Előfizetői tartalom

A milliárdos befektető szerint teljesen racionális, ami az olaj piacán történik

Portfolio
Howard Marks milliárdos befektető a CNCB-nek adott interjújában arról beszélt, hogy az elmúlt napok olajpiaci eseményei nem kell, hogy pánikra adjanak okot, és teljesen racionális ami történt, hiszen a kereslet nem volt képes a kínálattal lépést tartani, emellett pedig a tárolókapacitások csökkenése és drágulása is hozzájárult az olajár összeomlásához. Marks arról is beszélt, hogy az idei évre szóló távolabbi lejáratú határidős árak, valamint a jövőre lejáró kontraktusok normalizációt vetítenek előre az olajpiac számára.

Az amerikai típusú olaj héten látott összeomlásától visszhangzott a globális pénzügyi piac, aminek kapcsán újabb aggodalmak merültek fel az amúgy is sokat ostromolt palaolaj iparral szemben. Mindezek ellenére Howard Marks milliárdos befektető nem pánikol. Az Oaktree Capital Management társalapítója elmondta a CNBC-nek, hogy az olajárak esése mögött meghúzódó legfontosabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés