parlament
Üzlet

Itt a bejelentés, újra módosítják a magyar bértámogatási programot

Portfolio
Ma délelőtt 11 órakor tartotta sajtótájékoztatóját az operatív törzs, amelyen közzétették a legfrissebb hazai járványügyi statisztikákat, és válaszoltak az újságírói kérdésekre. Az eseményről élőben tudósítottunk.

Budaörsi óvoda

Az önkormányzat gyorsteszttel végzett vizsgálatokat, 5 főt fertőzöttnek találtak, őket PCR-vizsgálattal is megvizsgálták, és negatívnak bizonyultak. Óvodák, bölcsődék nyitásához nem szükséges laboratóriumi vizsgálatot végezni. Legfontosabb szabály: beteg, légúti tüneteket mutató gyermek ne menjen közösségbe., ez érvényes a bölcsődékben és óvodákban dolgozókra is. 

Óvoda

Csak egészséges gyermek menjen óvodába, akit egészséges szülő vigyen óvodába, mondta a tisztifőorvos. Az óvodák fertőtlenítő nagytakarítása megtörtént. Kerüljék a zsúfoltságot, a gyermek átadásánál, egyszerre 1-2 szülő tartózkodjon az átadási helységben. Nyugodtan vihetik a gyermekeket óvodába, mondta el Müller Cecília.

Gyermeknap

A szabadban a családok együtt tölthetik a gyermeknapot. Az egy háztartásban élők maradjanak együtt, az ismeretlen háztartásból származó családok egymástól bizonyos távolságot tartsanak. A higiénés szabályokat be kell tartani, sem a szülő, sem a gyermek ne menjen rendezvényre, ha beteg, mondta el Müller Cecília.

Statisztikák

Az elmúlt 24 órában 708 hatósági házi karantént rendeltek el, összesen 10 763-na vannak karanténban. 407-re emelkedett a járványüggyel összefüggő bűncselekmények száma, rémhírterjesztésért 110 esetben, csalás esetében 128 esetben, közveszéllyel fenyegetés miatt 29 esetben, járványügyi szabályszegés miatt 21 esetben kezdeményeztek büntetőeljárást, eddig 80 főt hallgattak ki.

Változások

Magyar fejlesztésű lélegeztető gép gyártása indul meg, a tervezett napi kapacitás 10 darab, mondta el Kiss Róbert rendőr alezredes.

A tegnap hatályba lépett jogszabály alapján szlovén és magyar állampolgárok Szlovéniából Magyarországra hatósági karantén elrendelése nélkül beléphetnek. Ha a belépést követő 14 napon belül koronavírus-tüneteket észlelnek, akkor lakóhelyüket, tartózkodási helyüket, szálláshelyüket nem hagyhatják el, és kötelesek telefonon értesíteni a járványügyi hatóságot.

Mától tarthatók autós élőzenei koncertek, ezek olyan események, amelyeken a résztvevők nem szállnak ki autóikból.

Június 3 és 7 között a nemzeti összetartozás napja alkalmából méltóságteljes megemlékezések megtarthatók, a megemlékezők lehetőség szerint egymástól másfél méteres védőtávolságot kell tartsanak.

Friss statisztikák

8 fővel nőtt Magyarországon a koronavírus halálos áldozatainak száma, 517-en vannak azok, akik a vírus miatt hunytak el. A gyógyultak száma folyamatosan növekszik, jelenleg 2024 főt tartanak nyilván. Az aktív fertőzöttek száma 1300 fő, ennek 42 százaléka budapesti, 58 százaléka vidéki. Kórházban 384 főt ápolnak, lélegeztető gépen 24-en vannak, ismertette a friss statisztikákat Müller Cecília országos tisztifőorvos.

Számottevően nem nő az új fertőzöttek száma. Budapest és 7 megye érintett leginkább a fertőződésekkel, az elmúlt napon idősotthonból nem érkezett újabb fertőzöttről értesítés. Napok óta nincs új fertőződés a 14 év alatti korosztályban, ott összesen 50 fertőzöttet tartanak nyilván, a 19 éven aluliaknál 80 a fertőzöttek száma.

A világjárvány továbbra is tart, a fertőzöttek száma egy nap alatt több mint 300 ezerrel nőtt, de emelkedett a halálozások száma is, figyelmeztetett Müller Cecília. A vírus ott is terjed, ahol korábban nem fordult elő, az új eseteket tekintve Brazília, az Egyesült Államok, India és Peru áll az élen.

Munkahelyvédelmi bértámogatás

Bodó Sándor, az ITM államtitkára kezdte a sajtótájékoztatót. Az államtitkár a koronavírus-járvány miatti gazdaságpolitikai lépések eredményéről beszélt. Eddig 10 500 vállalkozás pályázott munkahelyvédelmi bértámogatásra, az elért dolgozók száma 137 ezer fő. A programot augusztus 31-ig meghosszabbítják, eddig adhatók be pályázatok. Módosítás: a dolgozók különböző csoportjaira, különböző időszakokban is igényelhető támogatás. 98 százalékban pozitív támogató nyilatkozatokat hoznak, a pályázatok hiányosságai nagyrészt adminisztrációsak, ezeket lehet korrigálni lehet. K+F támogatásra 750 cég pályázott, az ezeknél a cégeknél dolgozó alkalmazottak száma 12 ezer fő. A bértámogatási programmal közel 70 ezer munkahely létrehozását tudják finanszírozni, a rendelkezésre álló összeg 84 milliárd forint. 9 hónap alatt összesen 1 millió forintot tudnak a munkavállalók számára biztosítani. 3200 munkavállalóra adtak be igényt a cégek, ez több mint 4 milliárd forint igényt jelent, a pályázók 90 százaléka mikro- és kisvállalkozás.

A legfontosabb csütörtöki bejelentések

  • A vendéglátóhelyek belső részében az étel és ital elfogyasztása holnaptól megengedett, de az ott dolgozók kötelesek maszkot viselni.
  • A fővárosi játszóterek nyitva tarthatnak, a szálláshelyen való tartózkodás is megengedett.
  • Szabadtéri rendezvény megtartható: pl. sport és kulturális rendezvények,vagy kültéri kiállítások
  • Továbbra is tilos a nem zárt helyen tartott zenés táncos rendezvényen részt venni.

Koronavírus: megérkeztek a pénteki magyar adatok

3841 főre nőtt a hazánkban a koronavírussal beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 krónikus beteg. Ezzel 517 főre emelkedett az elhunytak száma, 2024-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1300 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 42%-a, az elhunytak 59%-a, a gyógyultak 48 %-a budapesti. 384 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: itthon is vizsgálják a BCG-oltás szerepét

Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter által életre hívott orvostudományi kutatási konzorcium ma mutatta be az eddig elért eredményeket a kórházak főigazgatóinak tartott szakmai videokonferencián. A konzorcium többek között a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban a vírus természetével, a fertőzés lefolyásának mechanizmusával foglalkozik, továbbá a lehetséges vakcinát és a különböző terápiás kezelések lehetőségeit kutatja - írta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) közleményében. 

Tovább a cikkhez
GettyImages-1212189650
gorogorszag nyaralas koronavirus
oroszorszag valasztasi csalas vlagyimir putyin
jogallamisag igazsagugyi miniszterek tanacskozasa 200706
norilszk olajomles oroszorszg
ausztria koronavirus jarvany becs200706
ugrik forint erosodik arfolyam 2020 julius
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online előadás
Díjmentes grafikonelemzők, megbízástípusok, hasznos praktikák.
Online előadás
Stratégiaépítés legfontosabb elemei, lépései, szempontjai.
Frankfurti tőzsde