Előfizetői tartalom

Fidelity: A koronavírus alaposan megtépázza idén a vállalati eredményeket

Portfolio
A globális gazdasági leállás jelentős mértékben meg fogja tépázni az idei vállalati nyereségeket – erről tanúskodik a Fidelity International legfrissebb elemzői hangulatfelmérése. A legutóbbi információk arra utalnak, hogy a járvány hatását szélesebb körben és hosszabb időn át fogjuk érzékelni. Az egész évre vetített vállalati nyereségek akár 44 százalékkal is csökkenhetnek, ha a Covid-19 2020 hátralevő részében is rányomja a bélyegét a gazdasági tevékenységre. A felmérésben megkérdezett elemzők több mint fele arra számít, hogy ha a körülmények nem változnak, az általuk vizsgált cégeknek fizetőképességi problémái lesznek a következő 12 hónapban. Vannak azonban biztató jelek is: az elemzők 40 százaléka szerint az ágazatuk 12 hónap múlva a kezdeti bővülés szakaszában jár majd.

Az elemzők szerint a koronavírus hatása szélesebb körben és hosszabban érződik majd A Fidelity elemzői az általuk vizsgált vállalatok körében átlagosan 44 százalékos éves nyereségcsökkenésre készülnek, ha a Covid-19 járvány a teljes 2020-as év gazdasági életére rányomja a bélyegét. Ha az év második felében megtörténik a talpra állás, az átlagos csökkenés 27...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái