MarkZuckerberg
Üzlet

Jönnek az értekezletmentes szerdák a Facebooknál

Portfolio
Mark Zuckerberg a CNBC-n elmondta, hogy a Facebook értekezletmentes szerdákat tart, így segítve az otthonról történő munkavégzést.

A Facebook vezére a CNBC-n elmondta, hogy a társaság értekezletmentes szerdákat tart, ezáltal ösztönözve a cég dolgozóit az irodába történő ingázás elhagyására és az otthoni munkavégzésre. Mark Zuckerberg kiemelte: sok ember úgy érezte, ha nincsenek értekezleteik és nem kell aznap bemenniük az irodába, akkor az irodába való utazás hiányában aznap sokkal eredményesebben végezhetik a munkájukat. 

A koronavírus-járvánnyal összefüggő korlátozások miatt a Facebook alkalmazottainak több mint 95 százaléka otthonról dolgozik, és a társaság lehetővé teszi számukra, hogy az idei év folyamán otthonról végezzék munkájukat. Egyes tapasztalt alkalmazottak számára lehetőség nyílik arra, hogy engedélyt kérjenek a 2021-es évre a távoli, teljes munkaidős munkavégzéshez.

Mark Zuckerberg a Facebook azon terveiről beszélt, amelynek keretében engedélyeznék a meglévő alkalmazottak teljes munkaidőben való otthoni munkavégzését és felgyorsítanák a távolról dolgozó munkavállalók felvételét. A cég vezére azt jósolta, hogy a következő 5-10 évben a Facebook munkatársainak akár 50 százaléka is távolról dolgozhat majd.

A távolról történő munkavégzés azonban kihívásokat is jelent: a Facebooknak arra is megoldást kell találnia, hogy a távolról dolgozó munkatársak ne érezzék azt, hogy az otthoni munkavégzés visszaveti karrierjüket. Mark Zuckerberg szerint az embereknek azt kell érezniük, hogy az irodában való tartózkodás mellett ugyanazon lehetőségek állnak rendelkezésükre, hogy távolról dolgozva is a legjobban tudják a munkájukat elvégezni, és erre a vállalati folyamatok megszervezésénél kiemelt figyelmet kíván fordítani a cég.

Mark Zuckerberg úgy vélte, hogy a távoli munkavégzésre való áttérés segítheti majd a céget a munkaerő megtartásában, mivel a társaságot elhagyó munkavállalók egyik leggyakoribb kifogása az volt korábban, hogy elköltöznének, azonban az új lokációban a Facebook nem rendelkezik irodával, így a változtatással a társaságnak lehetősége nyílik ezen dolgozók megtartására is.

A Facebook idén 11,6 százalékkal került feljebb, míg a cég részvényárfolyama a csütörtöki, nyitás előtti kereskedésben 2,8 százalékot esett, miután Donald Trump a várakozások szerint ma aláírhat egy rendeletet, amivel a közösségi média vállalatok kikerülhetnek azon törvény hatálya alól, ami eddig megvédte őket a komolyabb jogi felelősségre vonásoktól.

(CNBC)

Címlapkép forrása: George Frey/Bloomberg via Getty Images

GettyImages-1212189650
gorogorszag nyaralas koronavirus
oroszorszag valasztasi csalas vlagyimir putyin
jogallamisag igazsagugyi miniszterek tanacskozasa 200706
norilszk olajomles oroszorszg
ausztria koronavirus jarvany becs200706
ugrik forint erosodik arfolyam 2020 julius
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Díjmentes grafikonelemzők, megbízástípusok, hasznos praktikák.
Online előadás
Stratégiaépítés legfontosabb elemei, lépései, szempontjai.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Frankfurti tőzsde