Előfizetői tartalom

Jön az új adó, mennyit fizet az OTP?

A koronavírus-járvány gazdasági és járványügyi hatásainak kezelésére két alapot állít fel a kormány, egy 663 milliárdos járvány elleni védekezést szolgáló és egy 1345 milliárdos gazdaság-újraindítási alapot. Előbbibe a bankoknak 55 milliárd forintot kell befizetniük, erről már tudtunk a hétvégén, most Varga mihály pontosította az elképzelést, ez alapján számoltuk ki, mekkora lehet idén az OTP terhe.

A járványügyi alap javára a hitelintézetektől is vár befizetéseket a kormány, emiatt új adót vetnek ki a szektorra. Amit már tudunk: a kormány 55 milliárd forintot szed be a hitelintézetektől, az adó kulcsa az adóalap 50 milliárd forint feletti részének 0,19 százaléka, az adót három egyenlő részben kell befizetni, június 10-ig, szeptember 10-ig és december 10-ig, ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés