Előfizetői tartalom

A zuhanó olajárak kifogtak a Molon, veszteséges lett a hazai olajtársaság

A kőolaj árának zuhanása jelentős profitcsökkenést okozott a kutatás-termelés divíziónak, és hatalmas készletátértékelési veszteséget a finomítás üzletágnak. Március közepéig még remekül teljesített a hazai olajtársaság, azonban a koronavírus terjedése ellen hozott korlátozó intézkedések jelentősen éreztették a hatásukat a Mol több üzletágában is. A menedzsment továbbra sem határozott meg éves eredménycélt, de a szektortársaihoz képest olcsó a Mol. Az elemzői várakozásokat inkább felül, mint alulteljesítette a hazai olajtársaság, azonban a befektetők figyelme továbbra is a koronavírussal kapcsolatos fejlemények felé fordulhat.

A legfontosabb pontok: Az elemzői várakozásokat EBITDA és EBIT szinten jócskán felülteljesítette a társaság, azonban az adózott eredmény soron a vártnál magasabb veszteség keletkezett. Az upstream hozta a tőle elvártat, azonban éves alapon jelentősen csökkent a szegmens eredménytermelése az összeomló olajárak miatt. A downstream remekül teljesített a kedvező marzsoknak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés