Előfizetői tartalom

A zuhanó olajárak kifogtak a Molon, veszteséges lett a hazai olajtársaság

A kőolaj árának zuhanása jelentős profitcsökkenést okozott a kutatás-termelés divíziónak, és hatalmas készletátértékelési veszteséget a finomítás üzletágnak. Március közepéig még remekül teljesített a hazai olajtársaság, azonban a koronavírus terjedése ellen hozott korlátozó intézkedések jelentősen éreztették a hatásukat a Mol több üzletágában is. A menedzsment továbbra sem határozott meg éves eredménycélt, de a szektortársaihoz képest olcsó a Mol. Az elemzői várakozásokat inkább felül, mint alulteljesítette a hazai olajtársaság, azonban a befektetők figyelme továbbra is a koronavírussal kapcsolatos fejlemények felé fordulhat.

A legfontosabb pontok: Az elemzői várakozásokat EBITDA és EBIT szinten jócskán felülteljesítette a társaság, azonban az adózott eredmény soron a vártnál magasabb veszteség keletkezett. Az upstream hozta a tőle elvártat, azonban éves alapon jelentősen csökkent a szegmens eredménytermelése az összeomló olajárak miatt. A downstream remekül teljesített a kedvező marzsoknak...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái