakulásával kapcsolatosan, a megkérdezett 30 szakember véleményének a konszenzusa 20 dollár, holott jelenleg az olaj 30 dollár felett van. A pesszimisták szerint Szaúd-Arábiának és Oroszországnak nem áll érdekében befejezni az olajháborút, másrészt későn is érkezhet a koordinált termelés-csökkentés. A legoptimistább esetben májusban megugorhat a kőolaj iránti világpiaci igény, amennyiben a járvány terjedése jelentősen alábbhagy.

Az olajkereslet negyede köddé válhat A CNBC egy felmérést végzett az olajpiaci szakértők körében, 30 elemzőt, stratégát, és olajkereskedőt kérdezett meg arról, hogy az idei második negyedévben hogyan alakulhat a kőolaj ára, főleg úgy, hogy jelenleg igen nagy izgalmak tapasztalhatóak az olajpiacon, csütörtökön akár véget is érhet az Oroszország és Szaúd-Arábia között...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés