Előfizetői tartalom

Így nézhet ki az idei nyaralás: A koronavírus miatt bérelni kell majd a tengerparti strandokon a helyeket

Portfolio
Az már biztos, hogy az idei nyaralás a legtöbb országban egészen máshogy fog kinézni, mint amihez eddig hozzászoktunk. Több országban is próbálnak megfelelni a járványügyi előírásoknak, de egyúttal megnyitni az utat a turisták előtt, a turizmusból származó bevételek ugyanis túlságosan fontosak ahhoz, hogy lemondjanak róla.

Egy érdekes példa Spanyolországból: egy Valenciától északra fekvő mediterrán városban, Canet d'en Berenguerben naponta csak 5 ezer nyaralónak engedélyezik, hogy használja a helyi tengerparti strandot, nagyjából csak fele annyian mehetnek fürdőzni, mint a koronavírus előtti szezonban. A strandon blokkokra osztják fel a partot, egymástó hálókkal elválasztva, legalább 2 méter...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés