Előfizetői tartalom

Tömegével bocsátják el a dolgozókat a válság alatt

Portfolio
A járványhelyzet miatt rengeteg vállalat került abba a helyzetbe, hogy képtelen a válság előtti szinten működni, emiatt pedig muszáj költségeket csökkenteniük, hogy átvészeljék a jelenlegi helyzetet. Az likviditás fenntartásának egyik módja az osztalékfizetés és a részvény visszavásárlási programok felfüggesztése mellett, a munkavállalók elbocsátása vagy a fizetésük csökkentése. Az elmúlt néhány napban sorra érkeztek az arról szóló hírek, hogy a nagyvállalatok a munkavállalók tömegeitől válnak meg a mostani helyzetre adott válaszként.

Dolgozóinak több mint negyedétől válhat meg a British Airways Az IAG, a British Airways anyavállalata kedden közölte, hogy a British Airways 12 ezer dolgozóját bocsáthatja el. A légitársaságnak összesen 45 ezer dolgozója van tehát egy ilyen mértékű leépítés a munkavállalók több mint egynegyedét érintené. Az IAG az első negyedévben 535 millió eurós működési veszteségről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés